KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Povzetek sezone 2023/24 v KK Škofja Loka
slikcaS tradicionalnim zaključnim piknikom smo v KK Škofja Loka potegnili črto pod sezono 2023/24, ki jo lahko iz več vidikov označimo za še eno v vrsti uspešnih.
Vse klubske selekcije so na tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije odigrale več kot 400 tekem. Z vrnitvijo ženske članske ekipe Domel smo postali edini košarkarski klub v Sloveniji z dvema prvoligašema v članski kategoriji, hkrati pod okriljem istega kluba delujejo še številne moške in ženske mlajše selekcije ter klubska košarkarska šola. Skupaj je v letošnji sezoni v KK Škofja Loka košarko treniralo 24 vadbenih skupin, nad katerimi je bdelo 15 trenerjev in trenerk.

Članski ekipi sta veljali za eni najlepših presenečenj sezone. Košarkarji LTH Castingsa so v uvodnih 11 kolih Lige Nova KBM zbrali 7 zmag in s tem šokirali slovensko košarkarsko javnost. Dlje časa so zaostajali le za novomeško Krko in domžalskim Kansai Heliosom. Redni del sezone so člani končali na 6. mestu, v četrtfinalu pa nudili več kot dostojen upor novomeški Krki. Druga uvrstitev v "playoff" v zadnjih 8 sezonah je bila odlična nadgradnja lanske sezone, ko si je ekipa obstanek med elito zagotovila v zaključnem delu sezone.

Odličen štart v sezono je uspel tudi ženski članski ekipi Domel. Ker se je v Škofji Loki zbrala izjemno mlada zasedba, v veliki večini sestavljena iz domačih košarkaric mlajših selekcij, se rezultatskih ciljev pred sezono ni postavljalo. Glavna želja in cilj sta bila napredek mladih košarkaric in nabiranje prepotrebnih izkušenj za prihajajoče sezone. Košarkarice so kmalu dokazale, da še zdaleč ne bodo lahek tekmec. V uvodnih 6 tekmah so zbrale kar 3 zmage, na koncu sezone bile eno samo zmago oddaljene od 5. mesta, s čimer bi dosegle najboljšo klubsko uvrstitev po sezoni 2003/04, ko je takratna Odeja končala kot 4.

Vrhunske rezultate je znova doseglo tudi več mlajših klubskih selekcij. Po naslovu državnih podprvakinj so posegla dekleta selekcije Domel U16, ki so v celotni sezoni izgubile le 2-krat. Le nekaj točk od uvrstitve na zaključni turnir najboljših v Sloveniji so bili oddaljeni mladi košarkarji LTH Castingsa U14, ki so na koncu državno prvenstvo končali na 7. mestu. Prav tako so kot 7. končali tudi selekciji Domel U14 in Domel U18.

Nadaljevali smo tudi z udeležbami na močnih mednarodnih tekmovanjih. Selekcija LTH Castings U16 je decembra uspešno nastopila na turnirju v Sarajevu, košarkarji LTH Castingsa U14 so se januarja izkazali na turnirju v Beogradu. Tovrstni turnirji za mlade košarkarje predstavljajo nepozabno izkušnjo. Meriti se z vrstniki na mednarodnem nivoju je nekaj povsem drugega, kot na nacionalnih tekmovanjih, ob tem se vselej spletejo posebna prijateljstva, ekipa se domov vrne še bolj povezana.

Z zavzetim delom nadaljujemo tudi v klubski košarkarski šoli. Še naprej v šolo vključujemo veliko število otrok, ne le iz Škofje Loke, temveč tudi iz njene okolice ter Poljanske in Selške doline. Otroci od 1. do 5. razreda so od septembra do maja košarkarsko znanje nabirali v 6 različnih osnovnih šolah (Škofja Loka – mesto, Cvetko Golar, Reteče, Železniki, OŠ Ivana Groharja, Žabnica).

Izpostaviti velja še kopico drugih tekmovanj in dogodkov, kjer se kalijo mladi košarkarji in mlade košarkarice. Še tretje leto zapored je potekala interna Polycomova šolska košarkarska liga, ki se vselej zaključi s posebnima zaključnima turnirjema (2.-3. razred in 4.-5 razred), prav posebnim druženjem prvošolčkov, ki prejmejo diplome, začini jo tudi All-stars turnir, kjer otroci vsaj za en dan postanejo košarkarske zvezde. Po jesenskih, zimskih in spomladanskih Polycomovih počitnicah se številna zasedba otrok te dni v družbi trenerjev uri in zabava na košarkarskem taboru v Savudriji, konec meseca se obeta še Polycomov poletni tabor v OŠ Cvetka Golarja.

V KK Škofja Loka se po najboljših močeh trudimo, da košarkaricam in košarkarjem ne le predamo košarkarsko znanje, temveč jih učimo tudi športnih in človeških vrednot. Naše poslanstvo je namreč poleg športnega tudi zastopanje vrednot, ki jih naše okolje potrebuje za svojo uspešnost. V klubu smo poskrbeli, da so bili vsi otroci tudi letos nezgodno zavarovani. V športnem duhu fair playa, ki temelji na poštenosti, pokončni drži in samozavesti, da znamo in zmoremo biti koristni, vzgajamo naše člane in vzpodbujamo simpatizerje, da nam sledijo. Zavedamo se, da je še prostor za izboljšanje in nadgradnjo delovanja. Vsekakor bomo veseli tudi vaših predlogov in idej ter nenazadnje tudi pohval ali kritik na naš e-poštni naslov kk.skloka@siol.net.

POGLED V NOVO SEZONO

Prav zgoraj navedena dejstva so ena od razlogov, da smo se odločili, da gremo pri razvoju mladih košarkaric in košarkarjev z novo sezono še korak dlje. Zagnali bomo projekt košarkarske akademije, ki bo poleg trenažnega in tekmovalnega programa vključeval večjo pozornost vpisovanja otrok v srednje šole v Škofji Loki. Otrokom/dijakom bomo nudili pomoč pri pridobitvi kadrovskih štipendij pri naših sponzorjih/pokroviteljih ter še mnogo drugih dodatnih vsebin, ki bodo pomembne za prihodnost in razvoj otrok.

Ob koncu sezone in pred začetkom nove se zahvaljujem vsem sponzorjem, pokroviteljem in donatorjem, ki pomagajo, da klub lahko funkcionira. Prav tako zahvala vsem staršem, ki nam v vzgojo in razvoj zaupajo njihove otroke in z rednim plačilom vadnin omogočajo del plačila trenerskih ekip in prostora za treninge in tekme.

Posebna zahvala gre tudi trenerjem in trenerkam ter vsem klubskim delavcem, ki pomagajo, da vsako leto napredujemo in gremo skupaj naprej.

Vsem otrokom in staršem želim lepe in mirne počitnice.

Lep košarkarski pozdrav in hvala za podporo.

Anže Kalan, predsednik KK Škofja Loka.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel GGD Polycom Difa Geoplin Craft Ines Petrol Obcina Weber Germateh Adria Občina Škofja Loka Studio Vizual Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji