KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

LTHcast Mercator do zmage v Kopru
slikcaŠkofjeloški LTHcast Mercator je na gostovanju v Kopru prišel do druge zaporedne zmage, s katero ohranja teoretične možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka.
Liga Telemach, 20. krog:

Luka Koper - LTHcast Mercator 69 : 79 (22:18, 20:14, 14:25, 13:22)

Luka Koper: Smiljanić 8, Nachbar 12, Ugrekhelidze 10, Nowakowski 16, Mofardin, Kumalič 6, Kunc 12, Richter 8
LTHcast Mercator: Mihailovič 6, Radojevič 7, Mezek 5, Finžgar 10, Čajič 18, Mahkovic 14, Lebedinstev 19

Varovanci Daliborja Damjanoviča so predvsem po zaslugi odličnih zadnjih 15-ih minut prišli do druge zaporedne zmage, ki jih še drži v igri za uvrstitev v ligo za prvaka, medtem ko Koprčanom po današnjem porazu vse bolj kaže na predzadnje mesto.

Večino časa v prvem polčasu so bili v prednosti domači, ki so si z odlično igro v prvi polovici trejte četrtine priborili že visokih 15 točk prednosti (54:29). Nato so stvari v svoje roke vzeli Lebedinstev, Mahkovic in Čajič, ki so poskrbeli, da so gostje z delnim izidom 15:0 pred zadnjo četrtino povedli za točko (56:57). V začetku zadnje četrtine sta Čajič in Mahkovic poskbela še za malo višjo prednost, nato pa sta delo dokončala Simon Finžgar in Lebedinstev.

Gostje iz Škofje Loke so tudi tokrat tekmo zaradi poškodb odigrali brez treh standardnih članov prve peterke, Mirka Mulaliča, Mensuda Julevića in Igorja Jokiča, so pa zato še enkrat več svojo priložnost odlično izkoristili ostali košarkarji. Odlično svojo priložnost izkorišča predvsem Tomo Čajič, ki je tokrat tekmo končal pri 18 točkah in 5 skokih. 24-letni Škofjeločan, ki je zaradi hude poškodbe kolena moral celo prekiniti svojo kariero, se je v lanski sezoni vrnil pod obroče in blestel 3. SKL, kjer je nastopal za Mladost, potem pa se je hitro odločil za vrnitev domov, kjer sedaj svoj talent dokazuje tudi v elitni druščini. Prav tako ponujeno priložnost odlično izkoriščata mladi reprezentant Blaž Mahkovic in Andriy Lebedinstev, ki sta danes skupaj dosegla 33 točk, tem pa dodala še 5 podaj. Na drugi strani je bil pri domačih danes najboljši strelec nekdanji košarkar TCG Mercatorja, Tomazs Nowakowski, ki je kar 8 točk od skupno 16 dosegel še v prvi četrtini.

Aleksander Sekulič, trener Luke Kopra: "Na žalost se nam je ponovila zgodba iz prejšnji krogov Lige Telemach in očitno je, da se ne učimo na napakah. V 25. minuti smo imeli 15 točk prednosti, potem pa smo izgubili preveč žog in z nepremišljenimi meti košarkarjem LTH Cast Mercatorja dovolili, da so se razigrali. Mi smo postali preveč nervozni v napadu, nismo znali prebroditi težav in smo na koncu tudi zasluženo izgubili."

Dalibor Damjanović, trener LTH Cast Mercatorja: "Igralcem čestitam za zelo pomembno zmago, rečem lahko le, da me tekmo za tekmo pozitivno presenečajo. Upam, da bomo kmalu spet v popolni postavi, saj čez teden ne moremo normalno trenirati. Čestitke tudi košarkarjem Luke Kopra za korektno igro."

Nejc Ziherl
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji