KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

V dvorani Poden padel tudi Helios!
slikcaČetrti krog lige Telemach se je začel s presenetljivo zmago TCG Mercatorja nad domžalskim Heliosom. Škofjeločani so s to zmago poskrbeli, da v ligi ni več neporaženega moštva, hkrati pa sedaj z Domžalčani zasedajo vrh lestvice.
Liga Telemach, 4. krog:

TCG Mercator - Helios Domžale 63:53(15:14, 15:9, 14:15, 19:15)

TCG Mercator: Mihailovič 7, Radojevič 3, Mezek 3, Finžgar 11, Mulalič 11, Čajič 2, Julevič 20, Lebedintsev, Jokič 6

Helios Domžale: Delić 4, Zalokar, Ajkič 2, Dundović 7, Zagorc 6, Močnik 11, Laškevič 16, Bajramlič 3, Krušič 4

V športni dvorani Poden v Škofji Loki se je s tekmo med domačim TCG Mercatorjem in domžalskim Heliosom začel 4. krog lige Telemach. Varovanci Daliborja Damjanoviča so prikazali lepo in borbeno igro in presenetljivo, a zasluženo slavili svojo tretjo zmago v štirih krogih in so zagotovo eno izmed večjih presenečenj v uvodnem delu sezone.

Že sam začetek tekme Domžalčanom ni obetal nič dobrega, saj so domači začeli zelo pogumno in povedli z 9:2. Sledile so minute gostov, ki so v 7. minuti s košem Maria Dundoviča prvič, a hkrati tudi zadnjič na tekmi povedli. Tudi drugo četrtino so Trgovci začeli zelo odločno, kar se je ponovno splačalo, saj so 3 minute pred koncem prvega polčasa s tremi točkami Mirka Mulaliča povedli že za 10 točk (28:18), do polčasa pa jim je uspelo zadržati 7 le-teh (30:23). Tudi tokrat so Škofjeločani v obrambi na krilih borbenega Tomaža Mezka delovali zelo disciplinirano, kar se vidi tudi v rezultatu.

V tretji četrtini so se gostje dvakrat nevarno približali, a domači so predvsem po zaslugi danes odličnega Mensuda Julevića in Mirka Mulaliča hitro našli odgovor in ponovno ušli na varno prednost. 9 minut pred koncem zadnje četrtine je Matej Krušič zadel za dve točki in Domžalčane približal le na 4 točke zaostanka (44:40). Minuto kasneje je Simon Finžgar z atraktivnim zabijanjem poskrbel za pravo navdušenje na tribunah. Ko se je na slednjih počasi le malce umirilo, je v naslednjem napadu domačih Vladimir Mihailovič s trojko v zelo pomembnem trenutku ponovno na noge dvignil celotno občinstvo in poskrbel za vodstvo domačih z 51:40. Helios se še kar ni predal in se dobre 3 minute pred koncem približal na 6 točk zaostanka (51:45), toda Barvarji, ki so tudi tokrat nastopili brez Alvina Snowa, tokrat v svojih vrstah niso imeli izjemno razpoloženega igralca v napadu, tako da bližje ni šlo. Slabi dve minuti pred koncem tekme je Julević zadel polaganje za 57:45 in veselje v dvorani Poden se je lahko začelo.

Škofjeločane v naslednjem krogu lige Telemach, 7.11., čaka gostovanje pri Zlatorogu, medtem ko bo Helios 5. tekmo v državnem prvenstvu odigral že 4.11., ko v dvorano Komunalnega centra prihaja Luka Koper.

Poglejmo si še, kaj sta po tekmi povedala oba trenerja:

Dalibor Damjanovič, trener TCG Mercator: "Na tekmo smo se dobro pripravili, fantje pa so se dobro držali dogovora. Največja težava je bila, da jih prepričamo v zmago, čeprav smo vedeli, da bo tekma težka. Helios je z visoko razliko namreč izgubil proti Ciboni, na kar lahko ekipa odgovori dobro ali pa slabo. Tokrat je odločila naša večja želja in borbenost. Vesel sem tudi, da se je po poškodbi vrnil Mensud Julević, ki je odigral zelo odgovorno in čvrsto."

Rado Trifunovič, trener Heliosa: "Čestitke TCG Mercatorju za zasluženo zmago. Njihovi košarkarji so se borili od začetka do konca, mi pa nismo našli razigranih igralcev v napadu."

Nejc Ziherl
 
 
Kapetan Tomaž Mezek se je ponovno izkazal z odlično obrambo (vir: www.kzs.si)
Mensud Julević je bil z 20 točkami najboljši strelec na tekmi (vir: www.kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji