KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

TCG Mercator boljši od Rogle
slikcaDomača ekipa TCG Mercator je dosegla 9 zmago v ligu UPC Telemach in je na zelo dobri poti, da se uvrsti med sedem ekip in v ligo za prvaka. Tokrat so bili Ločani suvereno boljši od Rogle.
TCG Mercator : Rogla Zreče 100:75 (24:21, 25:17, 23:18, 28:19)
Škofja Loka - Dvorana Poden,
gledalcev 350,
sodniki: Jovanovič (Ljubljana), Dovč (Domžale), Gajšek (Trbovlje).

TCG Mercator: Ljubenovič 7 (2:2), Mezek 6 (3:4), Finžgar 19 (1:1), Skok 27 (7:8), Murič 7, Julevič 6, Nicaj 8 (1:2), Eržen 16 (2:2), Demšar 3, Jamnik 1 (1:2).

Rogla Zreče: Horvat 20, Šporar 5 (2:2), M. Petrovič 8 (6:8), P. Brolih 1 (1:2), Remus 14 (2:2), Čigoja 6 (4:5), Grković 15 (1:2), Ratković 6 (0:2).

Z deveto zmago, prvo po dveh porazih, so si košarkarji Mercatorja TCG zagotovili sodelovanje v ligi za prvaka. Na šestem mestu, ki še zagotavlja boj za naslov, imajo štiri kroge pred koncem prvega dela lige UPC Telemach tri zmage prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Roglo na drugi strani pa v preostalih srečanjih čaka ogorčen boj za obstanek.

Srečanje z Zrečani so Škofjeločani dobili povsem zasluženo. Semafor je bil izenačen le v prvi četrtini, v drugi pa so si domačini priigrali že tako visoko prednost, da vprašanja o zmagovalcu ob odmoru ni bilo več. Gostje so se v nadaljevanju sicer trudili zmanjšati zaostanek, vendar so bili zelo neučinkoviti v napadu, najvišjo razliko na srečanju pa je TCG Mercator dosegel prav ob zaključku, ko je prisotne gledalce dvakrat z atraktivnim zabijanjem nagradil Finžgar.

TCG Mercator bo v petek, 8. februarja, igral četrtfinale pokala Spar proti Unionu Olimpiji, naslednja tekma v ligi UPC Telemach pa ga čaka v sredo, 13. februarja v Domžalah. Rogla ima v zadnjih štirih krogih dokaj ugoden razpored: v 19. krogu gostovanje v Novem mestu, nato verjetno odločilna tekma za obstanek s Kraškim zidarjem Jadranom v Zrečah, za konec pa še tekmi v Šentjurju in doma s Polzelo.

Kaj sta po tekmi povedala trenerja:

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Breme tekme je naredilo svoje, zato smo porabili tri četrtine, da smo se od gostov na čelu z izjemno razpoloženim Tadejom Horvatom končno povsem 'odlepili'. Poprej smo vsakič, ko smo si priigrali malce večjo prednost, namreč nanizali nekaj nepotrebnih napak. Kljub vsemu je na koncu zmagovalca odločila večja kakovost, kar je pomenilo, da smo zasluženi zmagali in si tako praktično že zagotovili igranje v ligi UPC Telemach za prvaka."

Slobodan Benić, trener Rogle Zreč: "Naleteli smo na razpoloženo moštvo TCG Mercatorja, ki je bila ob tem, da si je z zmago skorajda že zagotovila mesto v ligi UPC Telemach za prvaka, izjemno motivirana. Na tekmece smo se dobro pripravili, a, žal, to tokrat ni bilo dovolj, zato jim lahko le iskreno čestitam za zmago."
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji