KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Odeja v novi sezoni z novim imenom Odeja KED
slikcaDolgo so bile zgolj govorice, zdaj pa je vse skupaj le zagledalo luč sveta. Škofjeloške košarkarice, ki so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja dodobra skrbele tudi za "rajting" slovenske ženske košarke v evropskih okvirih se po nekaj sezonah, ko je bil večji del dela usmerjen v delo z najmlajšimi več kot očitno znova vračajo med tiste, ki merijo najmanj med četverico najboljših.
Kritiki, ki so v zadnjem obdobju razmišljali v smer, da je ženska košarka ostala povsem v senci razvoja moškega dela kluba bodo zdaj morali nekoliko zajeti sapo, seveda pa se bodo nove namere morale predvsem potrditi tudi na parketu. Tega se v prvi vrsti dobro zaveda tudi novi trener Tomaž Bernot, ki ob začetku pripravljalnega obdobja pravi: "Izzivom se nikakor ne bojim in menim, da moramo imeti visoke cilje, kar seveda pomeni v obeh tekmovanjih preboj v končnico. Največji izziv bo uigravanje izkušenj in izjemne nadarjenosti. Pomembno je tudi, da je v Škofji loki vse to plod tradicije in seveda izjemne želje za morda še večje izzive v prihodnje."

Ekipa se bo v novi sezoni imenovala Odeja KED, številnim zares nadarjenim mladim igralkam, ki so v zadnjih dveh sezonah vse bolj sprejemale breme igre v svoje roke so se tako pridružile kar tri dosedanje igralke ljubljanske Ilirije - Barbara Škof, Nataša Vene in Nataša Krznarič. Najbolj je s svojim prihodom presenetila Nina Grilanc, ki je za prihod v Škofjo loko zapustila celo vrste državnih prvakinj iz Kranjske gore, kjer se je spomladi še tako prešerno veselila naslova najboljših. Kot kaže pa je nekdanja reprezentantka, ki je medtem že prekinila tekmovalno pot našla nov izziv. Za nameček pa bomo letos na Podnu in tudi širom slovenskih igrišč v dresu Odeje KED vnovič lahko spremljali tudi tujke. V Škofjo loko iz Vrbasa prihajata Ivana Jovović in Nataša Mijatović, za največje presenečenja pa so v klubu poskrbeli ob koncu, saj bo za škofjeločanke v naslednji sezoni prvič zaigrala tudi igralka iz domovine košarke. Na mesto organizatorek igre prihaja Američanka Monica Pope, ki se je košarkarskih veščin učila na univerzi North Carolina, zadnjo sezono pa je odigrala na Poljskem pri LKS-u iz Lodza. V klubu pa zagotavljajo, da zaradi novih, številnih okrepitev nikakor ne bi smel trpeti razvoj nadarjene mlade generacije na čelu s Tejo Oblak, ki je tudi imela nekaj ponudb za selitev v drugo sredino. Očitno pa se je odlila prav in se bo skupaj z drugimi lahko kalila v domačem okolju, kar je za zdaj zagotovo njen najboljši izbor.

VIR: http://sportal.siol.net
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji