KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Po porazu v Šenčurju ostali brez realnih možnosti za 1. mesto
slikcaČlanska ekipa LTH Castingsa se še drugič zapored iz gostovanja na Gorenjskem vrača sklonjenih glav. Po Elektro Gorenjski prodaji je bila od škofjeloške zasedbe boljša tudi ekipa Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki je z zmago po vsej verjetnosti naredila ključen korak k uvrstitvi v Ligo Telemach.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 19. krog, ŠD Šenčur, sobota, 8.3.2014

ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – LTH Castings 85:79 (17:22, 18:17, 25:16, 25:24)
Šenčur GGD: Horvat, Kosec 14 (6 skokov), Krišto 16, Krejič 2, Korošec 7 (8 skokov), Pušič 14, Uranič 4, Blaževič 22 (9 skokov), Eržen 6.
LTH Castings: Mezek 10 (7 skokov), Bošnjak 7, Kunc 14, Jamnik 3, Milašinović 29 (5 skokov), Tomić 1, Čajič 5, Domajnko, Finžgar 10.

Fotogalerija s tekme: http://www.mojalbum.com/sergej87/derbi-sencur-ggd-lth-castings-8-3-2014

Da forma čete Petra Hartmana v zadnjem času ni na nivoju tiste izpred dveh mesecev, ko so Škofjeločani denimo v ŠD Poden povsem nadigrali prvoligaša iz Šentjurja, je bilo jasno že po porazu v preteklem krogu proti Elektro Gorenjski prodaji. Nov poraz, tokrat proti Šenčurju, ki je bil novembra lani na Podnu prav tako povsem nemočen, pa je vse skupaj le še potrdil.

Dober prvi polčas
Škofjeločani so tekmo pred polovično zapolnjenimi tribunami v ŠD Šenčur sicer pričeli dobro, saj so po trojki Dragana Pušiča za prvo vodstvo Šenčurja (7:6) odgovorili z delnim izidom 8:0 in tako v 8. minuti srečanja povedli s +7 (7:14). Še višja je bila prednost LTH Castingsa v 10. minuti, ko je Finžgar zadel trojko za +8 (14:22), v zadnji sekundi prve četrtine pa je domačine z uspešnim metom za 3 točke približal Anel Blažević. V 12. minuti srečanja so Škofjeločani dobro izkoristili nešportno osebno napako Daria Krejiča in po košu Dejana Milašinovića znova povedli z 8 točkami prednosti (21:29). Že dve minuti kasneje je bilo le še +1 (28:29), do zvoka sirene, ki je označil konec prvega polčasa, pa je Škofjeločanom prednost spet uspelo malce povišati (35:39).

Šenčurjani ušli z delnim izidom 16:5
V drugem polčasu so se domači košarkarji vendarle uspeli malce rešiti krča, ki se jih oklepal v celotnem prvem polčasu. V napadu je vedno več metov našlo pravi cilj, tudi v obrambi pa so malce bolj strnili svoje vrste. Kljub vsemu jim ni uspelo povesti vse do 28. minute, ko je Aljoša Krišto zadel šele za drugo vodstvo Šenčurja na tekmi (53:52). Pri LTH Castingsu je že v 28. minuti zaradi 4 osebnih napak na klop sedel Aleš Kunc, težave Škofjeločanov pa so se še povečale, ko je Boris Bošnjak v 34.minuti naredil svojo 5 osebno napako. Ko je Šenčur v 37. minuti povedel s +11 (71:60), koši pod samim obročem niso več prišli v poštev, zato je Kunc obsedel na klopi, meti izza črte 6,75 pa so premalokrat našle pravi cilj, da bi Škofjeločani še lahko ogrozili zmago domačih.

LTH Castingsu ostaja le še boj za uvrstitev v kvalifikacijsko skupino?
Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so z zmago proti LTH Castingsu naredili ogromen korak k preboju v Ligo Telemach, kamor se neposredno uvrsti prvouvrščena ekipa 2. SKL. Ekipi, ki bosta po 26 odigranih krogih zasedali 2. in 3. mesto, se bosta uvrstili dodatne kvalifikacije, kjer bosta nastopali še deseto in enajstouvrščena ekipa Lige Telemach. Škofjeločani bodo naslednje srečanje odigrali v domači dvorani Poden in sicer v soboto, 15. marca, ko v Škofjo Loko prihaja ekipa Litije.

Izjave po tekmi (www.slovenska-kosarka.si):
Igor Kešelj, trener Šenčurja GGD: "Obučtki po zmagi so fenomenalni. S tem uspehom smo naredili velik korak naprej k osvojitvi prvega mesta in s tem neposredne uvrstitve v Ligo Telemach. Vseeno si želim, da tudi za zadnjih 7 krogov letošnje sezone ostanemo na realnih tleh. Tako kot pravijo »Kjer je streha nizka, se ne skače previsoko«. V prvem polčasu se nismo držali vseh navodil, zgrešili smo tudi nekaj odprtih metov, kar predvsem v domači dvorani pri nas ni navada. Za drugi polčas smo se zmenili, da gremo s trdo obrambo in prišli do zmage. Ta uspeh je zagotovo dobra popotnica tudi za naslednji obračun proti Elektro Gorenjski prodaji. Če bomo igrali tako, kot smo danes v drugem polčasu, potem ne bi smeli imeti pretiranih težav. Zadovoljen sem tudi z napredkom Petra Uraniča, ki se je naši ekipi pridružil iz 4. SKL in prinesel pomembno svežino."

Anel Blažević, igralec Šenčurja "Po taki tekmi bi se rad najprej zahvalil vsem navijačem, ki so prišli v takem številu. Mislim, da je bilo to največ, kar smo letos premogli v tej dvorani, vzdušje je bilo fenomenalno. V prvem polčasu smo nekako nastopali v krču, saj nismo bili pravi v obrambi, steklo pa nam ni tudi v napadu. Igrali smo prepočasi in padli v njihov ritem igre. Med polčasom smo se zmenili, da moramo izboljšati obrambo, sčasoma pa nam je steklo tudi v napadu. Morem reči, da je bila zmaga zaslužena, ob tej priložnosti pa bi rad čestital tudi Škofjeločanom za pošteno igro. Rad bi pohvalil tudi sodnika, ki sta svoje delo odlično opravila in pa svoje soigralce, ki so se danes motivirali, prišli na tekmo, dali vse od sebe in naredili en korak dlje k cilju, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone – preboju v Ligo Telemach."

Peter Hartman, trener LTH Castingsa: "Čestitam ekipi Šenčurja Gorenjske gradbene družbe za zmago. To pot smo igrali bolje kot na prejšnjih tekmah, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Odločil je skok predvsem v drugem polčasu. Mi gremo naprej. Upam, da do konca sezona prikažemo boljše igre, s katerimi bi si zagotovili ponovne nastope v Ligi Telemach."

Lestvica 7 krogov pred koncem: Šenčur Gorenjska gradbena družba 17/2, LTH Castings 14/5, Plama Pur 14/4, Lastovka Domžale 12/7, Parklji 11/8, Litija 10/9, Elektro Gorenjska prodaja 10/9, Kolpa Črnomelj 8/11, Terme Olimia Podčetrtek 9/9, Postojna 7/12, Krka mladi 7/12, Hrastnik 5/14, Radenska Creativ Sobota 4/15, UKK Koper 4/15.
 
 
Dejan Milašinović je bil z 29 točkami najboljši strelec srečanja. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Trener Peter Hartman si je tudi tokrat po mnenju sodnikov prislužil tehnično napako. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Škofjeločani niso našli pravega recepta za zaustavitev Anela Blaževića. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji