KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Proti Plinarjem zmanjkalo tudi nekaj sreče
slikcaTrgovci so na uvodni ligaški tekmi sezone tesno klonili proti moštvu Geoplina Slovana (76:79), a še zdaleč niso razočarali s prikazanim.
Liga Telemach, 1. krog, dvorana Poden, sobota, 15.10.2011

LTHCast Mercator - GEOPLIN SLOVAN 76:79 (20:20, 16:13, 21:22, 19:24)

LTHCast Mercator: Mihailovič 12, Soldo 12, T. Mezek 4, Demšar 3, Mahkovic 27, Čajič 6, Kastrati 6, Završnik 6, Bošnjak, Mičić, Kalan, F. Mezek
Geoplin Slovan: Tomič, Rupnik 15, Kopač, Kosec 2, Grum 11, Dobravec, Đugum 19, Pajić 19, Čigoja 12, Buda 1

Luka Bassin je za začetek v igro poslal Tomaža Mezka, kapetana Vladimirja Mihailoviča, Blaža Mahkovica, Toma Čajiča in Vjerana Solda. Trgovci so tekmo odlično pričeli in na krilih izjemno razpoloženega Mahkovica že v 4. minuti srečanja povedli s 13:4. Plinarji so nato vendarle zaigrali malce bolje in rezultat že pred začetkom druge četrtine izenačili na 20:20. Drugih deset minut je bilo mnogo bolj napetih, saj si nobena izmed ekip ni uspela priigrati višje prednosti, še vedno pa se je skozi večino časa tehtnica rahlo nagibala na domačo stran, tako da so Škofjeločani na odmor zasluženo odšli s tremi točkami prednosti (36:33).

V drugem delu tekme so domači košarkarji vodili vse do 27. minute (45:44), nato pa je Marko Pajič poskrbel za vodstvo gostov (45:46), ki pa ni trajalo dolgo, saj je takoj v naslednjem napadu s trojko odgovoril Mahkovic. Prav v zadnji sekundi tretje četrtine je Jan Demšar poskrbel, da so Škofjeločani zadnji del tekme pričeli z dvema točkama prednosti (57:55). Po vsem, kar smo videli v uvodnih treh četrtinah smo lahko pričakovali izjemno napeto končnico in smo jo tudi dobili. V 32. minuti so imeli sicer domačini priložnost, da bi z dobrim izvajanjem prostih metov ob tehnični osebni napaki Anteja Đuguma ušli že na 7 točk prednosti, a priložnosti niso izkoristili in kar pa so Plinarji znali kaznovati in po dveh trojkah Luke Gruma povedli s 65:61.

Prav v izdihljajih tekme se je na žalost domačih navijačev pri gostih razigral Luka Rupnik, ki je dobro minuto pred koncem zadel tudi dva prosta meta, na drugi strani pa je s trojko izid izenačil (76:76) Mahkovic. Na drugi strani je težko polaganje uspešno zaključil Rupnik, Škofjeločani pa so imeli napad za izenačenje oz. zmago. Mezek je žogo dolgo držal v rokah, nato pa jo podal Mihailoviču, ki se je zapletel in prestopil črto, ki označuje avt. Na drugi strani je enega od dveh prostih metov zadel Pajič, z metom skozi celo igrišče je nato poizkusil še Mahkovic, a bil nenatančen.

Če se sprehodimo še malce skozi statistiko, pridemo do ugotovitve, da so Škofjeločani zgrešili enostavno preveč prostih metov (16/27), medtem ko so gostje na drugi strani zgrešili le štirikrat (19/23). Kar malce presenetljivo so skok dobili varovanci Luke Bassina (32:26), ki pa so izgubili tudi manj žog (14:17)

Poglejmo si še, kaj sta po tekmi imela povedati trenerja obeh ekip:

Luka Bassin, trener LTHCasta Mercatorja: “V dvoboju zelo enakovrednih ekip je bil rezultat ves čas bolj ali manj izenačen, na koncu pa je odločala ena žoga. Mi smo imeli napad, po katerem bi lahko prišli do podaljška ali celo zmage, a smo ga slabo odigrali in priložnosti nismo izkoristili. Kljub vsemu svojim igralcem nimam kaj zameriti, saj so dali vse od sebe in se od prve do zadnje minute borili na parketu. Vsak je dal svoj delež k temu, da smo bili blizu, a se žal ni izšlo, upam pa, da bo naslednjič sreča v takih tesnih končnicah na naši strani.”

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana: “Svojim igralcem čestitam za izjemno pomembno zmago, ne glede na vse, štejejo samo točke in te smo si iz srca želeli in tudi priborili. To je velika vzpodbuda za našo mlado ekipo, ki je na prvi tekmi igrala brez Mihe Fona in Maja Kovačeviča, ki se nam priključujeta že v naslednjem kolu. Čaka nas še veliko dela, a moram povedati, da že dolgo nisem bil tako ponosen in vesel, kot sem zdaj.”

N.Z.
 
 
Luka Rupnik je dokazal, zakaj ga je Božidar Maljković uvrstil med reprezentante. (foto: Nejc Ziherl)
Tokrat je manjkalo tudi nekaj več točk s strani Toma Čajiča. (foto: Nejc Ziherl)
Luka Bassin je škofjeloško zasedbo dobro pripravil na novo sezono. (foto: Nejc Ziherl)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji