KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

SPAR: Visoka zmaga nad Tajfunom za preboj na final 8!
slikcaKošarkarji LTH Castingsa so na povratni tekmi 5. kroga Pokala Spar povsem nadigrali prvoligaško zasedbo Tajfuna. Po 40 minutah igre je bilo 73:58 za Škofjeločane, ki so se po tekmi veselili preboja na zaključni turnir osmerice. Gledalcem se zahvaljujemo za obisk in dobro vzdušje, ki so ga pripravili v ŠD Poden.
Prispeval: Nejc Ziherl

Pokal Spar, 5.krog, povratna tekma, ŠD Poden, torek, 14.1.2014

LTH CASTINGS – Tajfun 73:58 (27:9, 20:4, 17:19, 9:26) [74:71*]
LTH Castings: Mezek 2, Bošnjak 9, Kunc 18, Jamnik, Milašinović 21, Čajič 2, Domajnko, Finžgar 21, Ličan.
Tajfun: Cuk, Pelc 4, Milovac 3, Veličković 10, Sebič M. 6, Zadnik 4, Kajtna, Držić, Tomašević 23, Primorac 2, Zimić 6.

* - izid s prve tekme.
Na zaključni turnir Pokala Spar se je z 2:0 v zmagah in s skupnim izidom 147:129 uvrstil KK LTH Castings.

Povezava do fotogalerije (www.slovenska-kosarka.si): http://www.mojalbum.com/sergej87/pokal-spar-lth-castings-tajfun

Zmagovalec znan že po 20 minutah
Da se lahko povsem enakovredno borijo s prvoligaško ekipo, so Škofjeločani dokazali že na prvi tekmi, ko so se z gostovanja iz Šentjurja vrnili s tesno zmago. Bilo je 74:71 v njihovo korist, dolgo pa je kazalo še bolje, saj so domači šele v zadnjih minutah zaostanek občutno znižali. Tudi tokrat je zadnja četrtina s kar 17 točkami razlike pripadla Šentjurčanom, kar pa jim v boju za mesto na zaključnem turnirju osmerice ni pomagalo prav nič. Škofjeločani so namreč prvi polčas odigrali brez napak, tudi roke pa se po izjemno uspešni sobotni tekmi proti Radenski Creativ še niso ohladile. Že v prvem polčasu so domači zadeli kar 8 trojk, mrežico gostov pa sta rešetala predvsem Simon Finžgar in Dejan Milašinović. Slednja sta bila z 21 točkami tudi najboljša strelca domače ekipe, njuna točkovna meja pa bi lahko bila še precej višja, če domači trener Peter Hartman v zadnji četrtini ne bi priložnosti ponudil tudi Matevžu Domajnku in Luki Ličanu.

V petek žreb
Košarkarji LTH Castingsa so, kar se tiče pokalnega tekmovanja, s prebojem na zaključni turnir že več kot le izpolnili cilj, tudi na zaključne boje pa Škofjeločani v Maribor ne bodo potovali na izlet. Zaključni turnir bo v dvorani Tabor potekal od 5. do 8. februarja, poleg LTH Castingsa pa so se tja prebili še Hopsi Polzela, Helios Domžale, Rogaška Slatina, Grosuplje in Šenčur GGD, neposredno pa sta med najboljših 8 že bila uvrščena Krka in Union Olimpija. Žreb, ki bo določil pare četrtfinala in tudi morebitne nasprotnike v polfinalu in finalu, bo opravljen v petek, 17. januarja, ob 10. uri.

Po tekmi s Tajfunom je spregovoril tudi trener Peter Hartman, ki je bil navdušen nad predstavo svojih varovancev, dotaknil pa se je že tudi naslednjega ligaškega obračuna proti Lastovki iz Domžal: "Jasno je, da ima večina mojih fantov prvoligaške kvalitete, saj so igrali vidne vloge v Ligi Telemach. Moji igralci so danes na igrišču pokazali pravi karakter in pravi odnos do igre. Na domačih tekmah igramo učinkovito v napadu, na gostujočih tekmah pa odloča obramba, saj v napadu nismo tako učinkoviti kot doma. Vsako gostovanje je težko. V Domžalah pričakujem izredno težko tekmo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Mi gremo iz tekme v tekmo." (izjava pridobljena s strani www.slovenska-kosarka.si)
 
 
Simon Finžgar je bil tokrat praktično nezaustavljiv. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Škofjeločani so več kot zasluženo lahko proslavili mesto med najboljših 8 v pokalu. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji