KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

LT: Škofjeločani za las prekratki v Rogaški Slatini
slikcaKošarkarji LTH Castings Mercatorja so v tekmi 16. kroga Lige Telemach zabeležili četrti poraz v nizu. Tokrat so še drugič v letošnji sezoni tesno klonili proti ekipi Rogaške Crystal. V Rogaški Slatini je bilo 57:53 v korist domačih.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Telemach, 16. krog, ŠD Rogaški Crystal, sobota, 23.2.2013

ROGAŠKA CRYSTAL – LTH Castings Mercator 57:53 (11:13, 10:12, 18:10, 18:18)
Rogaška Crystal: Jotič 3, Koštomaj 9, Horvat 3, Barač 4, Petrović 6, Kitanović 7, Tomić, Mijovič 7 (8 skokov), Miljković 18 (8 skokov), Smajlović
LTH Castings Mercator: Boljkovac 15, Mezek, Abramović 16, Čajič 5, Bošnjak, Primc, Dobravec, Jakhel Kolarević 8, Dimec 8, Vončina 1 (7 skokov)

Moštvo Rogaške Crystal je prišlo do nove tesne, a še kako pomembne zmage. Zaradi zmage Tajfuna proti Zlatorogu, se četi Bojana Lazića še ni uspelo prebiti na četrto mesto, vseeno pa ohranjajo povsem realne možnosti za preboj v Ligo za prvaka. Tokrat sicer Slatinčani za spremembo od večine tekem v letošnji sezoni, med drugim tudi tiste v Škofji Loki, niso zmagali z eno samo točko razlike, kljub temu pa so za zmago trepetali vse do zadnjega.

Tekmo so sicer bolje pričeli Škofjeločani, ki so prvi polčas povsem zasluženo dobili (21:25), v 3. četrtini pa je sledil manjši padec v igri. Slatinčani so v 31. minuti tekme povedli s +8 (43:35), »Trgovci« pa so odgovorili z delnim izidom 11:0 (43:46). V zadnji minuti je najboljši strelec gostov Pavle Boljkovac (16 točk) rezultat poravnal na 52:52, v samem zaključku tekme pa je odločilo boljše izvajanje prostih metov s strani domačih košarkarjev. Med le-temi je največ točk (18) zbral Miloš Miljković, zanimiv pa je tudi podatek, da je brez ene same točke ostal Boban Tomić, ki je v prvi polovici rednega dela Lige Telemach blestel pri LTH Castings Mercatorju.

Novinec v dresu LTH Castings Mercatorja Luka Vončina je v 17 minutah zbral eni točki dodal še 7 skokov, a izgubil tudi 5 žog in naredil 5 osebnih napak. Škofjeločane tudi v naslednjem krogu čaka zahtevno gostovanje. Četa Saše Dončića bo namreč gostovala pri, v tem trenutku najbolj vroči ekipi Lige Telemach, Tajfunu, ki beleži niz osmih zaporednih zmag. Kot zadnji so jih porazili prav Škofjeločani, 8. decembra lansko leto, ko je bilo v dvorani Poden po 45 minutah igre 104:93 za domače.

Izjavi trenerjev obeh ekip po tekmi:
Bojan Lazič, trener Rogaške Crystala: “Še enkrat več se je LTH Castings Mercator pokazal za trdega in kvalitetnega nasprotnika. Tekma ni bila lepa na oko. Še vedno se čuti krč v naši igri, predvsem v napadu. Kljub temu smo že drugo tekmo zapored izvlekli z dobro obrambo. mislim, da smo zmagali zasluženo.”
Saša Dončić, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja: “Čestitke Rogaški Crystalu za zasluženo zmago. Odločale so malenkosti. Tako kot v prvem delu je bila tudi tokrat sreča namenjena njim. Če bodo moji fantje tudi vnaprej kazali tak pristop, potem ni nobene bojazni za ostanek v Ligi Telemach.”
 
 
Pri Škofjeločanih je tokrat največ točk (16) zbral Pavle Boljkovac. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji