KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Kadetinje po petih zmagah na turnirju v Sarajevu nadaljujejo zmagovalni niz.
slikcaV novički si lahko preberete več o turnirju v Sarajevu in o sobotni tekmi proti ŽKK Konjice.
Dekleta so z borbeno in agresivno igro v Sarajevu slavila kar petkrat. V soboto jih je čakal težak razpored, saj so morale odigrati kar 3 tekme. Prva ovira dopoldne je bila ekipa Livno. Naša dekleta so tekmo zmagale 56:28.
Popoldne ob 18-ih so naše stopile naproti ekipi iz Ploč in tekmo zmagale 54:8. Tako so več priložnosti dobila dekleta s klopi, ki so svoje priložnosti dodobra izkoristile. Derbi proti ekipi Železničarja se je obetal ob pol devetih zvečer. Ločanke so, kljub dvema odigranima tekmama tisti dan, odlično začele tekmo ter z agresivno obrambo dobile prvo četrtino 20:3, nato pa v drugi četrtini malce popustile, a so v drugem polčasu dodale plin in tekmo dobile z rezultatom 53:24.
Nedelja je minila v znamenju ogleda Sarajeva, predvsem mestnega jedra, imenovanega Baščaršija. Sprehod po metnih ulicah še iz časa orientalskih kultur, ogled zunanjosti številnih Džamij (v tem delu Sarajeva bi jih naj bilo več kot sto), ter seveda obvezno, poizkušanje specialitete čevapčičev s kajmakom in čebulo v najbolj poznani sarajevski »čevabdžinici« Željo. MmmmMMmmm, zares okusno! Med sprehodom smo si ogledali tudi večni ogenj, ki simbolizira konec 2. svetovne vojne in je prižgan že od tedaj, in pa most, na katerem je bil izveden atentat Gavrila Principa na avstrijskega cesarja Ferdinanda.
Popoldne nas je v hotelski dvorani čakal obračun proti ekipi Impuls. Ločanke so z agresivno igro prišle do prednosti 10 točk ob polčasu, na plin pa stopile v tretji četrtini, ko so prednost povišale na 21 točk in tako odločile tekmo. Končni rezultat 67:45.
V ponedeljkovem finalu so se nape punce tako pomerile proti ekipo Železničarja. Finalna tekma se je začela z veliko napakami na obeh straneh, občutnejšo prednost pa si Ločanke uspele priigrati ob polčasu, ko je bil rezultat 26:9. V drugem polčasu je sledil nalet železničarja, pri katerem so visoke igralke predstavljale nerešljivo uganko za naše »centre«. Rezultat je skopnel na 10 točk razlike (30:20), a so se nato Ločanke zbrale in tekmo pripeljale do konca ter zasluženo odnesle največji pokal v klubsko vitrino.

Mlajša dekleta so imele zelo težko skupino z ekipami iz Hrvaške, Češke in Slovaške.
Kljub temu, da so na vsaki tekmi dale vse od sebe, so bile nasprotnice iz vzhodnih držav premočne, predvsem pa fizično višje. Ekipa Slovaške je imela na primer kar 6 igralk visokih tako kot je naša Maja, dve celo višji. A se naše niso dale in so tudi to tekmo odigrale na polno. To jim je tudi prineslo visoko zmago proti ekipi iz Hrvaške. V finalu sta se pomerili ekipi Slovaške in Češke, naše pa je čakal obračun proti Hrvaticam za tretje mesto. »Sosede« so se odločile za predhodni odhod domov, tako da je trofeja 3. mesta pripadla Ločankam.

Fantje so odigrali zelo dobro, kadeti so v šele v polfinalu klonili proti ekipi iz Novega Sada, kasnejšim zmagovalcem turnirja. Mladinci so zasedli peto mesto. Najmlajši so pokazali velik napredek, saj so po nekaj gladkih porazih zbrali svoje vrste in zadnji tekmo izgubili samo za 4 točke ter tako dokazali, da so se na turnirju veliko naučili in da so domov prišli boljši košarkarji kot so bili prej.
Po nekaj dneh pavze pa je kadetinje čakal obračun proti neugodni ekipi Konjic.

KK Odeja Ked : ŽKK Konjice 69:64 (16:13, 21:18, 14:20, 18:13)

KK Odeja Ked : Hafner, Primožič 24(4:6), Jereb 3 (1:2), Kreačič 5 /1/(0:2), Dumenčič 7 /2/(1:2), Bošnjak 6 (2:4), Šmid, Močnik 24 /1/(3:9)

ŽKK Konjice: Kalšek, Jereb E., Valand, Jereb S. 18, Krajnik 13 (5:5), Bajcer, Lampreht, Bračič 7/1/(2:2), Šrot 26/3/(5:5)

Kadetinje so tekmo začele dobro in povedle 6:3, a nato dovolile gostjam nekaj odprtih metov in te so z tremi zadetimi trojkami povedle 12:13. Do konca četrtine so domače stisnile v obrambi in jo dobile z rezultatom 16:13. V drugi četrtini so gostje preko Šrotove in Krajnikove povedle 23:19, a nato rahlo popustile in Ločanke so ujele priključek ter s trojko Daše ušle na 35:29. Nezaustavljiva v prvem polčasu je bila Tara, ki je zbrala kar 16 točk, ter bila tako ključna igralka za vodstvo domačink 37:31. To so gostje uvidele in začele igrati na njej dobro boljšo obrambo, nakar se je razigrala Vanja. V drugem polčasu je dosegla 16 točk od skupaj 24, kolikor jih je ob koncu tekme zbrala tudi Tara. Pri gostjah se je najbolj izkazala Šrot s 26 točkami. Drugi polčas so bolje začele gostje in v tretji četrtini ujele priključek, v četrto četrtino pa sta ekipo vstopili povsem izenačeno: 51:51. Bolj zbrane in z več močmi so bile domače igralke, ki so se v 38. minuti tekme odlepile na 11 točk prednosti (58:69), nato sicer dovolile gostjam doseči še 6 točka, a prednost je bila prevelika in zmaga je ostala doma.

Komentar trenerja Odeje, Fijavž Boruta: »Čestitke dekletom za zmago in prikazano predstavo. Nismo še pravi, poznala se nam je odsotnost igralk, ki so bile na šolskem tekmovanju pa tudi utrujenost od turnirja v Sarajevu. Naslednji vikend gostimo Domžale in nadejamo se nadaljevanja dobrih predstav. Navijači vabljeni!«
 
 
V Sarajevu smo videli veliko zanimivega. Ena od več kot 100 džamij v našem ozadju...
...most, na katerem je Gavrilo Princip atentiral Ferdinanda...
...najboljše od vsega pa so seveda bili čevapčiči v najbolja znani Sarajevski čevabdžinici!!!

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji