KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

TCG Mercator prvič poražen
slikcaV tretjem krogu lige Telemach so košarkarji TCG Mercatorja prvič v letošnji sezoni morali priznati premoč nasprotnikom. Boljši so bili Hopsi, ki so še enkrat več dokazali, da bodo pred domačimi navijači nevarni prav za vsako moštvo.
Liga Telemach, 3. krog:

Hopsi Polzela - TCG Mercator 79 : 66 (19:15, 12:17, 31:15, 17:19)

Hopsi Polzela: Ibok 11 (11 skokov), P. Kobale 8, J. Kobale 6, Skok 8, Hafnar 12, Jagodnik 23 (19 skokov), Sviridov 3, K. Lorbek 2, Vašl 3, Godler 3
TCG Mercator: Mihailovič, Radojevič 8, Mezek 10, Finžgar 21, Mulalič 3, Hladnik, Mahkovic, Julević 3, Lebedintsev 4, Jokič 17

Tokrat je odlično tekmo odigral slovenski reprezentant Goran Jagodnik, ki je bil s svojimi 23 točkam in 19 skoki glavni "krivec" za zmago Hopsov. Na strani TCG Mercatorja je bil ponovno najbolj razpoložen Simon Finžgar, ki je 21 točkam dodal še 7 skokov

Košarkarji TCG Mercatorja so tekmo začeli borbeno in domačim niso dovolili, da bi se takoj na začetku oddaljili. Dobro minuto pred koncem prve četrtine so s košem Dejana Radojeviča prvič na tekmi tudi povedli (14:15). Tudi druga četrtine je bila rezultatsko zelo izenačena, saj so naši košarkarji na odmor odšli s točko prednosti (31:32), kar je napovedovalo zelo zanimiv drugi polčas.

Toda Hopsi so v tretji četrtini pokazali veliko bolj agresivno in borbeno igro, kar se je hitro poznalo tudi na rezultatu. V razmiku dveh minut je Jagodnik dosegel kar 9 zaporednih točk za Hopse, ki so tako povedli z 43:35. V drugem delu se je razigral tudi nekdanji član TCG Mercatorja Primož Skok, ki je vseh 8 točk dosegel v tretji četrtini. Prednost domačih je do konca tretje četrtine še narasla in pred zadnjimi 10 minutami je na semaforju pisalo 62:47. Dobrih sedem minut pred koncem tekme je za 68:49 novo trojko zadel Jagodnik in tekma je bila odločena. Trgovci se sicer niso predali in 2 minuti pred koncem prišli na 11 točk zaostanka (71:60), za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Poglejmo si še kaj sta po odigrani tekmi povedala oba trenerja:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: "Znova smo začeli v nekem krču, ki je trajal skozi prvi polčas, v drugem delu tekme pa smo zaigrali agrisivnejše v obrambi in hitreje v napadu, predvsem pa z večim izborom igralcev dokazali da lahko premagamo vsakega nasprotnika. Primož Skok je odigral dobro tekmo, Goran Jagodnik se počasi vrača v staro formo, definitivno pa se pozna vse boljša uigranost ki nam je danes tudi prinesla pomembno zmago."

Dalibor Damjanović, trener TCG Mercatorja: "Zelo dobro smo odigrali prvi polčas, v drugem pa se je pokazala naša mladost in neizkušenost, zgrešili smo nekaj "zicerjev" in tekma se je prelomila. Hopsi imajo rotacijo, dobre posameznike in izkušnje. Mislim, da bo na Polzeli kdorkoli težko zmagal, saj ekipi domači teren prinese res veliko."

TCG Mercator bo naslednjo tekmo v ligi Telemach odigral že v sredo, 28. oktobra, ko v športno dvorano Poden prihaja letos še neporaženi Helios iz Domžal.

Tekma, na katero ste prav Vsi lepo vabljeni, saj bo domača ekipa potrebovala bučno podporo iz tribun, se bo začela ob 20. uri.

Nejc Ziherl
 
 
Goran Jagodnik (v ospredju) je bil glavni "krivec" za zmago Hopsov (vir: www.kzs.si)
Simon Finžgar je bil z 21 točkami najboljši strelec TCG Mercatorja (vir: www.kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji