KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

NAPOVEDNIK: LTH Castings in Brinox Medvode v boj za pomembno zmago
slikcaVse bližje smo zaključku rednega dela tekmovanja v 2. SKL, posledično pa je več kot jasno, kako zelo pomemben je vsak izmed naslednjih obračunov. Škofjeločani bodo v sredo, 7. februarja, lovili zmago, ki bi jih v boju za prva štiri mesta dva kroga pred koncem postavila v obetaven položaj.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL za moške, 20. kolo, ŠD Poden, sreda, 07.02.2018
LTH Castings – Brinox Medvode (19.30)

Bolj kot gre redni del tekmovanja proti koncu, bolj se zaostruje boj za mesta, ki na eni strani prinašajo boj za mesto v elitni Ligi Nova KBM, na drugi strani pa miren zaključek sezone, brez strahu o morebitnem izpadu v nižje rangirano tekmovanje. Škofjeloški LTH Castings je sezono začel nad pričakovanji in se po zaslugi nekaterih vrhunskih predstav znašel v položaju, kjer ni izključen niti povratek med elito. Sicer se zdi zelo malo verjetno, da bi lahko katerakoli izmed drugoligaških ekip na koncu prehitela prvoligaše, a časa za tovrstno razpravo bo še dovolj v nadaljevanju sezone.

V preteklem krogu so imeli Škofjeločani ob medsebojnem obračunu Parkljev in Celja odlično priložnost, da bi se z zmago proti Plami Pur eni izmed omenjenih ekip oddaljili na bržkone neulovljivi dve zmagi prednosti, a četa Jake Hladnika se je iz Ilirske Bistrice vrnila poražena. »Ulitkarji« niso našli pravega recepta za Anžeta Srebovta, na drugem obračunu pa so Parklji na domačem terenu ugnali Celjane in se trenutno zaradi boljše koš razlike na lestvici prebili pred Škofjeločane, kljub temu, da imajo le-ti prednost v zmagah na medsebojnih tekmah (1:0), ki na koncu dobi prednost pred koš razliko. Celjani, ki so na drugi strani dvakrat ugnali ekipo LTH Castingsa, a tudi obakrat klonili proti Parkljem, za Škofjeločani in Ljubljančani zaostajajo za eno zmago.

V zadnjem kolu rednega dela nas v Športni dvorani Poden čaka obračun med LTH Castingsom in Parklji, kar že malenkost napoveduje, da bi lahko končno odločitev o tretjem in četrtem mestu dobili v zadnjem kolu, a potrebno bo iti počasi. Po vrsti. Kot prvi se bodo Škofjeločanom nasproti postavili Medvodčani, ki spadajo med tiste, prav tako zgoraj omenjene. Govorimo o ekipah, ki v zadnjih kolih na vse pretege lovijo zmage, ki bi jim lahko še pred drugim delom sezone rešile izpada iz lige. V preteklem krogu je četa Toma Orešnika ugnala kranjski ECE Triglav in se tako vrnila med žive. Izjemno delo v Medvodah tako ob kot tudi na parketu opravi izkušeni 40-letni Dejan Bunčič, pomembno pomoč na terenu pa mu med drugim predstavljata Luka Snoj, ki je Kranjčanom nasul kar 25 točk, in tudi nekdanji košarkar LTH Castingsa Lovro Fižuleto, ki je v letošnji sezoni zabeležil 4 dvojne dvojčke. Škofjeločani, ki bodo tudi tokrat nastopili brez poškodovanega Borisa Jeršina, bodo na 10 domači tekmi v letošnji sezoni lovili šesto zmago. Na zadnji proti Kranjčanom so naravnost blesteli in zbrali 102 točki, kar je njihov rekord letošnje sezone. Če bodo Škofjeločani v napadu vsaj približno tako uspešni tudi tokrat, bi zmaga morala ostati doma, saj Medvodčani v letošnji sezoni na gostovanjih v povprečju dosegajo nekaj manj kot 74 točk. Edini medsebojni obračun v letošnji sezoni je pripadal Škofjeločanom, ki so decembra lani zmagovalca odločili že v prvi četrtini, ko so povedli v Medvodah povedli z 19:0.

Izjava trenerja LTH Castingsa Jake Hladnika pred tekmo:
»Tri tekme so še ostale do konca rednega dela tekmovanja, od tega dvakrat igramo na domačem terenu. Kot sem že dejal, si spodrsljaja ne smemo več privoščiti, vsekakor pa se zavedamo, kako zelo zmago potrebujejo tudi Medvodčani. Naredili bomo vse, da zmaga ostane doma.«

Lestvica pred 20. kolom:
1. Terme Olimia Podčetrtek 17/2
2. Mesarija Prunk Sežana 16/3
3. Parklji 12/7
4. LTH Castings 12/7
-------------------------------------------------
5. Celje 11/8
6. Plama Pur 9/10
7. Portorož 8/11
8. Grosuplje 7/12
-------------------------------------------------
9. ECE Triglav 7/12
10. Brinox Medvode 6/13
11. Konjice 5/14
12. Ljubljana 4/15
 
 
Jaka Hladnik se skupaj s svojimi varovanci zaveda pomembnosti obračuna. (foto: Igor Martinšek)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji