KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Trenersko paličico LTH Castingsa prevzema Dejan Prokić
slikcaKošarkarji LTH Castingsa imajo novega trenerja. Škofjeločane, ki so v lanski sezoni pod vodstvom Luke Bassina veljali za eno največjih presenečenj Lige Nova KBM, bo tudi v novi sezoni s klopi vodil Slovenec, in sicer 50-letni Dejan Prokić.
Prispeval: Nejc Ziherl

Dejan Prokić je košarkarski strokovnjak, ki se lahko pohvali z bogato trenersko potjo. Prve korake v vlogi trenerja je napravil v Srbiji, natančneje v Gornjem Milanovcu, kjer je od leta 1994 do 2001 vodil številne selekcije KK Takovo, tudi moško in žensko člansko ekipo. Pot ga je nato vodila v rodno Ljubljano. Pred ponovnim odhodom v tujino je po vrsti deloval pri Ježici, Vrhniki, Iliriji, Kraškem Zidarju, Union Olimpiji in znova v Iliriji.

Odgovorna vloga v Gruziji in vloga selektorja na svetovnem prvenstvu

Iz Slovenije se je Prokić leta 2013 podal v Ukrajino, kjer je dve sezoni izjemno uspešno vodil Kijev. Z dvakratnimi ukrajinskimi državnimi prvaki je v sezoni 2014/15 zasedel 4. mesto, nakar je sledil poziv enega največjih gruzijskih košarkarskih zvezdnikov, Zaze Pachulie. Dvakratni dobitnik šampionskega prstana v Ligi NBA z moštvom Golden State Warriors ima v rodnem Tbilisiju svojo košarkarsko akademijo, vodenje katere je prepustil prav Prokiću. Pod vodstvom slednjega se je razvijalo 650 mladih košarkarjev in 12 ekip. Po štiriletnem delovanju v Gruziji in številnih osvojenih naslovih državnih prvakov v mlajših kategorijah se je vrnil v Slovenijo, natančneje v Sežano, kjer je deloval tudi nazadnje.

Za enega največjih trenerskih uspehov Prokića velja tudi uvrstitev na svetovno košarkarsko prvenstvo 2023 z izbrano vrsto Slonokoščene obale. S svojimi izbranci se je nato izkazal tudi na prvenstvu, kjer so »Sloni« premagali zasedbo Irana, odličen odpor pa nudili tudi favoriziranim Brazilcem in Francozom.

Dejan Prokić, trener LTH Castingsa: »Škofja Loka je sredina, kjer ljudje poznajo košarko in kjer se že nekaj časa igra dobra košarka. Smo pred izzivom, saj se bo ekipa glede na lansko sezono kar precej spremenila. Moja košarkarska filozofija je povezana z delom, z urami v dvorani. Govoriti o rezultatskih ciljih je zaenkrat še prezgodaj, še predtem je potrebno sestaviti igralsko zasedbo. Ta bo sestavljena tudi iz mladih igralcev, ki jim želimo dati priložnost, a si morajo le-to in zaupanje tudi zaslužiti. Kot že rečeno, je pred ekipo in menoj izziv. Upam, da bom lahko zadovoljil škofjeloško publiko«.

Anže Kalan, predsednik KK Škofja Loka: »Za glavnega članskega trenerja smo imeli kar nekaj kandidatov. Vsem se zahvaljujem za korektnost. Na koncu smo se odločili za Dejana Prokića. Gre za trenerja, ki ima ogromno košarkarskega znanja in mednarodnih izkušenj. Prepričani smo, da je Dejan prava izbira in da bomo skupaj imeli uspešno sezono.«
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel GGD Polycom Difa Geoplin Craft Ines Petrol Obcina Weber Germateh Adria Občina Škofja Loka Studio Vizual Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji