KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Rodić sprejel lahko odločitev in ostal pri LTH Castingsu
slikcaŠkofjeloški LTH Castings še naprej pospešeno sestavlja ekipo, ki bo v prihodnji sezoni nastopala med slovensko košarkarsko elito. Naslednji, ki je podaljšal sodelovanje s klubom izpod Lubnika, je 28-letni Rade Rodić.
Prispeval: Nejc Ziherl

Rade Rodić (199 cm, 1994) je v lanski sezoni v dresu LTH Castingsa odigral 27 ligaških tekem, na katerih mu je trener Igor Dolenc v povprečju namenil po 20 minut na srečanje. V tem času je Rodić v povprečju dosegal po 7,1 točke, 4,6 skoka in nekaj manj kot podajo na srečanje.

Prav na koncu sezone, ko je šlo najbolj zares, je Rodić stopil v ospredje in bil eden ključnih mož, da so Škofjeločani na tretji polfinalni tekmi strli odpor Litijanov. Zbral je 19 točk in 7 skokov, le nekaj dni zatem pa z zadnjimi petimi točkami na srečanju odločil še drugo finalno tekmo proti Trotom. »Odločitev o podaljšanju sodelovanja je bila zame zelo enostavna. Z ekipo smo se zares odlično ujeli, kar se je videlo skozi celotno sezono, ki smo jo povsem zasluženo končali z naslovom prvaka,« se je za trenutek pretekle sezone dotaknil Rodić.

Krilni košarkar se na podlagi prvoligaških izkušenj, ki jih je nabiral v Iliriji in ECE Triglavu, dodobra zaveda, da je med Ligo Nova KBM in 2. SKL velika razlika. »V novi sezoni je vsekakor cilj obstati med elito. Treba bo pokazati bistveno več kot v lanski sezoni, ampak v to ne dvomim, saj je nastopanje v Ligi Nova KBM že samo po sebi dovolj velika motivacija.« Prav tako ne dvomi niti v škofjeloške podpornike kluba. »Verjamem, da nam bodo pri izpolnitvi ciljev pomagali tudi naši zvesti navijači in da bo dvorana Poden ponovno polna in težko osvojljiva trdnjava.«

Pred Rodićem so nadaljnjo zvestobo škofjeloškemu prvoligašu že obljubili Luka Grum, Dominik Vršnik in Boris Bošnjak.
 
 
Rade Rodić še naprej član LTH Castingsa.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji