KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

V 2. SKL tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom
slikcaTrener LTH Castingsa Peter Hartman bo v novi sezoni med drugim lahko računal tudi na pomoč nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Kunca.
Prispeval: Nejc Ziherl

Škofjeloški LTH Castings je postal močnejši za 208 centimetrov visokega centra Aleša Kunca. Košarkar, ki je nedolgo nazaj dopolnil 40 let, je nekdaj nosil tudi dres z državnim grbom. Za slovensko člansko izbrano vrsto je leta 1995 pod vodstvom trenerja Zmaga Sagadina nastopil na evropskem prvenstvu v Grčiji, dve leti kasneje, ko je reprezentanco vodil Andrej Urlep, pa še na evropskem prvenstvu v Španiji.

Kunc je s škofjeloško ekipo treniral že lansko poletje, a se na koncu odločil za odhod v Črnomlje, kjer je s tamkajšnjim klubom osvojil končno 10. mesto v 2. SKL. Da je še vedno odlično pripravljen, je Kunc dokazoval iz kroga v krog, na koncu sezone pa bil s povprečjem 16.7 točke in 7.3 skoka na tekmo najboljši košarkar Kolpe Črnomlja. Prav tako v zadnjih letih navdušuje na ulicah, kjer uspehe žanje z ekipo SKF.

Zaigral v kar 5 tujih državah

Kunčeve izkušnje bodo ekipi LTH Castingsa v sezoni 2013/14, ko bo Škofja Loka med drugim praznovala tudi 60 let košarke, prišle še kako prav. Visokorasli košarkar, ki je svojo športno pot sicer pričel pri Slovanu, je kar velik del svoje košarkarske kariere preživel v tujini in sicer v ZDA, Franciji, Grčiji, na Madžarskem in Slovaškem. V Sloveniji je ob Slovanu in Črnomlju nosil še dres Zlatoroga, Elektr, Luke Kopra, Postojne in Grosuplja.
 
 
Aleš Kunc (drugi z desne) blesti tudi v ulični košarki.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji