KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Pavle Boljkovac novi član LTH Castings Mercatorja
slikcaPraznino, ki je pri LTH Castings Mercatorju nastala po odhodu Bobana Tomića, bo poizkušal čim bolje zakrpati 27-letni Srb Pavle Boljkovac, ki je nazadnje branil barve švedskega prvoligaša.
Prispeval: Nejc Ziherl

Po tem, ko je ekipo LTH Castings Mercatorja zapustil najučinkovitejši košarkar dosedanjega dela prvenstva Boban Tomić, so bili Škofjeločani primorani poseči po novi okrepitvi. Škofjeloški prvoligaš je danes tudi uradno postal močnejši za srbskega ogranizatorja igre Pavleta Boljkovca (190 cm, 1985). Gre za hitrega košarkarja z odličnimi tehničnimi sposobnostmi, ki zna dobro zaigrati v igri ena-na-ena, rad pa se odloča tudi za met izza črte 6,75. Tuja mu ni niti t.i. »pick and roll« igra, znan pa je tudi po tem, da dobro zaposluje svoje soigralce.

Nazadnje za Švede
Srbski organizator igre je v začetku svoje kariere nastopal v domačem prvenstvu, kjer je še posebej opozoril nase v dresu KK Radnički Jugopetrol, kjer je v povprečju na tekmo dosegal kar 29,3 točke in 6,3 podaje. V sezoni 2004/05 se je prvič v karieri podal na tuje in sicer v makedonski Mavrovo, nato pa je zaigral še v Bolgariji in BIH. V lanski sezoni se je vrnil na domači parket, kjer je znova oblekel dres ekipe OKK Šabac. Na začetku letošnje sezone se je Pavle Boljkovac vnovič podal v tujino, bolj natančno na Švedsko, kjer je branil barve predzadnje uvrščenega Eco Orebra.

27-letni Srb je tako postal še drugi košarkar v vrsti LTH Castings Mercatorja z liste Sports Agency Kotnik. Nekdaj odličen košarkar Slavko Kotnik je namreč tudi agent Mirze Sarajlije, ki je član škofjeloške ekipe postal točno pred dvema mesecema, 7. novembra preteklo leto.
 
 
Saša Dončić je dobil zamenjavo za Bobana Tomića. (foto: Jana Šnuderl/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji