KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Ločani boljši od Alposa
slikcaV zadnjem krogu rednega dela lige UPC TELEMACH so košarkarji TCG Loka kave dosegli zmago proti ekipi Alpos iz Šentjurja.
TCG Loka kava - Alpos 86:83 (58:58, 46:38, 25:21)
Škofja Loka - Športna dvorana Poden.
200 gledalcev
Sodniki: Jeršan (Brezovica pri Ljubljani), Lindič (Ljubljana) in Šinkec (Nova Gorica).

TCG Loka kava: Ljubenovič 6 (2:2), Ninič, Mezek, Finžgar 23 (10:11), Skok 22 (11:14), Jankovič 11 (2:2), Pišlar, Troppan 8 (2:2), Eržen 16 (5:7).

Alpos Šentjur: Palčnik 7, Lapornik 2 (2:2), Sajko, Sebič 3, Kadič 16 (3:4), Ribežl, Koštomaj 27 (9:12), Novak 15 (1:2), Krušič 13 (1:1).

Prosti meti: TCG Loka kava 32:38, Alpos Šentjur 16:21.
Met za tri točke: TCG Loka kava 8:28 (Finžgar 3, Troppan 2, Jankovič, Skok, Eržen), Alpos Šentjur 7:25 (Novak 2, Koštomaj 2, Kadič, Sebič, Palčnik).
Osebne napake: TCG Loka kava 24, Alpos Šentjur 31.
Pet osebnih napak: Lapornik (35.), Krušič (38.), Novak (40.).

Srečanje, sicer ni odločalo o ničemer, je pa vendarle prinašalo vsaj nekaj boja za prestiž, domačini so si po nekaj porazih želeli vnovičnega zmago. Predvsem pred domačimi gledalci. Z zmago so Ločani dosegli enega večjih uspehov v klubski zgodovini. Po rednem delu so se uvrstili na 4. mesto lige UPC TELEMACH.

Kavarji so prvi del tekme zanesljivo odločili v svojo korist. Gostje so se nevarno približali šele v drugem delu tekme, ko so po nekaj hitrih protinapadih najprej izenačili, nato pa prek Palčnika ob zadeti trojki v 16. minuti tudi prvič in edinkrat pred odmorom tudi povedli. Toda ob odhodu v garderobe je bila prednost znova na strani moštva, ki ga vodi Gašper Potočnik. Kmalu po vrnitvi na parket je domača prednost narasla kar na 13 točk (51:48), in to navkljub dejstvu, da je bila ponudba kvalitetnih igralcev na domači klopi precej skromnejša kot pri gostih. To se je kaj hitro tudi potrdilo, saj se je na zadnji odmor odšlo z začetno razliko in ne najboljšo popotnico Škofjeločanov, ki so v tretjem delu srečanja zmogli le 12 točk. Toda v zadnji četrtini se je vse vnovič postavilo na glavo, napad je bil vnovič glavna usmeritev tako enih kot drugih. Finžgar je s trojko za 76:73 v predzadnji minuti goste prisilil v minuto odmora. Do konca je povečini sledilo le metanje prostih metov. Domačini so bili tokrat bolj zbrani, met za tri gostujočega kapetana Novaka pa je zgrešil svoj cilj. Vse je v zadnji sekundi sicer popravil Koštomaj, ki pa je zgolj ublažil zaostanek svojega moštva. Poteza srečanja je bila sigurno zabijanje Simona Finžarja, ki je domačo dvorano spravila na noge.

Sedaj se pričenja liga za prvaka lige UPC TELEMACH in vse skupaj nas veseli, da bo zraven tudi TCG Loka kava.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loka kava: »Menim, da smo zmagali zasluženo, za novi točki pa se gre zahvaliti predvsem povsem odnosu do igre, ki je bil precej boljši kot na gostovanju pri Zagorju. Mojim fantom lahko torej tako za zmago kot za pristop le čestitam, hkrati pa bi poudaril še, da se lahko, če bomo tako nadaljevali, v ligi UPC Telemach za prvaka zagotovo nadejamo še kakšne zmage. Čim več teh v drugem delu želim tudi Šentjurčanom.«

Damjan Novakovič, trener Alposa Šentjurja: »Nad porazom nismo prav nič razočarani, kljub težkim pripravam pa smo tekmo pripeljali do težke končnice, v kateri so gostitelji zmagali zavoljo več zadetih prostih metov. Jimmieja Hunta smo danes namerno spočili, saj gav ligi UPC Telemach za prvaka želimo spočitega.«
 
 
Od koga bo žoga? VIR: KZS
Simon znova v dobri formi. Dober obet pred ligo za prvaka. VIR: KZS
Primož je tokrat odigral odlično in bil najboljši igralec v domači ekipi. VIR: KZS

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji