KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

SPAR: Za preboj na finalni turnir proti Tajfunu
slikcaV prostorih KZS-ja je bil v četrtek, 5. decembra, opravljen žreb za 5. krog Pokala Spar. Kroglice so Škofjeločanom za nasprotnika namenile šentjurski Tajfun, ki je lani zaigral v polfinalu.
Prispeval: Nejc Ziherl

Četa Petra Hartmana si bo nastop na zaključnem turnirju osmerice, kamor sta neposredno že uvrščena Union Olimpija in Krka, poizkušala zagotoviti z dvema uspešnima nastopoma proti Tajfunu. Prvoligaš iz Šentjurja sezone ni pričel ravno najbolje, saj je v uvodnih 7 krogih Lige Telemach premagal le Mariborčane. Precej bolj uspešno (7 zmag in 0 porazov) so sezono v 2. SKL pričeli košarkarji LTH Castingsa, ki bodo že v pokalnem tekmovanju poizkušali dokazati, da sodijo med slovensko košarkarsko elito.

Šentjurčani lovijo 5. zaporedni preboj med najboljše
Za razliko od Škofjeločanov, ki so se na zaključni turnir nazadnje prebili v sezoni 2009/10, so se Šentjurčani v zadnjem času precej bolj redno uvrščali med najboljših 8. Lansko leto so prišli celo do polfinala, kjer so morali priznati premoč Union Olimpiji. Pod vodstvom Damjana Novakovića se jim je uspelo na zaključni turnir uvrstiti tudi v sezonah 2011/12, 2010/11 in 2009/10, kar pomeni, da bodo letos proti Škofjeločanom lovili že 5. zaporedno uvrstitev na finalni turnir.

Šentjurčani so na poti do 5. kroga izločili Litijo in Hrastnik, LTH Castings pa Pivko, Mesarijo Prunk Sežano in UKK Koper. V lanski sezoni sta se ekipi med seboj pomerili dvakrat v Ligi Telemach. Decembra 2012 na Podnu je bilo 104:93 v korist LTH Castingsa, marca 2013 pa so se v Hruševcu zmage s 76:73 razveselili Šentjurčani. Vsaj na papirju bi znal biti obračun med Šentjurčani in Škofjeločani med najbolj izenačenimi v 5. krogu pokalnega tekmovanja.

Tajfun v letošnji sezoni nastopa v naslednji zasedbi: Mirza Ahmetbašić, Timotej Cuk, Anže Pelc, Luka Milovac, Tadej Horvat, Milan Sebič, Uroš Zadnik, Ivan Držič, Cameron Michael Hodges, Mladen Primorac, Stanko Sebič, Emir Zimić, Matija Cehnar, Tomaž Zupanc, Rene Trupej, Nik Kajtna.

Pokal Spar, 5. krog, prva tekma, OŠ Hruševec Šentjur, torek, 7.1.2014
Tajfun - LTH Castings*
* - ura pričetka tekme še ni znana.

Povratna tekma bo odigrana predvidoma v torek, 14. januarja, v dvorani Poden.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji