KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Že več kot 65 let je košarka v Škofji Loki pomemben dejavnik športne identitete Občine Škofja Loka in njene okolice ter pomemben del športne vzgoje velikega števila mladih v občini.
V zdravem športnem duhu, ki so nam ga vcepili starejši košarkarski kolegi, smo se naučili športnih in človeških vrednot. Le-te širimo in prenašamo na nove generacije tudi preko meja občine in Slovenije. Športni uspeh in vzgoja sta nerazdružljiva in za nas enako pomembna. Škofjeloški košarkarji so bili in so uspešni v športu in v življenju. Naša članski ekipi, moška in ženska, sta bili vrsto let članici najelitnejše slovenske lige, moška v njej nastopa tudi v letošnji sezoni 2022/2023. Obe članski ekipi sta se uspešno predstavili že tudi v evropskih pokalih – moški v pokalu Radivoja Korača, ženske v pokalu Liliane Ronchetti.
Imamo dolgoletno tradicijo, športno okolje, znanje, podporo gledalcev in veliko volje. Poslanstvo KK Škofja Loka je poleg športnega tudi zastopanje vrednot, ki jih naše okolje potrebuje za svojo uspešnost. V športnem duhu fair playa, ki temelji na poštenosti, pokončni drži ter samozavesti, da znamo in zmoremo biti koristi, vzgajamo naše člane in vzpodbujamo simpatizerje, da nam sledijo.
Naša zaščitna znaka sta mladost in dinamika, s katerima zastopamo in prispevamo k ugledu podjetij, organizacij in posameznikov, ki verjamejo v nas. Tu velja izpostaviti predvsem podjetje LTH Castings d.o.o., ki je naš zvesti sponzor že več kot 30 let, podjetja Domel d.o.o., Polycom Škofja Loka d.o.o., Difa d.o.o. in vse ostale, ki verjamejo v košarkarsko zgodbo v Škofji Loki. S svojimi potenciali bomo prispevali k uspehu škofjeloške občine in zadovoljstvu ljudi. Športni delavci smo prepričani, da smo vredni zaupanja za delo z mnogimi mladimi in vrhunskimi športniki.
Moške klubske selekcije v vseh tekmovanjih nastopajo pod imenom LTH Castings, vse ženske selekcije pa pod imenom Domel.

Zbornik izdan ob 50-letnici košarke v Škofji Loki (l. 2004)


DEJAVNOSTI KLUBA:
Osnovne dejavnosti kluba so:

 • prirejanje in organizacija tekmovanj,
 • sodelovanje na tekmovanjih, ki jih organizirajo druge organizacije in društva,
 • skrb in vzgoja svojega članstva,
 • organiziranje predstavitvenih, zabavnih in drugih javnih prireditev ter dejavnosti za popularizacijo košarke,
 • omogočanje svojim članom in članicam kluba, da sodelujejo pri vodenju in izvajanju športne dejavnosti,
 • opravljanje drugih gospodarskih dejavnosti, ki so v skladu s potrebami dejavnosti društva in v skladu z ustreznimi predpisi.

V delovanju kluba velik poudarek dajemo športnemu kodeksu, ki nam je vodilo v vsakdanjem delu in ga poizkušamo vcepiti vsem našim članom. Glavne karakteristike le tega so:

 • dejavnost in druženje v klubu temelji na športnem duhu fair-playa in prijateljstvu,
 • košarkar je TUDI dober učenec, dijak, študent ali strokovnjak,
 • učimo se dobro igrati košarko, ki je dobra šola za življenje,
 • dober športnik je pošten, pokončen in samozavesten,
 • igra je naš način sproščanja ustvarjalnosti in usmerjanja mladostne energije v skupni cilj,
 • pomemben je prispevek vsakega posameznika, vendar zmaga EKIPA. Dobra ekipa je več kot vsota posameznika,
 • najlepša nagrada za vložen trud je zmaga na pošteni tekmi, ki je tudi zmaga v življenju.
Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji