KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: Po hudem boju vendarle do zmage v Kopru
slikcaKošarkarji LTH Castingsa so po zmagi v Kopru ponovno zavzeli sam vrh lestvice v 2. SKL. Toda do uspeha na Obali so Škofjeločani prišli veliko težje od pričakovanj. Ob zadnjem zvoku sirene je bilo 70:71, z 22 točkami v drugem polčasu pa se je izkazal Simon Finžgar.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 11. krog, ŠD STŠ Koper, sobota, 4.1.2014

UKK Koper – LTH CASTINGS 70:71 (29:14, 12:22, 17:19, 12:16)
UKK Koper: Barbarič 16 (7 skokov), Lazič, Knapič 13, Radanovič 6 (5 podaj), Škerbec 4, Šantelj 7 (12 skokov), Končarevič, Prole 24 (15 skokov), Pavlovič.
LTH Castings: Mezek 6 (5 podaj), Bošnjak 6, Kunc 5, Jamnik 3, Milašinović 17 (5 skokov + 5 podaj), Čajič 10 (8 skokov), Domajnko, Finžgar 22 (7 skokov).

Kljub temu, da je bila tekma v Kopru šele prvi ligaški medsebojni obračun UKK Kopra in LTH Castingsa, pa so si Koprčani in Škofjeločani že stari znanci. Ekipi sta si namreč nasproti stali že v 4. krogu Pokala Spar, kjer so varovanci Petra Hartmana brez kakršnihkoli težav izločili četo Mihajla Počka. V Škofji Loki je bilo kar +35 (93:58), v Kopru pa +12 (78:90). Čeprav so Koprčani obe pokalni srečanji odigrali z le 8 igralci, tokrat pa je bilo za ligaški dvoboj prijavljenih 12, se je pričakovala še ena gladka zmaga Škofjeločanov, a temu še zdaleč ni bilo tako.

Domači z odličnim Proletom do hitrega in visokega vodstva
Že sam začetek srečanja je bil povsem v znamenju Koprčanov. Prvi koš na tekmi je sicer dosegel kapetan LTH Castings Tomo Čajič, domači pa so takoj odgovorili z delnim izidom 7:0 in tako v 2. minuti povedli s 7:2. Še bolj viden delni izid je Koprčanom uspel v drugem delu prve četrtine, ko so po izidu 17:12 nanizali kar 10 zaporednih točk in tako v 9. minuti povedli že s +15 (27:12). Da znajo presenetiti, so Koprčani že dokazali na gostovanju v Postojni in Domžalah, z odlično prvo četrtino pa so si priigrali lepo možnost, da pridejo do prve zmage v letošnji sezoni tudi na domačem parketu. A že po naslednjih 10 minutah slika za domačine ni bila več tako svetla kot po uvodni četrtini. Škofjeločani so malce bolj zbrano zaigrali v obrambi, predvsem po zaslugi Dejana Milašinovića pa so se denimo že v 18. minuti srečanja približali na vsega 3 točke zaostanka.

Z razigranim Finžgarjem vse mnogo lažje
Na glavni odmor so s prednostjo 5 točk (41:36) odšli Koprčani, pri katerih je blestel predvsem Alen Prole, ki je že v uvodnih 20 minutah zbral 15 točk, dodal pa tudi lepo število skokov. Na drugi strani je bil v prvem polčasu povsem neopazen Simon Finžgar, ki je bil po 20 minutah igre še brez točke, kljub temu pa se je na srečo škofjeloških ljubiteljev košarke še pravočasno prebudil. V tretji četrtini je denimo dosegel kar 13 točk od skupno 19 LTH Castingsa. Prav Finžgar je v 31.minuti poskrbel šele za drugo vodstov Škofjeločanov na tekmi (58:59). Koprčani so sicer takoj odgovorili s trojko Jana Barbariča in košem Alena Proleta, delni izid 9:0 pa še LTH Castingsu prinesel prvo vidnejše vodstvo na tekmi (63:68). V 39.minuti je bilo 67:71, po trojki Devina Knapiča pa so imeli domači v zadnji minuti celo napad za prevzem vodstva, a sta bila Knapič in Prole nenatančna.

Izjave po tekmi (pridobljene s strani www.slovenska-kosarka.si):
Devin Knapič, igralec Kopra: "Po visokem vodstvu, ki smo si ga priigrali v prvi četrtini in ga držali skoraj do samega konca tekme, smo seveda s tem porazom proti izrazitem favoritu nekoliko razočarani. Po drugi strani smo zadovoljni, ker smo z vrnitvijo našega izkušenega igralca Alena Proleta končno dobili vodjo na igrišču, ki ga je naša mlada ekipa nujno potrebovala. In ta današnja igra nam je velika spodbuda, da bomo v nadaljevanju prvenstva pokazali dosti več in prišli do večjega števila prepotrebnih zmag."
Jan Barbarič, igralec Kopra: "V tekmo smo vstopili tako, kot smo si želeli in si že na začetku tekme priigrali prednost, katero smo držali skozi večino srečanja. Odločilni so bili zadnji trenutki tekme, v katerih nam je zmanjkalo malo koncentracije. Čestital bi soigralcem za veliko željo po zmagi."
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "Iskreno povedano, nisem pričakoval, da se bomo z nasprotnikom tako namučili. Domača ekipa je že v samem začetku tekme pokazala veliko željo in motivacijo ter da bo trd oreh do samega konca. Srečanje je odločilo to, da smo po katastrofalni obrambi v prvi četrtini, potem vseeno v nadaljevanju odigrali veliko boljšo obrambo, čeprav v napadu nismo ravno blesteli. Moram povedati tudi, da bi si ekipa Kopra prav tako zaslužila to zmago."
--
Sledi borba za finalni turnir Pokala Spar
Naslednje ligaško srečanje bodo Škofjeločani odigrali v soboto, 11. januarja, ko v dvorano Poden prihaja Radenska Creativ Sobota, še pred tem pa Hartmanovo četo čaka prva tekma 5. kroga Pokala Spar. Žreb je Škofjeločanom za nasprotnika namenil šentjurski Tajfun, prva tekma pa se bo v torek, 7. januarja, ob 19. uri odigrala v Hruševcu. Šentjurčani so se nedavno okrepili z dvema srbskima košarkarjema, trenersko paličico pa je v roke prijel Edi Dželalija, nekdaj trener PRO-TEK Zasavja.

Lestvica: LTH Castings 10/1, Plama Pur 9/2, Šenčur Gorenjska gradbena družba 9/2, Lastovka Domžale 7/4, Litija 6/5, Kolpa Črnomelj 5/6, Krka mladi 5/6, Elektro Gorenjska prodaja 5/6, Parklji 5/6, Terme Olimia Podčetrtek 4/7, Postojna 4/7, Hrastnik 3/8, Radenska Creativ Sobota 3/8, UKK Koper 2/9.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji