KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

PIONIRKE SLAVILE NA MEDNARODNEM TURNIRJU V ŠPANIJI!!!
slikcaKako je Eurobasket turnir v Španiji potekal na tekmah deklet v pionirski kategoriji si lhko ogledate tukaj.
PIONIRKE – 1.tekma:
ODEJA: GRANOLLERS (Španija) 61:42

Kreačič 12, Homec 4, Tušek 6, Jereb 4, Stanonik 7, Mlinar 4, Hafner 8, Dumenčič 8, Šmid 5, Bogataj, Bošnjak, Pehadžič 1.

Prvo tekmo so naše igralke začele zelo plašno in nekako zadržano, a kaj kmalu ugotovile da se nimajo česa bati, prestavile v višjo prestavo in tekmo dobile z visoko razliko. Razpoložene za igro so bile Kim, Daša in Manca, medtem, ko so druge svoj delež dodale bolj neopazno in iz ozadja. Najbljša strelka je bila Kim, Manca, Ivana in Tinkara so bile s po 5 skoki najboljše skakalke, največ žog pa je ukradla Eva J. (4).

PIONIRKE – 2.tekma:
ODEJA: POLLENCA MALLORCA (Španija) 52: 43

Kreačič 20, Tušek 7, Jereb 6, Mlinar 6, Bogataj 4, Homec 3, Hafner 2, Šmid 2, Dumenčič 2, Pehadžič, Bošnjak, Stanonik.

2. tekma proti veliko bolj neugodni ekipi POLLENCE je minila v napetem in negotovem vzdušju, a se je na koncu tehtnica prevesila na stran naše ekipe, ki je s kolektivno in domiselno igro slavila z 9 točkami razlike. Kim je lepo koristila veliko lukenj v Španski obrambi, kljubtemu da smo igrali na krajšem in ožjem igrišču, ter natresla 20 točk, temu pa dodala še 9 skokov in 4 ukradene žoge. Razigrana je bila tudi Ivana (7 točk, 6 skokov, 5 ukradenih žog).

PIONIRKE – 3. tekma:
ODEJA: ALICANTE (Španija) 52: 70

Kreačič 6, Tušek 10, Jereb 6, Mlinar 4, Bogataj , Homec 2, Hafner 6, Šmid 5, Dumenčič , Pehadžič 3, Bošnjak 6, Stanonik 6.

Pozen termin tekme (22:30) pionirkam ni »sedel«, saj so tekmo v veliki dvorani začele zelo slabo. Že ob polčasu so namreč zaostajale za več kot 20 točk, žal pa so se tudi začele pojavljati druge težave (poškodbe, slabosti, utrujenost zaradi »ne-počivanja« po obrokih preko dneva), kar je ekipo dodatno ohromilo. Za igro v drugem polčasu si sicer zaslužijo vse pohvale, a en polčas za zmago ni dovolj. Največ točk je dosegla Ivana, medtem ko je bila prva skakalka ekipe Eva J. (6), Tinky pa je imela 4 ukradene žoge.

PIONIRKE – 4. tekma:

ODEJA: ACADEMICO (Portugalska) 43:48
Mlinar 11, Dumančič 8, Stanonik 8, Tušek 6, Pehadžič 5, Šmid 4, Homec 1, Bogataj, Bošnjak, Jereb, Kreačič

4. tekmo so naše igralke odigrale proti zelo neugodnemu nasprotniku, poleg tega pa so nastopile močno okrnjene, saj je Manca ostala zaradi slabosti v hotelu, Kim in Eva pa prav tako nista mogli igrati zaradi bolečin v trebuhu oz. žuljev. Tako je veliko odgovornosti padlo na igralke, ki zaradi svoje mladosti in neizkušenj tega niso navajene, a so vseeno to zelo dobro prenesle. Igralka tekme je bila brez dvoma Tinky, ki je 11 točkam dodala še 7 skokov in 3 ukradene žoge, ter bila v vseh prvinah tudi najboljše v ekipi. Prodno sta ji sledili tudi Daša in Alenka. Žal pa so izkušenejše igralke znale tekmo pripeljati do konca sebi v prid, mi pa smo se morali zadovoljiti s porazom.

Vendar pa je tudi 50% izkupiček zadostoval za preboj v finale, kjer pa so naše igralke zaigrale kot prerojene!

ODEJA: POLLENCA MALLORCA (Španija) 59: 50

Kreačič 18, Stanonik 9 (1T), Jereb 8, Hafner 7, Mlinar 5, Dumančič 3, Bogataj 3, Tušek 4, Šmid 2, Pehadžič, Bošnjak, Homec

Finale so naše igralke začele zelo samozavestno, žal pa v drugi četrtini popustile in dovolile, da so nasprotnice razliko 10 točk do polčasa skoraj izničile. V tretji četrtini pa je v naši ekipi zapihal nov veter in razlika je pred zadnjimi 10 minutami znašala 19 točk. V zadnji četrtini so Španke sicer še poskušale ujeti priključek, a jim ni uspelo in zmaga je odšla z nami v Slovenijo! Posebej razigrana v finalu je bila Kim z 18 točkami, pridno pa sta ji sledili Eva J. In Alenka. Vse igralke pa so s svojo borbenostjo in moštvenim duhom enako zaslužne za to, da klubsko vitrino sedaj krasi nov pokal!

Najboljša strelka naše ekipe na turnirju: Kim Kreačič 56 točk (14 na tekmo)
Najboljša skakalka naše ekipe na turnirju: Tinkara Mlinar 29 skokov (6 na tekmo)
Najboljši po ukradenih žogah naše ekipe na turnirju: Tinkara Mlinar in Alenka Stanonik po 10 (2 na tekmo)

Skupna statistika igralk na 5-ih tekmah:
Kreačič 56 točk, 19 skokov in 5 ukradenih žog, Mlinar 29 točk, 29 skokov in 10 ukradenih žog, Stanonik 31, 11 skokov in 10 ukradenih žog, Tušek 27, 19 skokov in 9 ukraenih žog, Jereb 24, 10 skokov in 7 ukradenih žog, Dumančič 21, 7 skokov in 2 ukradeni žogi, Hafner 23, 11 skokov in 6 ukradenih žog, Bogataj 7, 16 skokov in 7 ukradenih žog, Bošnjak 6, 13 skokov in 3 ukradene žoge, Šmid 18, 11 skokov in 3 ukradene žoge, Homec 10, 6 skokov in 4 ukradene žoge, Pehadžič 9, 5 skokov in 2 ukradeni žogi.


Komentar trenerja, Fijavž Boruta: » Z razpletom sem zelo zadovoljen, kdo ne bi bil zadovoljen z zmago na močnem mednarodnm turnirju?! Zmaga je še toliko bolj vredna zaradi vseh problemov, ki smo jih prestajali (poškodbe, bolezni, utrujenost). Vesel sem, da smo skupaj s starši omogočili našim najmlajšim igralkam tako prijetno izkušnjo kot je bila ta 6 dnevna pot v Španijo. Z veseljem sem spremljal navdušenje svojih varovank, tako po doseženih zmagah kot tudi na vseh ogledih in avanturah, ki so jih doživljale po ulicah Lloret de Maara in Barcelone. Za nekatere je bila ta pot sploh prva te vrste, se pravi brez staršev v spremstvu ekipe in trenerja, in potrebno je povedati, da so se te »novinke« zelo dobro privadile na sistem in ureditev, ki vlada na takšnih turnirjih. Celotna pot pa je bila predvsem priprava na težke tekme domačega prvenstva 93, ki nas čaka v naslednjih dveh mesecih. Bojim se samo, da nam je ta dolga in ne prevečl udobna pot uzela preveč moči za igranje tekem, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti. Puncam bi se zahvalil za korekten odnos in seveda, za lep pulover, ki so mi ga podarile:)!«
 
 
Veselje ob zmagi na turnirju je bilo nepopisno!
Med menjavo prva organizatorka ekipe Eva dobiva dodatna navodila od trenerja...
Pionirke pozirajo pred slikovito cerkvico v Lloret de Maaru

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji