KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Dekleta so se vranila iz gostovanja v Srbiji!
slikcaV zgodnjih nedlejskih urah se je dekliška odprava Odeje vrnila pred dvorano Poden.
Lahko bi rekel, da smo se že kar vsi po malem navadili na počasen ritem življenja tukaj v Lovčencu. Dekleta so bila s svojimi gostiteljicami v šoli pri pouku angleščine in glasbe in sodeč po njihovih besedah je bilo vse prej kot dolgočasno. Popoldne sta nas čakali tekmi.

Starejše pionirke

KK Njegoš : KK Odeja 31 : 54 (8:11, 7:18, 7:11, 8:14)
Dekleta iz Lovčenca so tekmo odigrala izjemno borbeno in nepopustljivo, tako da so naše punce na trenutke ostale kar malo presenečene. Odejčankam so sledile z agresivno obrambo vse tja do 17 minute tekme, ko so se naše punce z štirimi zaporednimi koši odlepile na varno razliko 14 točk. V drugem polčasu so naše punce razliko še povečale in tekmo mirno pripeljale do konca. Pohvaliti gre prav vse od prve do zadnje, saj so na domačo borbenost odgovorile z razumom in kvalitetno igro, ki jim je prinesla pozitiven rezultat.

Kadetinje

KK Njegoš : KK Odeja 33:40 (2:6, 9:13, 7:12, 15:9)

Tekmo so naše punce začele veliko bolje kot prejšnjo in niso dovolile, da bi se domačinke razletele po igrišču, tako kot so se v prvi četrtini prve tekme. Kot posledica trde obrambe na obeh straneh priča tudi za gledalce nezanimiv rezultat 2:6, a trenerja sta vedela, da je to predvsem zaradi tega ker so »copati žvižgali« kot je treba. V drugi četrtini so se naše punce s koši Tare in Alenke odlepile na 8 točk razlike, domačinke pa je navkljub odlični igri Janje pod košem v igri držala Milica. Janjo je v tretji četrtini zamenjala Maja, ki je hitro zadela 7 točk in odlepili smo se na 17 točk razlike. Po treh četrtinah je semafor kazal 18:31. Poškodba Eve je prisilila Alenko in Taro, da sta drugi polčas odigrali v celoti in tako je igra naših začela zaradi utrujenosti pešati tako v napadu kot v obrambi. A odgovor za agresivne domačinke je trener Odeje tokrat našel v Janji in Vanji, ki sta v zadnji četrtini bili glavni akterki igre v napadu. Tekmo so dekleta predvsem s kontrolirano obrambo in dobrim skokom v obrambi mirno pripeljale do konca.

Komentar trenerja Odeje, Fijavž Boruta: »Najprej čestitke dekletom za odlično odigrane vse tekme tega prelepega gostovanja v Lovčencu. Da rastemo iz tekme v tekmo se je videlo že na turnirju v Ljubljani, te prijateljske tekme pa so nam vlile še dodatne samozavesti za začetek lige. Kakor sem videl na igrišču so dekleta končno dojele kaj zahtevam od njih in začele te naloge izpolnjevati zares kvalitetno. Nekatere so v tem tednu naredile ogromen korak naprej v svoji igri in prav veselje jih je gledati kako igrajo, in kar je najpomembnejše, v tem tudi uživajo. Pohvalil bi vseh 17 za prikazano borbenost in predanost dresu kluba.«

V soboto zjutraj nas je čakal dvourni trening, nato pa so dekleta preživela še popoldne s svojimi gostiteljicami. Odhod je bil načrtovan ob 19 uri. Po nekaj solzah, smehu in poljubih smo se poslovili in se s kupom daril, ki smo jih dobili od naših gostiteljic, odpravili proti Sloveniji.
Da je gostovanje pustilo sledi pri naših dekletih se je videlo na avtobusu na poti med Lovčencom in Rumo, saj so dekleta 2 uri prepevala in se veselila, nabita s pozitivno energijo.
V Rumi so nas čakale članice Odeje, s katerimi smo nadaljevali pot do Škofje Loke.
Zjutraj okoli 5 ure so nas starši pričakali pred dvorano Poden.

 
 
Bistvo vsega gostovanja ni bila košarka...
...ampak druženje deklet, tkanje prijateljskih vezi...
...a vseeno so v prostem času odšle na igrišče in se zabavale z žogo v roki!

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji