KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Na Podnu bo za red pod obročema še naprej skrbel reprezentant Frelih
slikcaPo Grumu, Vršniku, Bošnjaku, Rodiću in Čibeju je 20-letni Nace Frelih šesti košarkar, na katerega bo lahko trener LTH Castingsa Igor Dolenc računal v prihajajoči sezoni 2022/23, ko bodo Škofjeločani nastopali v Ligi Nova KBM.
Prispeval: Nejc Ziherl

Nace Frelih (204 cm, 2022) je tako kot Matej Čibej v lanski sezoni za škofjeloški klub nastopal v mladinski in članski ekipi. Njegove dobre predstave niso ostale neopažene, saj ga je selektor slovenske reprezentance U20 Peter Markovinovič uvrstil med dvanajsterico, ki bo Slovenijo od 16. julija dalje zastopala na evropskem prvenstvu v Podgorici.

Vesel sem, da bom še naprej igral v Škofji Loki, kjer so pogoji za razvoj mladega košarkarja res odlični. Mislim, da smo v lanski sezoni to več kot dobro izkoristili in naredili viden napredek v naši igri, je pred odhodom v Podgorico povedal Frelih, ki se zaveda, da bo boj v 1. SKL bolj neizprosen kot v preteklih sezonah, ko se je kalil na drugoligaškem parketu. Tako za klub kot tudi za nas igralce je super, da se bo v Škofji Loki spet igrala prvoligaška košarka. Le igranje z boljšimi in izkušenejšimi ti prinaša želen napredek. Prepričan sem, da bomo predvsem na domačem terenu trd oreh za marsikaterega nasprotnika.

Frelihu je trener Dolenc tekom lanske sezone namenjal vse večjo vlogo. V 12 minutah, kolikor jih je v povprečju na tekmo prebil na parketu, je dosegal po 5,8 točke, 2,4 skoka in 1 blokado. Za mladinsko selekcijo, s katero je osvojil končno 3. mesto v državi, je v povprečju dosegal po 13,1 točke na tekmo.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji