KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Pionirke na mednarodnem turnirju v Srbiji
slikcaPionirke so se iz Srbije vrnile z novimi izkušnjami.
Na novo sezono se loške pionirke pripravljajo kar v tujini. V četrtek opoldne smo se z ekipo članic odpravili na osemurno vožnjo v Srbijo, natančneje v Lovčenac. Tam so nas že nestrpno čakale domačinke, naše gostiteljice, pri katerih so dekleta tudi živela. Z njimi so odigrale dve tekmi. V nedeljo smo se po večerji, okoli 21 ure polni vtisov odpravili proti domu. Veselimo pa se že jesenskih počitnic, saj se bomo takrat na turnirju v Škofji Loki zopet srečali z našimi novimi prijateljicami.

Prva tekma, sobota 22.9.2007:

KK Njegoš Lovčenac : KK Odeja KED 60:51 (16:12; 16:13; 13:13; 15:13)

Bošnjak 11, Kreačič 9, Hafner 7, Šmid 5, Jereb 5, Dumenčič 5, Tušek 4, Bogataj 3, Homec 2, Dolenc, Pintar, Stanonik, Lojič.

V prvi petorki so začela dekleta letnika 93 in uspešno držale ritem z domačinkami, ki so bile lansko leto 7. v državi, in prvo četrtino zaključile le s točko zaostanka. V drugi četrtini so domačinke začele z obrambo po celem igrišču, ki je ločankam povzročil velike težave pri prenosu žoge, vendar pa smo to po dveh minutah odmora uspele urediti in s hitrimi in močnimi podajami spraviti žogo čez igrišče. To je bila zahtevna naloga za naše prenašalke žoge, Evo, Dašo in Manco, saj proti tako značilni srbski agresivni obrambi še niso igrale. V tretji četrtini je odlično igro pod košem prikazala visoka Maja Bošnjak, ki je dosegla lepo število skokov v obrambi, sploh pa v napadu in dosegla 7 točk od svojih 11ih. Z dobro obrambo igralke Odeje KED domačinkam niso dovolile meta na koš in naredile delno razliko 7:0. Vendar se domačinke niso pustile kar tako in so z ukradenimi žogami, ki so bila posledica neizkušenosti ločank, in s hitrimi protinapadi takoj nadoknadile razliko, ki smo jo ustvarili. V zadnjo četrtino so dekleta domačega kluba vstopile zelo borbeno in z agresivno obrambo, zato so pri gostjah spet nastopili problemi pri prenosu žoge in prevelika občutljivost, saj s svojo »mehko« igro, domačinkam nikakor niso bila kos.

Druga tekma, 23.9.2007

KK Njegoš Lovčenac: KK Odeja KED 104:38 (19:13; 29:15; 25:4; 31:6)

Hafner 11, Bošnjak 6, Kreačič 6, Jereb 5, Bogataj 4, Šmid 2, Dumenčič 2, Homec 2, Lojič, Stanonik, Dolenc, Pintar, Tušek.

Tudi na drugi tekmi so bile za poraz krive podobne napake kot na prvem srečanju. Spet je bil problem prenos žoge čez igrišče ter nenapadalna igra tako v napadu, kot v obrambi. Nasprotnice so na tej tekmi res pokazale vse kar znajo, kljub visokemu vodstvu so igrale na vso moč in pokazale zakaj so med najperspektivnejšimi igralkami v Srbiji. Na loški klopi odlično igro prikazali Manca Hafner, ki je bila najboljša strelka svoje ekipe, in Anja Bogataj z borbeno igro pod košem.


Komentar trenerke Alje Dolenc:

»Dekleta je močno presenetila agresivna obramba nasprotnic in borbenost pod košem. Tega doma nismo navajeni, zato sem vesela, da smo prišli na tekme prav sem, v Srbijo, kjer je taka igra doma. To je odlična priložnost, da se veliko naučimo in naberemo izkušnje. Poleg prenosa žoge je bil problem tudi postavitev napada in umiritev igre ter prenežna, premalo napadalna igra. Zelo pa me moti pristop nekaterih deklet v ekipi, ker se prehitro predajo, se nehajo boriti in preprosto nehajo igrati. Kot sem že večkrat poudarila; smo ekipa – skupaj zmagamo in skupaj zgubimo, vedno pa se moramo boriti do konca, ne glede na to za kakšno tekmo gre.
 
 
Skupinska slika skupaj s sovrstnicami
Ekipa pionirk v letošnji sezoni

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji