KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Pomembna zmaga članov v Šoštanju
slikcaVarovanci Daliborja Damjanoviča so z zmago v Šoštanju prekinili negativen niz treh zaporednih porazov. S četrto zmago so se na lestvici izenačili z Elektro in Parklji.
Liga Telemach, 8. krog:

Elektra Esotech - TCG Mercator 68 : 72 (17:16, 18:20, 18:20, 15:16)

Elektra Esotech: Golež 6, Horvat 10, Koštomaj 24, Podvršnik 3, Bilič 4, Sjekloća 6, Ćup 7, Feeley 8
TCG Mercator: Radojevič 6, Mezek 2, Finžgar 16, Mulalič 7, Mahkovic 1, Julević 16, Lebedintsev 10, Jokič 14 (10 skokov)

Srečanje med Elektro in TCG Mercatorjem je bilo prav ves čas zelo izenačeno, saj si nobena ekipa ni priigrala višje prednosti od 6 točk. Pri gostih je blestela predvsem trojka Igor Jokič, Simon Finžgar in Mensud Julević, ki je skupaj dosegla kar 46 točk in 26 skokov, kar sta le dva skoka manj, kot jih je dosegla celotna ekipa Elektre. Tokrat sta Jokič in Julević odlično odigrala tudi v obrambi in poskrbela, da je Andrew Brian Feeley odigral dosedaj najslabšo tekmo v dresu Elektre.

V prvem polčasu si nobena izmed ekip ni priigala višje prednosti od 3 točk. V drugi polčas so bolje krenili gostje, ki so v 25. minuti z dvema zadetima prostima metoma Julevića povedli za 5 točk (37:42), toda sledil je delni izid 7:0 v korist domačih, ki so tako prišli do novega vodstva (44:42). V zaključku tretje četrtine so Trgovci dvakrat povedli za 6 točk, zadnjo četrtino pa so pričeli s tremi točkami prednosti (53:56). V zadnji četrtini gostje domačinom niso več dovolili, da bi prišli v vodstvo. Zadnja minuta je v celoti minila v znamenju prostih metov. 38 sekund pred koncem je Julevič zadel en prosti med za vodstvo gostov s 67:63. V nasprotnem napadu je bil enkrat natančen danes najboljši igralec Elektre Tadej Koštomaj, na drugi strani pa je iz črte prostih metov dvakrat zadel Andriy Lebedinstev in 19 sekund pred koncem gostje popeljal v vostvo s 69:64. Koštomaj je zadel trojko in znižal na dve točki zaostanka. 6 sekund pred koncem so pametno osebno napako naredili domači, Finžgar pa je bil natančen enkrat, a tudi Škofjeločani so znali pametno odigrati, saj so 3 sekunde pred koncem naredili osebno napako in tako preprečili met domačih za 3 točke. Koštomaj je prvega zadel, drugega pa nemerno zgrešil, Feeley pa je v borbi za žogo naredil svojo peto osebno napako in zmaga je odšla v Škofjo Loko.

Poglejmo si še kaj sta po tekmi povedala oba trenerja:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "TCG Mercatorju smo se v končnici čudežno približali, a so gostje na koncu zasluženo zmagali. Zmanjkalo nam je moči, vidi se, da imamo kar nekaj bolanih igralcev, bolezen se le še nadaljuje in videli bomo kako v prihodnje."

Dalibor Damjanovič, trener TCG Mercatorja: "Za tole zmago se zahvaljujem svojemu pomočniku Mateju Grudnu, ki je ta teden vodil treninge, saj sem bil sam do srede bolan. Fantom pa čestitam za popolnoma drugačen obraz, saj so se za razliko od tekme s Parklji v prejšnjem krogu tokrat borili celo tekmo, niso obupali in pokazali pravi karakter. Zahvaljujem se tudi Elektri Esotech za pravično igro."

V naslednjem krogu košarkarje TCG Mercatorja čaka pomembna tekma pred domačimi navijači, saj 5. decembra v Škofjo Loko prihaja Luka Koper, ki se letos pravtako kot TCG Mercator želi priti v ligo za prvaka. Našim košarkarjem bo še kako prav prišla pomoč iz tribun, tako da ste vsi lepo vabljeni, da se nam 5. decembra ob 20. uri pridužite in z navijanjem pomagate priti TCG Mercatorju do pomembne zmage.

Nejc Ziherl
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji