KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani tokrat odhajajo v Laško
slikcaTCG Mercator po štirih krogih s tremi zmagami in enim porazom na lestvici trenutno zaseda visoko 3. mesto. Danes Škofjeločane čaka gostovanje pri Zlatorogu, ki ima po štirih krogih šele eno zmago, tako da bo Laščani danes verjetno še dodatno motivirani.
Liga Telemach, 5. krog:

Zlatorog Laško - TCG Mercator (danes ob 19:30)

Eno izmed največjih presenečenj na začetku sezone je zagotovo TCG Mercator, ki je v letošnji sezoni med drugim na Kodeljevem premagal Plinarje, v prejšnjem krogu pa pred domačimi navijači tudi domžalski Helios. Škofjeločajni so s tem poskrbeli, da v ligi Telemach ni več neporaženega moštva. Slabše od pričakovanj je sezono začel Zlatorog, ki ima po štirih odigranih tekmah šele eno zmago in na lestvici zasedajo šele 10. mesto.

V lanski sezoni sta se Zlatorog in TCG Mercator med seboj pomerila dvakrat. V 4. krogu rednega dela so Trgovci doma slavili z 80:73, v Laškem pa so visoko zmago z 88:62 slavili varovanci Aleša Pipana. Takrat je pri Laščanih blestel predvsem Nejc Strnad, na katerega bodo morali biti varovanci Daliborja Damjanoviča pozorni tudi danes. Pod taktirko takratnega trenerja TCG Mercatorja, Matica Vidica, sta na tisti tekmi najboljšo predstavo prikazala Simon Finžgar in Igor Jokič. Predvsem slednji se v letošnji sezoni še ni razigral, tako da ima danes lepo priložnost, da v Treh lilijah ponovi dobro predstavo iz lanske sezone.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Znašli smo se v položaju, ko je edini cilj zmaga. Pot do uspeha ne bo lahka, saj je ekipa TCG Mercatorja z zmagama proti Geoplinu Slovanu in Heliosu že pokazala svojo vrednost. Od mojih igralcev pričakujem večjo mero zbranosti v napadu ter bolj odgovorno igro v obrambi."

Dalibor Damjanovič, trener TCG Mercatorja: "Košarke sem se učil od različnih trenerjev, eden od njih je Aleš Pipan, saj sem z njim deloval 1,5 leta v Anwilu. Zagotovo me kot učenca čaka težka tekma, naj zmaga boljši."

Nejc Ziherl
 
 
V letošnji sezoni za Zlatorog ponovno nastopa izkušeni Miljan Goljović (desno) (vir: www.kzs.si)
Bo Igor Jokič v Laškem ponovil dobro predstavo iz lanske sezone? (vir: www.kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji