KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Iz domače baze za člane tudi Frelih in Jugovic
slikcaNace Frelih in Tilen Jugovic sta novi imeni članske zasedbe LTH Castingsa. 16-letna košarkarja iz škofjeloške košarkarske šole sta formo tekom poletja pilila v dresu slovenske kadetske reprezentance.
Prispeval: Nejc Ziherl

Po tem, ko je pred kratkim že postalo jasno, da bosta za člansko ekipo LTH Castingsa iz domače baze mladih igralcev tudi to sezono nastopala Tim Sočak in Matevž Bertoncelj, je moštvo "Ulitkarjev" postalo močnejše še za dve domači imeni. Pod vodstvom trenerja Jake Hladnika bosta namreč v prihajajoči sezoni v 2. SKL nastopala tudi 16-letna Nace Frelih in Tilen Jugovic. V lanski sezoni sta tako Frelih kot tudi Jugovic predstavljala zelo pomemben del tako kadetske in mladinske ekipe LTH Castingsa, Tilen pa je nekaj minut in točk zbral že tudi v članskem dresu škofjeloškega drugoligaša. Formo sta tekom poletja pilila pod vodstvom selektorja Dejana Gašparina v slovenski kadetski reprezentanci, ki si je na evropskem prvenstvu v Novem Sadu zagotovila obstanek med košarkarsko elito.

Mesto med potniki na prvenstvo si je med drugim izboril tudi Frelih, ki je bil s 205 centimetri postavljen v vlogo centra. Pred prvenstvom je nase že opozoril v Španiji, kjer je z ekipo Helios Suns nastopil na priznanem mednarodnem turnirju in bil uvrščen v najboljšo peterko turnirja. »Igranje za člansko ekipo LTH Castingsa mi v tem trenutku predstavlja velik izziv. Želim si igranja in treniranja z boljšimi in ob tem napredovati iz treninga v trening,« pred prvo sezono v članski konkurenci razmišlja Frelih.

Jugovic, ki s 185 centimetri lahko nastopa na položaju organizatorja igre in branilca, na prvenstvu sicer ni nastopil, bil pa je lansko sezono s povprečjem 16,9 doseženih točk najboljši strelec kadetske ekipe LTH Castingsa. Tudi Tilen že odšteva dneve do pričetka nove sezone: »Zelo se veselim igranja za člansko ekipo LTH Castingsa. Upam, da se bom lahko učil od starejših, pri tem napredoval in s soigralci dosegel čim večje število zmag.«
 
 
Nace Frelih (v sredini) se je pred dnevi vrnil s prvenstva v Novem Sadu. (Foto: fiba.basketball)
Tilen Jugovic je za člane LTH Castingsa nastopal že v lanski sezoni. (Foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji