KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

LT: V Grosupljem do prve gostujoče zmage
slikcaKošarkarji LTH Castings Mercatorja so v tekmi 9. kroga Lige Telemach prišli do prve gostujoče zmage v letošnji sezoni. V Grosupljem je bilo 71:85.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Telemach, 9. krog, ŠD Brinje, sobota, 15.12.2012

Grosuplje – LTH CASTINGS MERCATOR 71:85 (8:23, 19:24, 23:14, 21:24)

Grosuplje: Erčulj, Lobe 15 (10 skokov), Jeršin 3, Dikas 3, Trampuš 10, Fifolt 8, Tratnik 10, Miljković 15, Jerman 7
LTH Castings Mercator: Soldo 16 (7 skokov), Abramović 10, Demšar, Omanović, Čajič 16, Bošnjak 4, Primc 6, Dobravec, Kolarević 7 (6 skokov), Tomić 26 (8 podaj)

Članska zasedba LTH Castings Mercatorja je med tednom prišla do pomembne pokalne zmage nad ekipo Splošne plovbe iz Portoroža, v soboto pa dodala že peto zmago v letošnji sezoni Lige Telemach. Na gostovanju pri novopečenemu prvoligašu, ki so prav pred tekmo s Škofjeločani posegli tudi po menjavi na trenerski klopi, so varovanci Saše Dončića zabeležili prvo gostujočo zmago v sezoni.

Z izjemnim prvim polčasom do ključne prednosti
Tekma v ŠD Brinje je bila izenačena zgolj prve štiri minute, nato pa so se Škofjeločani po dveh zaporednih trojkah Toma Čajiča hitro odlepili od nasprotnika. Grosupeljčani so še v četrti minuti vodili s 7:6, nato pa so gostje pripravili delni izid 14:0, ki je bil ključnega pomena za lažje nadaljevanje (7:20). Škofjeločani so tudi v drugi četrtini brez milosti polnili koš domačinov, na krilih Gregorja Jakhela Kolarevića, Aleša Primca in Bobana Tomića pa se v 22. minuti tekme prikopali do najvišje prednosti na srečanju (27:52).

Škofjeločani odbili poizkus domačih
Domačini so bili ob debiju Miroslava Dobričana zelo motivirani, zato nikakor niso razmišljali o metanju puške v koruzo. Z dobro tretjo četrtino in razpoloženim Blažem Lobetom so se v 30. minuti približali na zgolj 9 točk zaostanka (50:59). Edina košarkarska prvina v kateri so Grosupeljčani prevladovali je bil skok, ki so ga dobili s kar 39:29, vseeno pa gre v drugem polčasu za dobro igro pohvaliti tudi Vjerana Solda. Slednji je namreč zbral nekaj pomembnih točk v trenutku, ko so se domačini nevarno približali, s 7 skoki pa bil tudi najboljši skakalec škofjeloške ekipe. V 32. minuti so Grosupeljčani prišli na zgolj -7 (58:65), Škofjeločani pa so se nato vendarle zbrali in tekmo zasluženo pripeljali do konca v svojo korist.

Lestvica: Maribor Messer 7/2, Helios Domžale 7/2, Zlatorog Laško 7/2, Rogaška Crystal 6/3, Elektra Šoštanj 5/4, LTH Castings Mercator 5/4, Tajfun 4/5, Grosuplje 2/7, Slovan 1/8, Hopsi Polzela 1/8

Izjavi trenerjev obeh ekip po tekmi:

Miroslav Dobričan, trener Grosuplja: "Moji igralci so se odlično borili, dominirali v skoku ter prikazali željo. Težave so nam povzročale izgubljene žoge in nekakšen krč, v katerem so zaigrali naši košarkarji. Nasprotniki so na drugi strani kaznovali vsako napako in znali umirjati igro. V svoji igri so imeli Bobana Tomića, ki je na parketu preživel 40 minut ter nam sam in z razigravanjem soigralcev delal ogromno težav. Mojim fantom ne morem zameriti ničesar, saj so prikazali željo in borbo, vse ostalo pa je na meni, da v prihodnjih tednih izboljšam."

Saša Dončić, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja: "Zahvalil bi se zdravniški ekipi, ki je usposobila večino naših poškodovanih košarkarjev. Nekaj minut sta tako odigrala tudi Grega Jakhel Kolarević in Aleš Primc, a se je videlo, da fanta nista trenirala. Zmagali smo, bili smo boljša ekipa. Zmage smo zelo veseli."
 
 
Boban Tomić še enkrat več najboljši posameznik škofjeloške zasedbe. (foto: Jana Šnuderl/kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji