KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

V Škofjo Loko se vrača Luka Vončina
slikcaKošarkarji LTH Castings Mercatorja bodo v sam zaključek rednega dela Lige Telemach krenili dodatno okrepljeni. V Škofjo Loko se namreč po manj kot letu dni vrača 21-letni branilec Luka Vončina.
Prispeval: Nejc Ziherl

LTH Castings Mercator tri kroge pred koncem rednega dela Lige Telemach za četrtim mestom, ki kot zadnje še vodi v Ligo za prvaka, zaostaja za neulovljive štiri zmage, tako da je že znano, da se bo škofjeloška zasedba še peto sezono zapored borila za obstanek med elito. Pred trenutno zadnjeuvrščenim Grosupljem so si Škofjeločani nabrali štiri zmage prednosti, kljub temu pa obstanka ne želijo postaviti pod vprašaj. Prav zaradi tega se je klub pred tednom dni že okrepil z Luko Dimcem, od sedaj naprej pa bo trener Saša Dončić lahko računal še na pomoč Luke Vončine (193 cm, 1991).

Skupaj s Sarajlijo odraščal pri Union Olimpiji
Škofjeločane je sredi sezone že zapustil alfa in omega moštva Boban Tomić, katerega je nato zamenjal Pavle Boljkovac, po odhodu Mirze Sarajlije v Srbijo, pa je na branilskem položaju nastala nova luknja. Vodstvo kluba je rešitev našlo v 21-letnem branilcu Luki Vončini, ki je kot prost igralec nekaj dni že treniral pod taktirko Dončića, sedaj pa tudi uradno postal član LTH Castings Mercatorja. Dres slednjega je nosil že v lanski sezoni, ko je na 9 tekmah v Ligi Telemach v povprečju dosegal 9 točk, tem pa dodal še 3,5 skoka in 2,6 podaje. V mlajših kategorijah je v Ljubljani rojen branilec skupaj s Sarajlijo odraščal pri Union Olimpiji, preizkusil pa se je tudi na drugi strani luže, kjer je v prvi diviziji študentske Lige NCAA nastopal za ekipo Charlotte 46ers.

Vončina bo svojo krstno tekmo v letošnji sezoni po vsej verjetnosti odigral že v soboto, ko bo LTH Castings Mercator gostoval v Rogaški Slatini.
 
 
Luka Vončina bo vnovič oblekel dres LTH Castings Mercatorja. (foto: Drago Perko/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji