KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

SPAR: Za polfinale proti Heliosu
slikcaPles kroglic, ki se je v petek, 17. januarja, odvijal v prostorih Košarkarske zveze Slovenije, je škofjeloškemu LTH Castingsu za nasprotnika namenil vodilnega v Ligi Telemach, ekipo Heliosa iz Domžal.
Prispeval: Nejc Ziherl

ŽREB FINALNEGA TURNIRJA POKALA SPAR 2013/14, ČETRTFINALE, sreda, 5. februarja:
Union Olimpija : Šenčur Gorenjska gradbena družba
LTH CASTINGS : HELIOS (ob 20.30)

Četrtek, 6. februarja:
Krka : Rogaška
Hopsi : Grosuplje

POLFINALE, petek, 7. februarja:
Union Olimpija/Šenčur Gorenjska gradbena družba : LTH CASTINGS/HELIOS
Krka/Rogaška : Hopsi/Grosuplje

V drugem sredinem četrtfinalu bomo videli obračun trenutno vodilnega moštva Lige Telemach proti vodilnemu moštvu 2. SKL. Nasproti so bosta namreč stali ekipi Heliosa iz Domžal in škofjeloškega LTH Castingsa. Domžalčani so v dosedanjem delu sezone v 11 odigranih tekmah klonili le proti Rogaški in Hopsom, Škofjeločanom pa je spodletelo le na gostovanju pri Parkljih.

V pokalu nazadnje leta 2005
Škofjeločani in Domžalčani so se na zaključnem turnirju Pokala Spar nazadnje pomerili leta 2005, ko je turnir potekal v škofjeloški dvorani Poden, zmage v prvem četrtfinalu pa so se veselili košarkarji Heliosa. Rezultat je bil 77:74 v korist Domžalčanov, katerim je zmago s trojko prinesel Domen Lorbek, danes član turškega prvoligaša Royal Halı Gaziantepa. Na drugi strani je z nasprotne polovice met za podaljšek zgrešil Štefan Kosec, danes član Šenčurja.

Za razliko od LTH Castingsa je Helios zadnja leta redni udeleženec zaključnega turnirja, v zadnjih 7 letih pa se je kar 4-krat prebil v veliki finale, pokalne lovorike pa so se Domžalčani razveselili le v sezoni 2006/07. Škofjeločani so si nastop na letošnjem zaključnem turnirju zagotovili z zmagami nad Pivko, Mesarijo Prunk Sežano, UKK Koprom in Tajfunom, Domžalčani pa so na drugi strani izločili Kranjsko Goro, Portorož in Maribor.

Izjavi predstavnikov kluba:
Anže Kalan, predstavnik za odnose z javnostmi pri LTH Castingsu:
"Po štirih letih se vračamo na finalni turnir Pokala Spar, na katerega smo se uvrstili z zmago proti prvoligašu, kar je dobra popotnica za vnovični naskok na Ligo Telemach, ki je naš cilj. V Škofji Loki letos praznujemo 60 let košarke, zato bi bil ta uspeh še bolj dobrodošel. V naši ekipi je veliko igralcev, ki so se že merili z najboljšimi, tudi Heliosom in verjamem, da se bodo potrudili ter pokazali dobre igre, kot v 2. SKL, kjer smo na vrhu lestvice."
Lado Gorjan, direktor Heliosa Domžal:
"Klub temu, da smo mi prvoligaši, LTH Castings pa igra v 2. SKL, tekma ne bo lahka, saj je v Pokalu Spar možno vse. To smo lani dokazali tudi mi, ko smo v polfinalu izločili Krko, eno izmed favoritov za naslov. Govoriti o končnih ambicijah je še prekmalu, a jasno je, da je želja priti v polfinale."
 
 
Košarkarje LTH Castingsa je na žrebu v prostorih KZS zastopal Anže Kalan, predstavnik za odnose z javnostmi. (foto: kzs.si)
Lahko pred Škofjeločani padejo tudi Domžalčani? (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji