KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

FOTO: Člani LTH Castings Mercatorja v dvorani Poden na kolena spravili Helios!
slikcaBoljšega začetka bi si v Škofji Loki težko zaželeli. Varovanci Saše Dončića so namreč že v 1. krogu v dvorani Poden, kjer je vladalo odlično vzdušje, na kolena spravili Sagadinov Helios. Končni rezultat je bil 83:79. Blestel je predvsem Boban Tomić, ki si je prislužil tudi naziv MVP kroga. V Škofji Loki ni manjkalo znanih obrazov.
Prispeval: Nejc Ziherl

Liga Telemach, 1. krog, dvorana Poden, sobota, 20.10.2012

LTH CASTINGS MERCATOR - Helios Domžale 83:79 (23:12, 20:21, 15:17, 25:29)

LTH Castings Mercator: Soldo 8, Abramović 13,Omanović, Čajič 12, Primc 6, Alič, Kolarevič 11 (9 skokov), Tomič 25 (5 podaj)
Helios Domžale: Besedič 13, Ponjavič 2, Morina 3, Mahkovic 3, Hodžič 4, Rebec 11, Gačeša 15 (6 skokov), Hrovat 13, Drezga 13, Radulović 2

Odličen začetek dal krila domačim igralcem
Že sam začetek tekme je bil za domačine sanjski. Po dveh trojkah Jana Demšarja je že pred začetkom četrte minute tekme na semaforju kazalo +7 v korist Škofjeločanov (10:3). V 7.minuti je zaradi dveh osebnih napak na klop potegnil Toma Čajiča, katerega je zamenjal Vjeran Soldo, ki je takoj v naslednjem napadu lepo zadel za vodstvo z 20:9. Po tem, ko je bil na drugi strani pri metu za tri točke uspešen Jure Besedič, je na drugi strani z enako mero za končni rezultat po prvi četrtini odgovoril Boban Tomić.

Škofjeločani uspešno odgovorili na minute gostov
Pri moštvu domačih je ob vstopu Klemena Aliča in Elvina Omanovića nastopila rahla kriza, ki so jo gostje takoj kaznovali in rezultat v 13. minuti prvič na tekmi poravnali (23:23). Takoj v naslednjem napadu je za novo vodstvo domačih z že tretjim zabijanjem na tekmi poskrbel Grega Jakhel Kolarevič, ki je danes kraljeval pod obema obročema. Gostje so sicer še v 17.minuti vodili (32:33), domači pa so najboljše prihranili za konec prvega polčasa, v katerem so pripravili delni izid 11:0 in tako na glavni odmor odšli z 10 točkami prednosti (43:33).

Domači v zaključku tekme ohranili mirne živce
V tretji četrtini se je Domžalčanom nekajkrat uspelo nevarno približati, a so Škofjeločani vselej našli pravi odgovor in znova ušli. Tako kot v zaključku prve četrtine je tudi ob koncu tretje četrtine zadnjo besedo imel Boban Tomić, ki je bil še enkrat več natančen pri metu izza črte 6,75 in tako poskrbel za vodstvo z 58:50. Domačini so po trojki Aleša Primca v 34. minuti povedli že s 13 točkami prednosti (68:65), gostje pa kljub temu še niso vrgli puške v koruzo. V 39. minuti so se približali na vsega štiri točke, osem sekund pred koncem pa je na semaforju kazalo 79:77. Tedaj je na črto prostih metov stopil danes izjemno zanesljivi Boban Tomić, ki je bil obakrat uspešen, vajo pa je na drugi strani ponovil Matic Rebec. Domačini niso delovali prav nič nervozno, izjemno lepo pa je Tomić na drugi strani samega našel Kolareviča, ki je, tako kot se za tako zmago spodobi, tekmo zaključil z novim zabijanjem.

Navdušili tudi na tribuni
V dvorani Poden se je danes zbralo tako veliko število navijače, kakšnega v zadnjih sezonah nismo bili vajeni. Med mnogimi obrazi je bilo opaziti tudi Jasmina Hukića, ki v Škofji Loki tudi trenira, Alena Omića, Klemena Prepeliča in Slavka Kotnika. Upamo, da lahko podobno podporo s tribun pričakujemo tudi v nadalnjem tekmovanju, saj je ob takem navijanju vse veliko lažje. Še posebej gre pohvaliti "FAN CLUB" Grega Jakhela Kolareviča, ki se je na tribuni izkazal za najbolj glasnega! Hvala vsem za podporo!! Naslednjo soboto, 27. oktobra, Škofjeločane čaka gostovanje v Šoštanju, 3. novembra pa znova tekma na Podnu! GREMO LTH CASTINGS MERCATOR!!

Izjavi trenerjev po tekmi:

Saša Dončić, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja: “Rad bi čestital mojim fantom za borbeno in agresivno igro. Približno so se držali vseh dogovorov iz slačilnice. Moram poudariti, da smo realno še vedno ekipa, ki se bo borila za obstanek, a dokazali smo, da bomo marsikomu trn v peti. Vnaprej se ne bomo predajali. Na tekmi proti Heliosu smo vodili od prve minute, le v drugi četrtini smo imeli nekaj slabih minut. V zadnjih petih minutah tekme je šel Helios na vse ali nič, mi pa smo se nekoliko izgubili v naši igri, a vseeno uspeli vzdržati. Resnično moram pohvaliti moje fante.”
Zmago Sagadin, trener Helios: “LTH Castings Mercator je bil večji del tekme boljši nasprotnik, zato mislim, da je zmagal povsem zasluženo. Naši ekipi manjka znanja in izkušenj. Nismo še kompaktna ekipa, še posebej ne na gostovanjih. Nismo uspeli omejiti Bobana Tomiča. Ta dvoboj smo izgubili, saj je zanesljivo držal vse niti igre v svojih rokah. Na trenutke smo sicer igrali dobro, se vračali, povedli. A to so bili le trenutki. Manjkajo nam še trije meseci trdega dela in 20 tekem. Jutri je nov dan, potrebno bo trenirati še več. Vse čestitke Škofjeločanom, igrali so odlično.”
 
 
Saša Dončić je našel odgovor na vse napade Heliosa. (foto: KZS/www.alesfevzer.com)
Grega Jakhel Kolarevič pri enem izmed mnogih zabijanj. (foto: KZS/www.alesfevzer.com)
Gledalci so bili s predstavo domačih košarkarjev vidno zadovoljni. (foto: KZS/www.alesfevzer.com)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji