KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani brez Tomića nemočni v Šoštanju
slikcaČlanska zasedba LTH Castings Mercatorja je zmagi nad domžalskim Heliosom dodala visok poraz v Šoštanju. Elektra je bila v tekmi 2. kroga Lige Telemach boljša s kar 77:45.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Telemach, 2. krog, Šoštanj, 27.10.2012

ELEKTRA ŠOŠTANJ – LTH Castings Mercator 77:45 (21:10, 19:15, 23:14, 14:6)

Elektra Šoštanj: Collins 8, Hasič 3, Podvršnik 13, Zagorc 7, Brčina 11, Lekič 6, Pajevič 4, Bajramlič 12, Bukovič 5, Atanackovič 8
LTH Castings Mercator: Soldo 8, Abramovič 3, Čajič 2, Dobravec 10, Alič 2, Kolarevič 13 (11 skokov), Pašalič 4, Bizjak 3

V športni dvorani Šoštanj sta se v drugem krogu Lige Telemach pomerili zasedbi domače Elektre in škofjeloškega LTH Castings Mercatorja. Prva je v uvodnem krogu zabeležila poraz v Treh lilijah (59:52), medtem ko so Škofjeločani v Šoštanj odpotovali že s parom točk, ki so jih osvojili z zmago nad Heliosom (83:79).

Strateg LTH Castings Mercatorja je imel pred tekmo drugega kroga kar nekaj skrbi. Še dan pred tekmo namreč ni bilo jasno, ali bodo na tekmi lahko nastopili Boban Tomić, Robi Abramović in Grega Jakhel Kolarević. Vsi trije košarkarji, ki so na pripravljalnih tekmah pustili zares dober vtis, ter si s tem prislužili tudi mesto v začetni peterki, so imeli težave s poškodbami. Abramović in Kolarević sta stisnila zobe, prehude pa so bile težave Bobana Tomića, kateremu se je pri odsotnosti pridružil Elvin Omanović, ki je v zadnjem trenutku zbolel.

"Trgovci" so takoj na začetku tekme povedli (0:4), domači pa so takoj odgovorili z delnim izidom 19:2, ter tako že po 10 minutah prišli do visoke prednosti 11 točk (21:10). Škofjeločani so imeli ob odsotnosti Tomića prevelike težave s prenosom žoge v napadalno polovico, kar se kaže predvsem v številu izgubljenih žog (KAR 27!!). Tekma je bila odločena že pred zadnjo četrtino, še najboljši vtis pa je pustil Gregor Jakhel Kolarević, ki je zabeležil prvi dvojni dvojček v letošnji sezoni (13 točk + 11 skokov).

Košarkarje LTH Castings Mercatorja sedaj najprej v torek, 30. oktobra, čaka prva tekma 3. kroga Pokala Spar. Obračun v dvorani Poden se bo pričel ob 17.45, nasprotnik ---> Kranjska Gora. Naslednja preizkušnja v Ligi Telemach pa varovance Saše Dončića čaka v soboto, 3. novembra, ko na Poden prihaja Slovan, ki v prvih dveh krogih ni uspel zabeležiti zmage.

Sebastjan Krašovec, trener Elektre Šoštanja: “Čestitam fantom za zasluženo zmago. Od prve do zadnje minute smo se borili in dominirali, čeprav smo nastopili brez našega kapetana Julevića. Oslabljen je bil tudi LTH Castings Mercator, pri katerem je manjkal Tomić.”

Saša Dončić, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja: “To je bila več kot zaslužena zmaga Elektre. Krepko se nam je poznala odsotnost poškodovanega Bobana Tomića, neposredno na tekmo sta prispela Grega Jakhel Kolarević in Robi Abramović, za nameček pa je tik pred tekmo zbolel še Elvin Omanović. Ostali naši igralci so se proti agresivni igri Šoštanjčanov izgubili. Upam, da se iz te tekme kaj naučimo. Gremo naprej.”

 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji