KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Podmladek ekipe Odeje gostoval na močnem turnirju na Slovaškem!
slikcaDekleta so med novoletnimi prazniki odpotovala na Bademov božični turnir v Žilino na Slovaškem!!
27.- 30.12.2006

V sredo zjutraj je avtobus iz Žirov, z nekaj veselimi in vedno nasmejanimi Žirovkami začel svojo pot proti Škofji Loki, tam pobral štiri Ločanke, ter preko Ljubljane, kjer je pobral še dve ekipi LEK Ježice, odpeljal na 9 urno pot do Žiline na severu Slovaške. Tam so vse tri ekipe odigrale turnirje v svojih selekcijah: Odeja v U-16, Ježica pa v U-18 in U-14.
Na turnirju U-16 so se naše igralke spustile v boj s petimi močnimi in hitrimi ekipami igralk rojenih leta 91 in pričakovati je bilo, da bo naša ekipa imela precej problemov, saj je bila zasedba le-te veliko mlajša od ostalih:
Nina Istenič (91), Tina Dolenc (91), Kaja Šiberle (92), Tara Primožič (92), Karin Bernik (92), Eva Jereb (93), Ajde Homec (93), Kim Kreačič (93), Tajda Bogataj (93), Barbara Strel (93), Anja Bogataj (93), Tinkara Mlinar (94), Ivana Tušek (94).
In pričakovanja so se pokazala kot pravilna. Kljub temu pa, da je bil to prvi tovrstni turnir za veliko večino ekipe, so se naše punce prikazale v zelo pozitivni luči, predvsem z odnosom, tako na igrišču kot ob njem.

Dekleta so odigrala pet tekem in vseh pet žal tudi izgubila, a so prikazale dopadljivo in predvsem borbeno ter nepopustljivo igro.

Rezultati in strelke:

ODEJA : JIČIN (CZE) 47:77
Bernik 11, Dolenc 8, Istenič 7, Šiberle 6, Kreačič 6, Primožič 5, Tušek 4

ODEJA : RIGA B (LAT) 53:60
Šiberle 12, Tušek 11, Primožič 9, Dolenc 7, Jereb 5, Istenič 4, Bernik 3, Kreačič 2

LOKO ŽILINA (SLO) : ODEJA 70:35
Istenič 12, Kreačič 8, Šiberle 6, Bernik 4, Primožič 2, Strel 2, Mlinar 1

RIGA A (LAT) : ODEJA 102:38
Šiberle 6, Istenič 6, Primožič 6, Tušek 5, Dolenc 5, Kreačič 4, Mlinar 4, Jereb 2

ŠŠK ŽILINA (SLO) : ODEJA 82:37
Šiberle 9, Istenič 7, Primožič 6, Mlinar 6, Dolenc 4, Homec 2, BogatajA. 2, Bernik 1

Najboljša strelka naše ekipe je bila tako Kaja (39), sledile pa so ji Nina (36), Tara (26), Tina (24), Kim (20) in Ivana (20). O koristnosti v ekipi bi težko govorili katera od igralk je bila bolj koristna katera manj, a res je, da je Nina ob svojih točkah zbrala veliko število skokov in tudi blokad, ter precej mešala štrene v napadu nasprotnic, poleg tega pa tudi v napadu pridno polnila koš. To je pustilo sledove, saj so jo trenerji nasprotnih ekip izbrali za najboljšo krilno igralko turnirja, ter jo uvrstili v prvo peterko turnirja.
Pohvaliti gre tudi Kajo, ki je kot novopečena kapetanka dobro opravila svoje delo tako na igrišču kot ob njem, saj je imel trener Fijavž zaradi nje precej manj skrbi na svojih ramenih.
Poznalo pa se je, da ona in Tara že dobra dva meseca nista nosilki igre v domačem prvenstvu, in sta se morali na to nalogo zopet navaditi, a sta delo opravili pohvalno. Tudi igralke, ki niso veliko zadevale, so pokazale veliko na igrišču in trener je z njihovo igro tako v obrambi kot v napadu zelo zadovoljen. Prijetno sta presenetili tudi najmlajši, Tinkara in Ivana, ki sta z nekaj lepimi akcijami »pospravili v košÂ« tri leta starejše nasprotnice ter tako na najlepši način pokazali, da naslednje leto bolj izkušena Odeja cilja tudi na kakšno zmago…

Med našimi tekmami pa so si Ločanke ogledale (bolje rečeno navijale in spodbujale) tekme starejše ekipe Lek Ježice, kateri tudi čestitamo za osvojeno 2. mesto na turnirju U-18! Ob tej priložnosti se jim tudi zahvaljujemo za navijanje in spodbujanje na tekmah ter za ustvarjanje prijetnega vzdušja v telovadnici med našimi tekmami.

Dekleta pa na turnirju niso samo igrale košarke in preživljale dneve v telovadnici, ampak so tudi opravljale sprehode po lepem mestecu Žilina, odšle v shoping center, ter se s snegom, vse vesele, da ga vidijo, dodobra nakepale in »namaužale«. Trije dnevi so minili kot bi mignil in sledila je le še pot nazaj v Slovenijo, ki pa je bila vsej prej kot zaspana in mirna. Neverjetno, koliko energije imajo te punce!!!!

Izjava trenerja Odeje Fijavž Boruta:
» S turnirjem sem zelo zadovoljen, saj smo, kljub nedoseženim zmagam, dosegli vse cilje katere smo si zadali preden smo se odpravili na pot. Večina igralk te ekipe je nosilk v letošnji kadetski ekipi, in vez, katero smo stkali na tem turnirju nam bo, prepričan sem, prinesla uspešen drugi del kadetske lige. Pohvalil bi vse po vrsti, od najstarejše do najmlajše, za borbenost in nepopustljivost, saj se proti starejšim igralkam ni bilo niti za trenutek lahko boriti. A dekleta so pokazala, da imajo pravi karakter in da »svoje kože ne prodajo za poceni denar«. Vesel sem, da so Nino opazili trenerji in ji namenili mesto kamor spada. Dekleta so prikazale veliko mero košarkarskega znanja, borbenosti in discipline, ter vzorno predstavljale naš klub, mesto in Slovenijo. Z njimi…kamorkoli…kadarkoli!!!:)«



Fotogalerija na poti...:)
 
 
Naša ekipa in starejša ekipa Ježice sta se zelo dobro razumeli!!!
Top 5 Nina v sredini nasmejane Odeje!!!
Za ekipo Odeje letos le diploma, naslednje leto ciljajo na kaj svetlečega!

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji