KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Lanske državne prvakinje gostovale na turnirju v Milanu!
slikcaBodoče starejše pionirke so zasedle 3. mesto na kakovostnem turnirju v Milanu, katerega je organiziral klub Sanga Milano! Domov so se vrnile z čudovitim pokalom in z veliko novimi vtisi.
Dekleta so zgodaj zjutraj odrinila na pot in se prvič ustavila v Kopru na sedežu Banke Koper, kjer jih je sprejel direktor banke ter g. Samo Uljan, s katerim smo bili dogovorjeni, da bo naš »head of delegation« oz. vodja poti. Dekleta so prejela darila in po deževni 7-urni vožnji je ekspedicija prispela v hotel v Milanu. Hitro so se preoblekle v drese ter takoj odhitele na prvo srečanje.
Barceloni so se odlično upirale, a jim je v drugi četrtini zmanjkalo moči in Španke so hitro pobegnile na razliko, ki se je izkazala za neulovljivo.
Po tekmi je sledilo predavanje enega najuspešnejših trenerjev Evrope v ženski košarki Alda Corna (med leti 1993 in 1997 štirikratnega prvaka Evrolige), ki je trenerjem in dekletom predaval o osnovah igre ena-na-ena.

V soboto dopoldne so naše punce zaigrale kot prerojene proti selekciji petih milanskih klubov ter v drugi četrtini povedle že za 16 točk, proti polčasu sicer malce popustile, a v drugem polčasu zaigrale bolje v obrambi in bolj zbrano v napadu in razlika je narasla preko 20 točk. Tako so priložnost dobile tudi novinke in z borbeno in predano igro obdržale rezultatsko prednost.

V soboto popoldne so si dekleta zaslužila odhod v center Milana, kjer so se sprehajale po mestnih atrakcijah: ogromnem Milanskem gradu, mestni katedrali, ulicah, preplavljenih s stojnicami...

Tako je za večerno tekmo proti favoriziranim Madžarkam malce zmanjkalo moči. Prva četrtina se je odvila odlično, nato pa so igralke Budimpešte prestavile v višjo prestavo in do polčasa naredile razliko. V drugem polčasu so na parket stopile tudi manj izkušene igralke, ki so svoje delo opravile zelo dobro in predano, a so gostje z več izkušnjami bile v naletu in tekmo zaključile z visoko razliko.
Vse punce je za igro potrebno še kako pohvaliti, a izstopale so Maja, Manca in Daša, katere so se po oceni trenerjev uvrstile na nedeljsko tekmo v ekipo All Stars, ki se je pomerila proti ekipi pokrajine Lombardije. Po koncu tekme je sledila razglasitev rezultatov, najbolj koristne igralke turnirja in najboljše peterke turnirja, v kateri je svoje mesto našla tudi naša Maja, statistično tudi tretja strelka turnirja.
Po slikanju in nagovoru predsednika košarkarske regije Lombardije so se dekleta počasi odpravila domov.

KK Odeja Ked : Barcelona 45:69 (15:13, 8:29, 10:12, 12:15)
Frlic 2, Potočnik, Hafner 12, Krvina, Kokelj 4, Čadež 7, Dumenčič 12, Bošnjak 6, Tavčar, Triller, Dolenc 2

KK Odeja Ked : Milano 75:61 (20:17, 18:15, 21:13, 16:16)
Frlic 2, Potočnik, Hafner 15, Krvina, Kokelj, Čadež 8, Dumenčič 20, Bošnjak 30, Tavčar, Triller, Dolenc

KK Odeja Ked : Budimpešta 30:77 (11:10, 11:22, 6:18, 2:21)
Frlic 2, Potočnik 6, Hafner 5, Krvina, Kokelj, Čadež 5, Dumenčič, Bošnjak 10, Tavčar, Triller, Dolenc 2

Vodja poti, predstavnik Banke Koper, g. Samo Uljan, pa nam je že v ponedeljek zjutraj na trenerjev e-poštni naslov poslal zbrane vtise:
"Seveda bo potrebno še malo zbrati vtise, vendar lahko že sedaj napišem, da smo se imeli fajn in da smo vsi skupaj dobili nekaj pomembnih in potrebnih izkušenj za nadaljevanje svoje kariere, pa naj gre to za športno pot tvojih izbrank, trenerskih izkušenj, ali mojih organizacijskih. Punce so se res izkazale, po obnašanju na igrišču in izven njega, pa saj smo to vsi skupaj slišali tudi od različnih oseb tiste dni. Prosim, da mojo pohvalo preneseš igralkam, kakor tudi željo, da se v finalu lige izkažete v smislu tvoje usmeritve pred tekmo: "Mene ne zanima rezultat, zahtevam pa da daste čim več od sebe, tako v napadu kot v obrambi!" Pod tem življenjskim vodilom, bi se tudi jaz podpisal.
Kar malo sem se navezal na tvoje punce in mislim, da če prav si dokaj strog z njimi, imaš tudi veliko sreče, da si uspel zbrati te punce in jim vcepil dovolj motivacije za vsakodnevne napore in košarkaška pričakovanja po napredovanju. Vsi vemo kaj je to puberteta in mene še to čaka, saj veš 3 hčerke imam. Odgovornost za vsako posebej se je slišala in čutila vsak trenutek in prepričan sem, da ste prispeli srečno v Škofjo Loko oz. v Žiri.
Upam, da bo še kakšna priložnost za sodelovanje.
Lep pozdrav!"
 
 

povezava na fotogalerijo

 
V Milanu se je zbrala pisana druščina košarkaric iz različnih delov Evrope,...
...5 punc je izstopalo, med njimi tudi naša Maja,...
...ki je z ekipo obiskala tudi milansko katedralo.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji