KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Koprčani do zmage v Škofji Loki
slikcaKošarkarji LTHcast Mercatorja so v tekmi tretjega kroga lige za obstanek prvič v letošnji sezoni klonili proti varovancem Aleksandra Sekuliča.
Liga za obstanek, 3. krog:

LTHcast Mercator - Luka Koper 64:68 (12:16, 17:13, 21:23, 14:16)

LTHcast Mercator: Mihailovič 5, Radojevič 2, Mezek 7, Finžgar 8, Čajič 3, Mahkovic 15, Julević 13, Lebedinstev 9, Alič 2
Luka Koper: Mihalič 23, Nachbar 5, Ugrekhelidze 8 (10 skokov), Perko 5, Nowakowski 15, Lončarevič 3, Kunc 4, Richter 5

V tretje gre rado. Tako pravi znani slovenski pregovor, ki pa je tokrat obveljal v Škofji Loki, kjer so košarkarji Kopra v tretjem poizkusu le prišli do prve zmage v letošnji sezoni nad LTHcast Mercatorjem. Slednji ima kljub porazu še vedno velikih 5 zmag prednosti pred predzadnjeuvrščenimi Koprčani in lahko mirno odigrajo nadaljne tekme v letošnji sezoni.

V prvi četrtini smo lahko videli mnogo napak v napadu in prepoceni zapravljenih protinapadov na obeh straneh, česar se je na koncu spomnil tudi trener domačega moštva, Dalibor Damjanovič. Pričakovano si tako v prvih desetih minutah nobeno izmed moštev ni priigralo kakšne večje prednosti, malce bolje pa je kazalo gostom, ki so po desetih minutah vodili s 16:12. Košarkarji LTHcast Mercatorja so drugo četrtino začeli zelo slabo in gostom dovolili, da pobegnejo na 11 točk prednosti (14:25). Nato so domači zaigrali veliko bolj disciplinirano in borbeno v obrambi, kar je obrodilo sadove. Uspel jim je namreč delni izid 12:0 in na semaforju je dve minuti pred koncem prvega polčasa pisalo 26:25. Gosti so si na hitro ponovno priigrali tri točke prednosti, ki pa jih je z izjemno lepo trojko 3 sekunde pred koncem prvega polčasa izničil Andriy Lebedinstev.

V začetku drugega polčasa so gostje v razmaku treh minut zadeli kar 4 trojke, trikrat je bil uspešen Jernej Mihalič. Toda zaradi slabše obrambe jim kljub vsem zadetim košem ni uspelo priti do kakšne višje prednosti. Zadnjo četrtino, ki so jo gostje pričeli z dvema točkama prednosti (52:50), so veliko bolje začeli domači, ki so prišli do vodstva s 55:52 in nato imeli nekaj lepih priložnosti za povišanje prednosti, a jih niso izkoristili. Neučinkovitost domačih v napadu so lepo izkoristili Koprčani, ko so po košu Davida Ugrekhelidzeja minuto in pol pred koncem povedli s 64:60. V zadnji minuti so gostje zadeli vse 4 proste mete, kar je bilo dovolj za peto zmago v letošnji sezoni.

Najboljši strelec domačih je bil s 15 točkami mladi Blaž Mahkovic, s 13 točkami in 7 skoki pa je bil najučinkovitejši Mensud Julević. Pri gostih je izjemno tekmo odigral Jernej Mihalič, ki je tekmo končal pri 23 točkah (5/5 za tri točke!!) in 8 skokih.

Dalibor Damjanović, trener LTH Cast Mercator: "Košarkarji Luke Kopra so zasluženo zmagali, saj so bili na tokratni tekmi bolj motivirani od nas. Mi smo zgrešili preveč odprtih metov in predvsem v prvi četrtini neumno zaključili nekaj protinapadov."

Aleksander Sekulič, trener Luke Kopra: "Pričakovali smo težko tekmo, čeprav eni in drugi nimamo več kaj izgubiti. Za nas je bilo to srečanje pomembno predvsem zaradi dviga samozavesti, saj je čas, da fantje začnejo verjeti v svoje delo. Že pred tekmo sem dejal, da želim, da treningi obrodijo sadove, kar se je tudi zgodilo in upam, da bomo tako igro prikazali tudi na naslednjih tekmeh Lige Telemach."
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji