KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Zmaga članov proti Kopru
slikcaKošarkarji TCG Mercatorja so danes pred domačimi navijači prišli do pete letošnje zmage v ligi Telemach, s katero so se dvignili na 6. mesto, Koprčani pa so zabeležili šesti poraz in padli na 10. mesto.
Liga Telemach, 9. krog:

TCG Mercator - Luka Koper 77 : 61 (20:20, 25:11, 18:13, 14:17)

TCG Mercator: Radojevič 14, Mezek, Finžgar 11, Mulalič 19, Čajič 8, Mahkovic 2, Julević 14, Lebedintsev 9, Kalan, Alič
Luka Koper: Nachbar 3, Ugrekhelidze 12, Markič 3, Perko 15, Nowakowski 8, Lončarevič 3, Držić 2, Kumalič, Richter 15

Začetek tekme je minil v izjemno izenačeni igri, kar priča tudi končni rezultat prve četrtine (20:20). V prvih desetih minutah je pri Koprčanih kar 7 točk dosegel Rok Perko, ki je bil na koncu s 15 točkami skupaj z Emanuelom Richterjem tudi najboljši strelec gostov. Ti so se domačih držali do 12. minute, ko jo sledil delni izid 10:0 v korist Škofjeločanov, ki so tako povedli s 33:22. Domačim je v drugi četrtini stekel predvsem met za 3 točke, saj so izza črte 6,25 zadeli kar vseh pet poizkusov. Od tega je bil kar trikrat uspešen mladi Andriy Lebedinstev, ki je tri minute pred koncem prvega polčasa poskrbel za vodstvo domačih z 39:25.

V drugem polčasu se je pri domačih razigral tudi Mensud Julević, ki je bil s 14 točkami in 7 skoki po učinku najboljši igralec na tekmi. V tretji četrtini se je prednost domačih iz minute v minuto višala, tik pred koncem 30. minute pa je ta narasla že na 19 točk (63:44). Koprčani se kljub visokemu zaostanku niso predali in zadnjo četrtino začeli z delnim izidom 6:0, kar jih je približali 8 minut pred koncem približalo na 13 točk zaostanka. Še bližje so prišli 3 minute kasneje, ko je za minus 10 zadel David Ugrekhelidze (68:58). Škofjeloška ekipa se je zbrala in preko danes odličnega in borbenega Mirka Mulaliča ponovno ušla na varno razliko (75:68) in se na koncu zasluženo veselila svoje 5 letošnje zmage v ligi Telemach.

Domači so tekmo odigrali brez Igorja Jokiča, ki se je izkazal s svojo predstavo na tekmi prejšnjega kroga proti Elektri, Jaka Hladnika in Vladimirja Mihailoviča.

FOTOGALERIJA S TEKME TCG MERCATOR - LUKA KOPER (kliknite za povezavo)

Poglejmo si še kaj sta po tekmi povedala oba trenerja:

Dalibor Damjanovič, trener TCG Mercatorja:"Fantom čestitam za borbeno igro, prvi polčas so odigrali odlično, drugega pa ležerno in podcenjevalno, a smo kljub temu uspeli zmagati. Tokrat smo igrali brez Jokiča, kar se je zelo poznalo in v nadaljevanju ga nujno potrebujemo."

Aleksander Sekulič, trener Luke Koper: ""Kljub izenačenem začetku smo igrali preveč zadržano v napadu in premalo odločno v obrambi, kar se je najbolj pokazalo v drugi četrtini, ko so košarkarji TCG Mercatorja naredili odločno razliko. Zadevali so odprte mete, kar nam ni uspelo, v drugem polčasu pa rutinirano držali razliko in več kot zasluženo zmagali. Tokrat so bili boljši tekmec in jim tudi čestitam za zmago."

Košarkarji TCG Mercatorja bo naslednjo tekmo v ligi Telemach odigral v soboto, 12.12. ko odhajajo na težko gostovanje v Novo mesto, kjer se bodo poizkušali po robu postaviti trenutno vodilni Krki.

Nejc Ziherl
 
 
Mirko Mulalič je bil z 19 točkami najbolši strelec domače ekipe (vir: www.kzs.si)
Dejan Radojevič je odlično opravil svojo nalogo pod obročem (vir: www.kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji