KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Dekleta v petek zaključila s treningi v sezoni 2007/2008.
slikcaVse kar naše punce še čaka v juniju je povratna tekma s Triglavom in uživanje na morju v Savudriji.
Za nami je dolga sezona, v kateri so dekleta tekmovala kar v štirih ligah:
Kadetinje 91 in mlajše,
Pionirke 93 in mlajše,
Mlajše pionirke 95 in mlajše
Pionirke 94 in mlajše.

Kadetinje se v težki skupini (Triglav, Ilirija, Odeja, Hit Kranjska Gora in Jesenice) žal niso uspele uvrstiti na eno od obeh prvih mest v skupini, tako da so v drugem delu lige igrale za mesta od 9 naprej.
Glede na to, da je bila ekipa zelo mlada glede na konkurenco so bila nihanja v formi razumljiva in tako so dekleta nekatere tekme odigrale zares dobro, druge malo manj. A predvsem v drugem delu so dekleta pokazala da znajo igrati in si dala dodatno vzpodbudo za naslednjo sezono.

Ekipa: Nina Istenič, Tina Dolenc, Kaja Šiberle, Tara Primožič, Kim Kreačič, Eva Jereb, Anja Bogataj, Ajda Homec, Ivana Tušek, Alenka Stanonik, Tinkara Mlinar

Starejše pionirke 93 so spomladanski del sezone končale na 3. mestu v skupini (Hit Kranjska Gora, Triglav, Odeja, Vipava, Jesenice, ŠD Koš) in so tako v drugem delu stopile v borbo za mesta od 9 do 13.
Tudi pionirska ekipa je bila precej mlajša od konkurence, sj so v njej nastopale 4 93 letnice, ostala dekleta so bila tudi do 3 leta mlajša. Dosežena uvrstitev med 9 in 13 je tako bila odlična vzpodbuda za nadaljnje delo.
Pionirska ekipa: Eva Jereb, Kim Kreačič, Anja Bogataj, Ajda Homec, Ivana Tušek, Alenka Stanonik, Tinkara Mlinar,
Jasna Lojič, Neža Lazar, Neja Istenič, Eva Šmid, Maja Bošnjak, Manca Hafner, Daša Dumenčič in Jerca Čadež.

Mlajše pionirke 95 pa v Sloveniji letos niso imele konkurence. 27.november je bil dan ko so se dekleta vpisala v zgodovino slovenske košarke, ko so na zaključnem turnirju v Ljubljani v polfinalu ugnale domačo ekipo Ilirije in nato v finalu še ekipo iz Grosuplja.
Mlaša pionirska ekipa: Maja Bošnjak, Daša Dumenčič, Manca Hafner,Jerca Čadež, Manca Frlic, Eva Kopač, Pija Hafner, Alma Potočnik, šejla Đakovič, Lejla Đakovič, Nina Vehar, Nina Dolenc.

Starejše pionirke 94 so ligo začele marca. V skupini Odeja, Vipava, Triglav, ŠD Koš, Jesenice in Hit Kranjska Gora trenutno zasedajo 1. mesto, v nedeljo 22.6 pa ih čaka še povratna tekma proti Triglavu.
Pionirke 94: Ivana Tušek, Neža Lazar, Neja Istenič, Eva Šmid, Alenka Stanonik, Tinkara Mlinar, Jasna Lojič, Manca Frlic, Manca Hafner, Eva Kopač, Daša Dumenčič, Maja Bošnjak, Nina Dolenc, Pija Hafner, Ema Porenta in Jerca Čadež

Komentar trenerja teh ekip, Boruta Fijavža:"Najprej bi dekletom čestital za zares korektno oddelano sezono. Sedaj teče že deseti mesec trdega dela. Kot bi mognil je minilo 45 tednov, ur treningov je bilo več kot 300 in samo veseli in počaščeni smo lahko, da imamo tako pridne in vztrajne punce v našem klubu. Kar se tiče ligaških rezultatov moram reči da sem zelo zadovoljen. V kadetski in pionirski 93 konkurenci smo tekmovali z mlajšimi ekipami. Preskok med pionirsko in kadetsko ligo je ogromen predvsem v igranju na moč in v hitrosti igre. Tako mojim dekletom ne morem zameriti za nekaj porazov, lahko pa recimo izpostavim domačo tekmo proti Triglavu (kasneje 3. v državi), ki smo jo odigrali odlično, a na koncu izgubili za 2 točki. V ligi 93 smo veliko zapravili v spomladanskem delu, jeseni pa v skupini za razvrstitev dokazali, da tja dejanasko ne spadamo, ampak da spadamo med 8. A to je košarka, potrebno je biti pravi v pravem trenutku. Pionirke 95 si zaslužijo same pohvale za zmago v ligi. Lepše nagrade za trdo delo in odrekanja si igralka v tej konkurenci ne more prislužiti in zares vesel sem, da jim je to uspelo. Pionirke 94 pa letos žanjejo sadove vseh tisih težkih tekem v kadetski 91 in pionirski 93 konkurenci, kjer so se kalile včasih z visokimi porazi včasih pa z napetimi končnicami. A vse to jih je naredilo boljše, kar sedaj kažejo v pionirski ligi. In kar je najlepše, tudi ljudje okoli nas so začeli ceniti naš trud in prizadevanja, kar se kaže v obisku pionirkih tekem.
Najbolj veseli podatek, da smo se kot ekipa dvignili tudi na drugih področjih, saj nobena od deklet ne bo imela "dodatnih" šolskih obveznosti v teh poletnih dneh. Nasprotno! Večina deklet je v šoli nadpovprečnih, kar ob tolikšnem treniranju ni mačji kašelj. Bravo punce!
V celoti gledano lahko rečem, da po koncu svoje druge sezone v KK Odeji ne bi mogel biti bolj zadovoljen. V ekipi imam super punce in to je vse kar si lahko trener želi."

 
 
Dekleta so se letos res izkazala z vztrajnostjo in trdim delom.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji