KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

LT: Mariborčani Škofjeločanom zadali nov poraz
slikcaKošarkarji LTH Castings Mercatorja so v tekmi 13. kroga Lige Telemach morali priznati premoč zasedbi Maribora Messerja (73:84). Četa Saše Dončića tako ostaja pri šestih zmagah.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Telemach, 13. krog, ŠD Poden, sobota, 26.1.2013

LTH Castings Mercator – MARIBOR MESSER 73:84 (17:25, 14:18, 18:20, 24:21)
LTH Castings Mercator: Boljkovac 15, Soldo 5, Abramović 12, Omanović 3, Čajič 17, Bošnjak 13, Primc, Dobravec, Kolarević 9 (6 skokov)
Maribor Messer: Marić 17, Pelko 6, Cej 3, Jovanovič 21 (9 podaj + 5 skokov), Jereb, Ruphin 2, Josipovič 9 (5 skokov), Šarkinović 10 (8 skokov), Rizvić 16 (5 skokov)

Mariborčani so v Škofjo Loko pripotovali kot absolutni favoriti dvoboja v dvorani Poden, v 40 minutah obračuna pa so še enkrat več dokazali, zakaj se v letošnji sezoni nahajajo pod samim vrhom lestvice v Ligi Telemach. V kraju pod Lubnikom so prišli že do svoje 10 zmage v letošnji sezoni in se tako še bolj približali Ligi za prvaka, medtem ko se le-ta Škofjeločanom vse bolj izmika.

Poškodba Primca in nerazpoloženi Abramović
Tekmo so bolje pričeli Štajerci, ki so dobili prvo četrtino z osmimi točkami razlike (17:25), domačine pa je v igri držal predvsem Pavle Boljkovac, ki je dosegel 9 točk od uvodnih 15-ih LTH Castings Mercatorja. Na žalost prav četrtina ni pustila le posledic na semaforju, temveč tudi na Alešu Primcu, ki je že po dobri minuti igranja odšepal na klop s poškodovanim gležnjem. Nova težava se je pojavila, ko je kapetan domače zasedbe Tomo Čajič že v 15. minuti srečanja napravil tretjo osebno napako. Tokrat v začetku tekme nikakor ni steklo niti Dončićevemu glavnemu adutu Robertu Abramoviću, kar se je hitro začelo poznati, saj so se Mariborčani iz minute v minuto bolj oddaljevali, na glavni odmor pa odšli z 12 točkami prednosti.

Mariborčani odbili še zadnje poizkuse Škofjeločanov
Tudi tretja četrtina je pripadla gostom (18:20), ki so v prvih minutah zadnje četrtine svojo prednost povišali že na +17 (51:68). Vse se je zdelo odločeno, a borbeni Škofjeločani so zadeli nekaj težkih metov, z odlično obrambo pa Štajerce prisilili v napake v napadu. Na krilih izjemno razpoloženega Toma Čajiča, ki je v 22 minutah zbral kar 17 točk, so Škofjeločani pripravili delni izid 14:2, ter se tako dobre tri minute pred koncem obračuna približali na vsega 5 točk zaostanka. Tedaj sta ključne točke za goste dosegla Jure Pelko, ki je bil uspešen pri metu za tri točke in Esmir Rizvić, ki je Mariborčane znova oddaljil na neulovljivih 10 točk prednosti (65:75).

Škofjeločane v naslednjem krogu čaka izjemno zahtevno gostovanje na Polzeli. Resda imajo Hopsi po 13 odigranih krogih šele 2 zmagi, vsekakor pa je potrebno vedeti, da Polzelani od novega leta dalja nastopajo v povsem spremenjeni in hkrati precej močnejši postavi. Na trenerski stolček se je znova usedel Boštjan Kuhar, ekipo pa so okrepili Goran Jagodnik, Daniel Vujasinović, Hugh Robertson Jr., Mirko Mulalić in Uroš Godler. Tekma bo na sporedu 2. februarja ob 19. uri.

Izjavi trenerjev obeh ekip po končani tekmi:
Saša Dončič, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja: "Vse čestitke Mariboru Messerju. Težko jih je premagati že z 12 košarkarji, mi pa smo se jim zoperstavili le z osmerico, že na začetku pa se je poškodoval še Primc. Praktično smo bili rez prave rotacije igralcev. Vseeno moram čestitati mojim fantom za srčno in borbeno igro."
Igor Kuzma, trener Maribora Messerja: "Potek srečanja smo nadzirali od začetka do konca. Ko bi morali prelomiti srečanje, so se igralci LTH-ja Castingsa Mercatorja vrnili z nekaj neverjetnimi meti in pokazali zakaj dosegajo dobre rezultate v tej sezoni. Z nekaj napakami smo k temu pripomogli tudi mi, toda tekma vseeno ni prišla v negotovo končnico. Mojim igralcem čestitam za zmago, s katero smo se še bolj približali Ligi za prvaka, Škofjeločanom pa želim obilo dobrih iger in uspehov tudi v nadaljevanju sezone."
 
 
Tomo Čajič je bil s 17 točkami najbolj razpoložen domačin. (foto: Jana Šnuderl/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji