KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani: V Litiji do zmage šele v zaključku tekme
slikcaKošarkarji LTH Castingsa tudi po 7. odigrani tekmi v 2. SKL ostajajo neporaženi. Tokrat so do zmage prišli v Litiji (75:80), uspeh Škofjeločanov pa bi skorajda preprečila nekdanja člana škofjeloškega kluba Matevž Dobravec in Nebojša Čuković.
Prispeval: Nejc Ziherl

Člani, 2. SKL, 7. krog, ŠD Litija, petek, 29.11.2013

Litija - LTH CASTINGS 75:80 (12:18, 17:15, 30:22, 16:25)
Litija: Bejtič 3, Velikonja Grbac 8, Dobravec 21 (5 skokov), Nučič, Erjavec 3, Tušek 14, Kajtna, Čuković 14 (11 skokov), Ovnik 12.
LTH Castings: Mezek 10, Bošnjak, Kunc 10 (6 skokov), Jamnik, Milašinović 19 (6 podaj), Tomić 15, Čajič 11, Domajnko, Finžgar 15.

V uvodnih šestih krogih je bila edina ekipa, ki je resneje ogrozila zmago LTH Castingsa, bistriška Plama Pur, za neugodno pa se je sedaj izkazala tudi Litija. Slednja je v uvodnih treh krogih zabeležila tri zmage, v tekmo proti Škofjeločanom pa krenila z nizom treh zaporednih porazov.

Škofjeločani so se še drugič letos na parket podali že v petek, tudi tokrat pa so svojo nalogo opravili uspešno. Tako kot večino tekem je trener LTH Castingsa Peter Hartman tekmo pričel z Dejanom Milašinovićem, Aleksandrom Tomićem, Simonom Finžgarjem, Tomom Čajičem in Alešem Kuncem. V začetku obračuna si Škofjeločani niso uspeli priigrati kakršnekoli višje prednosti, vseeno pa vse do 14. minute domačinom niso dopustili, da bi prevzeli vodstvo.

Po zaostanku s 15 točkami zaostanka je vrag odnesel šalo
Na glavni odmor so s prednostjo 4 točk krenili košarkarji LTH Castingsa, ki pa so toliko slabše odigrali tretjo četrtino. V domačih vrstah sta se razigrala nekdanja člana škofjeloškega kluba Matevž Dobravec in Nebojša Čuković. Prav slednja sta bila ob Tarasu Velikonji najbolj zaslužna za to, da je bila zmaga LTH Castingsa ob zaostanku s 15 točkami (55:40) 13 minut pred koncem pod velikim vprašajem. Škofjeločani so odgovorili na najboljši možen način in se že dve minuti kasneje po košu Tomaža Mezka in delnem izidu 3:15 približali na vsega tri točke zaostanka (58:55). Hartmanova četa je v 33. minuti po trojki Simona Finžgarja po dolgem času spet povedla (62:64), po košu Toma Čajiča za 66:68 pa vodstva za voljo dobrega izvajanja prostih metov (6/8) ni več izpustila iz rok.

Litijani so tokrat odlično metali izza črte 6,75 (10/20), kar 4 trojke pa je zadel Matevž Dobravec. Najboljšo valorizacijo (21) je sicer imel Nebojša Čuković, ki je 14 točkam dodal še 11 skokov, pri LTH Castingsu pa se je znova najbolj izkazal Dejan Milašinović, ki je 19 točkam dodal še 6 podaj in 2 ukradeni žogi. Dobro so Škofjeločani metali za dve točki (69%), izjemno zanimiv je tudi statistični podatek, da je ekipa LTH Castingsa na tekmi v Litiji že četrtič letos izgubila skok. V tej košarkarski prvini so Škofjeločani bili boljši le od Hrastnika, Kolpe in Šenčurja.

Naslednjo soboto, 7. Decembra, vas vnovič vabimo v Športno dvorano Poden, kjer bo domača ekipa LTH Castingsa gostila KK Terme Olimia Podčetrtek, ki je v sezono krenil s 4 zmagami in 2 porazoma. Še pred novim ligaškim obračunom pa četo Petra Hartmana čaka povratno srečanje 4. kroga Pokala Spar v Kopru. Spomnimo, prva tekma na Podnu se je končala s 93:58 v korist Škofjeločanov.

Izjave po tekmi (pridobljene s strani www.slovenska-kosarka.si):

Matevž Dobravec, igralec Litije: "Proti prvouvrščeni Škofji Loki nam je na koncu tekme malo zmanjkalo do želene zmage. Predvsem se je poznala odsotnost našega prvega organizatorja igre Jureta Špana. Posebne motivacije ni bilo, tako da sem bil motiviran enako kot na vsaki drugi tekmi."
Taras Velikonja Grbac, igralec Litije: "Na tej tekmi smo pokazali, da se naša forma dviguje. Še vedno se nam dogajajo padci v igri, zaradi katerih nismo uspeli zadržati prednosti do konca tekme. Verjamem, da zmoremo veliko več, kot smo pokazali na zadnjih tekmah in imamo še veliko rezerve pred nadaljevanjem sezone. LTH Castings je dobra, agresivna ekipa, ki je med favoriti za prvo mesto v 2. ligi. Vsak nasprotnik bo moral zelo dobro igrati proti Škofjeločanom, če jih bo hotel premagati."
Dejan Milašinović, igralec LTH Castingsa: "V prvem polčasu smo v obrambi odigrali dokaj solidno, medtem ko nam igra v napadu nikakor ni stekla. V drugem polčasu se je zgodilo ravno obratno. V napadu smo začeli malo bolje funkcionirati, v obrambi pa smo popustili in dovolili nasprotniku, da se razleti. Preobrat po zaostanku 13 točk nam je uspel s trdo in agresivno obrambo, tako da smo dosegli veliko lahkih košev."

Lestvica: LTH Castings 7/0, Šenčur GGD 5/2, Plama Pur 5/1, Kolpa Črnomelj 3/4, Postojna 3/4, Parklji 4/2, Terme Olimia Podčetrtek 4/2, Elektro Gorenjska prodaja 3/4, Litija 3/4, UKK Koper 2/4, Radenska Creativ Sobota 2/4, Lastovka Domžale 2/4, Krka mladi 1/5, Hrastnik 1/5.
 
 
Dejan Milašinović se je znova izkazal. (foto: Sergej Kapevski/slovenska-kosarka.si)
Nekdanji član LTH Castingsa Matevž Dobravec je odigral odlično partijo. (foto: kzs.si)

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji