KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Gabrovškova ob povratku: "Italijanska košarka hitrejša in agresivnejša"
slikcaOb povratku v Odejo je za klubsko stran spregovorila Ajda Gabrovšek, za katero je pozitivna izkušnja iz Italije. Navdušena je predvsem nad tamkajšnjimi navijači, ki vselej poskrbijo za odlično vzdušje.
Pripravil: Nejc Ziherl

Ajda Gabrovšek, ki je v Škofji Loki preigrala že kar osem sezon, se po letu igranja za italijansko Muggio vrača v Podlubnik. Ajda, dobrodošla nazaj.

Za vami je leto igranja v dresu italijanskega drugoligaša Muggie. Kakšna je vaša izkušnja?

Izkušnja iz Italije je bila zame več kot pozitivna. Vesela sem, da sem dobila to priložnost in jo poskusila čim bolje izkoristiti. Mogoče sem bila malce razočarana le nad minutami, ki mi jih je namenil trener na tekmah, saj mislim, da bi lahko z večjo minutažo pokazala več.

Se italijanska ženska košarka precej razlikuje od slovenske?

Italijanska košarka se od slovenske razlikuje po hitrejši in agresivnejši košarki, prav tako pa je ogromno poudarka na taktiki.

Po čem si boste najbolj zapomnili Italijo?

Italijo si bom najbolj zapomnila po njihovih navijačih, saj je ženska košarka zelo gledana, in prav na vseh tekmah so bile tribune nabito polne.

V prihodnji sezoni bo za Muggio nastopala tudi vaša nekdanja soigralka Ana Ljubenović. Ste imeli tudi vi kaj prstov vmes pri tem prestopu?

Z Ano sva se slišali ko je dobila ponudbo iz Muggie. Rekla sem ji, naj izkoristi priložnost.

Kako to, da ste se odločili že po eni sezoni vrniti v Škofjo Loko?

V Italiji se nismo uspeli dogovoriti o dobrih pogojih za naslednjo sezono, in glede na to, da ne vem koliko časa bom se ostala v košarki, ter da profesionalno igranje košarke zame trenutno ne pride v poštev, je bila Škofja Loka trenutno najbolj ugodna izbira. Prav tako se ekipa sestavlja na novo in če lahko kaj pripomorem k ponovnemu povratku ženske košarke v mesto pod Lubnikom, še toliko bolje.

V prihodnji sezoni bo ekipo vodil Jaka Hladnik.

Kot sem že dejala se je ekipa sestavila na novo in prav tako smo dobile novega trenerja, za katerega mislim, da bo letos znal izkoristiti svoje znanje košarke in jo uspešno vpeljati na treninge in tekme.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji