KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Kadetinje Odeje zasedle končno 9. mesto na turnirju v Ljubljani!
slikcaNa močnem mednarodnem turnirju so naše kadetinje v 4 tekmah 1x slavile in 3x izgubile, kar jih je na koncu uvrstilo na končno 9. mesto. Več o turnirju v novički...
Rezultati tekem:

KK Odeja Ked : ŽKK Sivac (Srbija) 27:39

KK Odeja Ked : ŽKD Ilirija 22:30

KK Odeja Ked : KK Pomurje 37:43

KK Odeja Ked : ŽKK Domžale 38:25

Komentar trenerja Odeje, Fijavž Boruta:" Zadovoljen sem s prikazano igro mojih deklet, mogoče nas je Ilirija dobila na napačni nogi, a to je šport. Pohvalil bi vseh 14 deklet, katere stopile na parket ter seveda tudi spremljevalki, ki sta jim zvesto pomagali. Smo v predtekmovalnam obdobju, kadetska liga se začne čez 3 tedne in imamo dovolj časa za dvig kvalitete igre. Ko bo potrebno bomo pravi!"

Mednarodni turnir kadetinj, ki je pretekli konec tedna potekal v organizaciji ŽKD Panter Ilirija, je že v predtekmovanju postregel z obilico dobre košarke. Prava poslastica pa je prav gotovo bila polfinalna tekma med ŽKK Grosuplje in SBŠ Ostrava. Grosupeljčanke so izjemno dobro začele in si priigrale 10 točk prednosti, vendar so Čehinje prednost postopoma zniževale in v zadnjih minutah srečanja obrnile rezultat.

Tudi v drugi polfinalni tekmi smo videli lepo košarkarsko predstavo, a srečanje ni bilo tako napeto, saj so bile Srbkinje za odtenek boljše od Šibenčank.

Zadnji dan turnirja se je odločalo o končni razvrstitvi. V skupini od 9. do 11. mesta je o razvrstitvi odločala razlika v točkah, saj so vse tri ekipe po enkrat zmagale in izgubile. Najboljši količnik so imele Škofjeločanke, druge so bile Sobočanke, nehvaležno zadnje mesto na turnirju pa je pripadlo Domžalčankam.

V tekmi za 7. mesto so slavile Trboveljčanke. Panterke so sicer zasluženo osvojile 8. mesto, a v izločilnih bojih niso ponovile predstave iz predtekmovanja, ko so z dobro igro presenetile favorizirano ekipo Odeje. Mlade Ježičanke so še enkrat nadigrale Zagrebčanke in osvojile končno 5. mesto. Tudi na tekmi za 3. mesto smo videli ponovljen dvoboj iz predtekmovanja, le da so tokrat Grosupeljčanke nadigrale vrstnice iz Šibenika in se jim tako izdatno oddolžile za poraz v predtekmovanju. V finalu smo pričakovali izenačeno tekmo. Toda derbi je trajal le en polčas. Ob odmoru je bilo le 4 točke razlike v korist srbske ekipe. V nadaljevanju pa so slednje zagospodarile na igrišču in prednost povečale na neulovljivih 20 točk razlike. Do konca tekme so Čehinje le uspele nekoliko omiliti poraz. Končni rezultat finalne tekme je bil 56:45. Pokale in medalje za osvojena mesta je podelil predstavnik Športne zveze Ljubljane g. Miha Premelč, organizator turnirja pa je prispeval spominsko majico. Tri dnevno druženje so udeleženke turnirja sklenile s »pizza party«.

Končni vrstni red turnirja:

1. ŽKK Sivac (Srbija), 2. SBŠ Ostrava (Češka), 3. ŽKK Grosuplje, 4. ŽKK Šibenik Jolly JBS (Hrvaška), 5. ŽKD Ježica, 6. ŽKK Peščenica Žitjak (Hrvaška), 7. KK Trbovlje, 8. ŽKD Panter Ilirija, 9. KK Odeja, 10. KK Pomurje Skiny, 11. ŽKK Domžale.

Najboljša strelka turnirja je bila Lucia Pustejovska (SBŠ Ostrava), za najboljšo igralko turnirja pa je bila soglasno izbrana Tamara Rajić (ŽKK Sivac).

Bojan Hladnik, organizator turnirja: "Turnir je uspel fantastično. Videli smo vrhunsko košarko, ki jo demonstrirajo ekipe iz tujine. Tudi domači ekipi Grosuplje in Ježica nekako še lahko sledita temu trendu medtem, ko so ostale slovenske ekipe daleč pod povprečjem. Mislim, da je tudi organizacija turnirja bila brezhibna, če izvzamemo sodniško organizacijo. Poleg tega, da na nekaterih tekmah ni bilo delegiranih sodnikov in sem sam moral kar trikrat prevzeti to vlogo, je tudi rang tekmovanja bil previsok za nivo znanja naših sodnikov. V bodoče bomo tem segmentu morali posvetiti večjo pozornost. Ob tem naj se še enkrat zahvalim funkcionarjem in trenerjem ŽKD Ježica, ŽKK Grosuplje in ŽKK Domžale, ki so nam pomagali pri organizaciji turnirja, kakor tudi Športni zvezi Ljubljane, ki je bila pokrovitelj turnirja.

Rezultati predtekmovanj:


Skupina A
KK ODEJA : ŽKK SIVAC 25 : 37
ŽKD PANTER ILIRIJA : KK ODEJA 30 : 22
ŽKK SIVAC : ŽKD PANTER ILIRIJA 66 :25

Skupina B
ŽKD JEŽICA : ŽKK PEŠČENICA 48 : 30
ŽKK DOMŽALE : SBŠ OSTRAVA 17 : 69
ŽKK DOMŽALE : ŽKD JEŽICA 25 : 45
SBŠ OSTRAVA : ŽKK PEŠČENICA 67 : 30
ŽKK DOMŽALE : ŽKK PEŠČENICA 25 : 44
ŽKD JEŽICA : SBŠ OSTRAVA 38 :54

Skupina C
ŽKK GROSUPLJE : KK TRBOVLJE 55 : 20
KK POMURJE SKINY : ŽKK ŠIBENIK JOLLY JBS 16 : 44
ŽKK GROSUPLJE : ŽKK ŠIBENIK JOLLY JBS 32 : 35
KK POMURJE SKINY : KK TRBOVLJE 36 : 27
ŽKK GROSUPLJE : KK POMURJE SKINY 56 : 21
ŽKK ŠIBENIK JOLLY JBS : KK TRBOVLJE 54 : 35

Rezultati polfinalnih obračunov:

ŽKD JEŽICA : KK TRBOVLJE 67 : 51
ŽKD PANTER ILIRIJA : ŽKK PEŠČENICA 21 : 46
ŽKK SIVAC (SRB) : ŽKK ŠIBENIK JOLLY JBS 54 : 49
SBŠ OSTRAVA : ŽKK GROSUPLJE 50 : 45

Rezultati končnih obračunov:

razigravanje od 9. do 11. mesta:
ŽKK DOMŽALE : KK POMURJE 30 : 27
KK ODEJA : ŽKK DOMŽALE 38 : 25
KK POMURJE SKINY : KK ODEJA 40 : 34

tekma za 7. mesto:
ŽKD PANTER ILIRIJA : KK TRBOVLJE 30 : 42
tekma za 5. mesto:
ŽKD JEŽICA : ŽKK PEŠČENICA ŽITNJAK 45 : 36
tekma za 3. mesto:
ŽKK ŠIBENIK JOLLY JBS : ŽKK GROSUPLJE 46 : 54
tekma za 1. mesto:
ŽKK SIVAC : SBŠ OSTRAVA 56 : 45
 
 
Letošnja kadetska ekipa Odeja Škofja Loka!

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji