KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Mladinski reprezentant Čibej še naprej v dresu LTH Castingsa
slikca20-letni branilec Matej Čibej, ki bo od 16. julija dalje zastopal barve Slovenije na mladinskem evropskem prvenstvu v Podgorici, bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres škofjeloškega LTH Castingsa.
Prispeval: Nejc Ziherl

Matej Čibej (180 cm, 2002) je v lanski sezoni za LTH Castings nastopal tako za mladinsko kot tudi za člansko ekipo. Za selekcijo LTH Castings U20 je v povprečju dosegal po 16,3 točke na tekmo in bil eden najzaslužnejših za osvojeno 3. mesto v državnem prvenstvu. Prav tako je dober vtis pustil tudi v članskem dresu, v katerem je že drugo sezono zapored na parketu v povprečju prebil 20 minut na tekmo. V tem času je dosegal po 8,3 točke, 2,3 podaje in 1,8 skoka.

Našo ekipo je krasila odlična kemija, ki smo jo gradili tako na igrišču kot tudi izven njega, kar nam je na koncu prineslo tak rezultat, se je lanske sezone spomnil Čibej. Ta si je tudi po zaslugi odličnih predstav v dresu škofjeloškega kluba prislužil vpoklic v reprezentanco U20. Na pripravah je prepričal selektorja Petra Markovinoviča, ki ga je uvrstil v dvanajsterico, ki se bo od 16. julija dalje merila na evropskem prvenstvu divizije A v Podgorici.

Naslednja sezona bo za Čibeja prva na prvoligaškem parketu. Zaveda se, da je Liga Nova KBM nekaj povsem drugega kot 2. SKL. Veselim se igranja v prvi ligi, saj je to nek primaren cilj vsakega mladega košarkarja, moramo pa se zavedati, da je razkorak med ligama velik in da nas čakajo zahtevnejši in kvalitetnejši nasprotniki, o naslednji sezoni razmišlja Čibej. Vseeno je prepričan, da bo LTH Castings v družbi elitnih klubov igral pomembno vlogo. Lahko presenetimo z mešanico mladosti in izkušenosti. Mislim, da smo mlajši člani ekipe pripravljeni na prvoligaške izzive, saj vsi lepo napredujemo v košarkarskem razvoju. Verjamem, da se bomo borili več kot zgolj za obstanek.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji