KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Kadeti: OBŠIRNO POROČILO IZ SAN FRANCISCA
slikcaKadetska zasedba LTH Castings Mercatorja s pridihom mladincev se je v zadnjih dneh junija in prvih julija nahajala v San Franciscu.
Kot smo že poročali, so kadeti KK Škofja Loka julija obiskali San Francisco in se tam udeležili dveh močnih turnirjev. Temelji košarkarskega obiska San Francisca so bili položeni pred dolgimi 22imi leti. Trener naših kadetov, Uroš Meden tedaj igralec Medvod, je s svojo ekipo in trenerjem Arminom Alibegovićem (bratom bivšega slovenskega reprezentanta Teomana Alibegovića), leta 1991 obiskal srednjo šolo Marin Catholic v San Franciscu. Trenirali so pod vodstvom trenerja Jima Halma, sedaj recrouting managerja ter odigrali tekme proti svojim vrstnikom onkraj luže. To nepozabno izkušnjo je sedaj s pomočjo g. Halma, KK Škofja Loka, staršev igralcev in sponzorjev omogočil svojim fantom, s katerimi so se nedolgo nazaj vrnili v domovino. Poleg seveda njihovega načina treniranja, so fantje spoznali tudi tamkajšnji način življenja, odprtost in gostoljubnost ljudi, pri katerih so živeli. Že naslednje poletje v Škofja Loko prihaja ekipa iz San Francisca. KK Škofja Loka bo organizirala mednarodni turnir za katerega se bomo potrudili, da bo postal tradicionalen, čez dve leti pa se naši fantje vračajo v SF na turnir GOLDEN GATE SUMMER SHOOTOUT, na katerega so lepo vabljeni.

Poročilo naše ekipe:

26.6. – Odhod izpred dvorane Poden proti Benetkam, od koder smo poleteli v Philadephio in od tam naprej v San Francisco. Celotna pot je trajala 30 ur.
26.6. – Prihod na letališče San Francisco v poznih večernih urah, kjer nas je čakal Jim Halm, ter nas odpeljal v hotel Embassy suites. Med vožnjo do hotela smo izvedeli, da je Jim dober prijatelj trenerja Svetislava Pešića in kako dobro pozna košarkarsko zgodovino bivše Jugoslavije. Že kot mladince je spremljal igre Tonija Kukoča, Dina Radje in ostalih nadarjenih fantov, ki so se kasneje uveljavili kot najboljši igralci sveta.

27.6. – Kljub poznemu prihodu v hotel in 30 ur trajajočem potovanju nas je trener že ob 7:30 vrgel iz postelje, od koder smo odšli na zajtrk. Iz hotela smo po kosilu odšli do šole Redwood high, kjer smo opravili prvi skupni trening z dijaki omenjene šole. Pričakala sta nas tudi novinar ter fotograf revije Marin independance journal, s katerima smo opravili kratek intervju (več na povezavi: http://www.marinij.com/prepsports/ci_23563593/teams-from-china-slovenia-turn-marins-golden-gate ). Po treningu je sledil ogled tekme na enem izmed kolidžev San Francisca, kjer smo spoznali svoje prve gostitelje in sicer družine dijakov Drake High school. Že ob prvem kontaktu z družinami je bilo takoj čutiti sproščenost in pogovor je stekel kot da se poznamo že vrsto let. V dvojicah so igralci odšli k vnaprej določenim družinam, zvečer pa smo se po omrežju Facebooka že hvalili, kdo ima večji bazen.

28.6. – Ogled treninga ekipe Drake v njihovi šolski dvorani, po katerem smo imeli še svoj trening. Razkazali so nam obe dvorani in pa njihove garderobne prostore, ki so v stilu ekip NBA in mu pravijo sveti prostor.
Vsak igralec ima svoj garderobni box z imenom, klopjo ter obešalnike, na katerih jih čaka pred vsako tekmo športna oprema. Razstavljene imajo osvojene pokale, na koncu garderobe pa je stena, na kateri je slika vsakoletne ekipe in njen rezultat sezone. Na stenah smo opazili tudi izjave nekaterih velikih trenerjev kot so John Wooden in ostali. Po treningu prva spoznavna zabava ob bazenu. Za presenečenje je poskrbel trener ekipe Drake High school Doug Donnellan s torto za našega Jako Kunca, ki je ta dan praznoval rojstni dan. Sledile so gladiatorske borbe v bazenu proti gostiteljem, kateri so hitro pobegnili iz bazena.

29.6. - Turnir GOLDEN GATE SUMMER SHOOTOUT
Poteka že osemnajst let kot tradicionalni turnir, na katerem je to leto sodelovalo 23 ekip in je znan kot najmočnejši poletni turnir v Kaliforniji. Nastopili sta tudi ekipi s Kitajske in Havajev. Prvi dan smo odigrali tri tekme in žal vse izgubili z majhno razliko, eno celo po podaljšku. Zadnjo tekmo smo odigrali proti ekipi iz Kitajske, ki je bila najmočnejša na turnirju. Tekma je bila ves čas izenačena in na robu incidenta. Zaradi nekaj iskric na igrišču je bil eden kitajskih igralcev celo izključen, na koncu pa smo morali vseeno priznati premoč, poraženi smo bili z 10 točkami razlike. Mnogi trenerji so ocenili, da naj bi bila to ena najboljših tekem na turnirju. Po turnirju smo odšli do ene izmed družin gostiteljic, kjer smo bili zopet deležni prijaznosti z vseh strani. Za sprostitev je bil na voljo tudi jaccuzi in seveda bazen, pred katerim ni bil varen nihče. Vsi so oblečeni leteli v vodo, edina, ki sta ostala suha sta bila trenerja Doug in Uroš. Nekako smo dosegli dogovor, da ju lahko vržemo v bazen šele takrat, ko zmagamo prvo tekmo.

30.6. - Turnir GOLDEN GATE SUMMER SHOOTOUT
Drugi dan smo se že prilagodili pravilom igre (dva polčasa po 20 min, trajanje napada 35 sek, metanje prostih metov 1 za 1 ter predvsem dovoljena groba igra) in dobili vse tri tekme. Omeniti velja, da na tem turnirju sodijo le najboljši sodniki, med katerimi je bil tudi sodnik štirih finalnih obračunov lige NCAA. Po zadnji odigrani tekmi smo fantom ekipe Drake poklonili ogrevalne majice slovenske košarkarske reprezentance, katerih so se zelo razveselili. Sledil je zadnji večer z gostitelji. Skupaj smo odšli še na ogled vetrovnega Golden Gate bridga in mesteca Sausalito.

1.7. – Zadnji trening z ekipo Drake High schoola. Po treningu je sledilo težko slovo od naših prvih gostiteljev, katere prijaznost se ne da opisati. Izmenjali so se kontakti, objemi, na skrivaj pa je stekla tudi kakšna solza. Sledil je odhod na zabavo ob bazenu, na katero je bila povabljena tudi ekipa s Kitajske. Fantje smo podpisali mirovni sporazum s kitajsko ekipo, le tega pa ni uspelo trenerju Urošu, ki je bil po dogovoru prve zmage, dolžan skočiti oblečen v bazen. Moram reči, da smo fizično močna ekipa, vendar tu nam je morala priskočiti na pomoč tudi kitajska ekipa. Potrebno je bilo veliko moči, da je coach Uroš končal v bazenu. Po zabavi je naša ekipa spoznala nove gostitelje in sicer družine dijakov Redwood high school.

2.7. – Skupinski trening z ekipo Redwood, katere trener v poletnem času je Jim Halm. Ponovno smo lahko spoznavali način treniranja in že takoj se je videlo, da smo se ujeli z novimi družinami. Med razteznimi vajami, kjer je bilo potrebno šteti, so Američani že šteli po slovensko, mi pa v angleškem jeziku. Po začetnih minutah pa je bilo slišati tudi italijanščino, španščino, nemščino, tako da sta Uroš in Jim odločila naslednji trening preskočiti raztezanje. Sledil je zelo intenziven trening in na koncu še dve tekmi igre ena na ena, v katerih sta sodelovala 2 naša in 2 igralca ekipe Redwood. Iz dvorane smo odšli dvignjenih glav. Popoldanski čas smo fantje izkoristili za hitri ogled San Francisca kamor smo odšli s trajektom.

3.7. - Obisk zabaviščnega parka SIX FLAGS, ki je oddaljen dobrih 45 min vožnje iz San Francisca. Zbrali smo se pred šolo Redwood, kjer smo čakali na avtobus, katerega so na presenečenje vseh zamenjala tri čudovita črna terenska vozila. Močno presenečeni in zelo veseli smo že po 10 minutah drveli v koloni kot predsedniška delegacija proti parku. Ves dan smo preživeli v parku, kjer smo se dodobra sprostili in skrajno uživali. Zvečer so nas čakala vozila pred izhodom in nas odpeljala nazaj do SF.

4.7. - 4th of July – Največji praznik v ZDA, poleg seveda njihovega SUPERBOWLA. Ogledali smo si eno tamkajšnjih parad, nato pa smo bili povabljeni k eni izmed družin. Gostitelji so se spet res izkazali in nam ta dan vtisnili globoko v spomin . To je bil tudi zadnji dan pri družinah dijakov šole Redwood, pri katerih smo preživeli nekaj nepozabnih dni.

5.7. – Zbor pred šolo Marin Catholic high in spoznavanje novih družin. Protokol je bil utečen, tako da je imel tudi trener Uroš malo dela. Takoj spoznavanje nove dvorane. Trening voden s strani trenerja Mike Saia, trenerja ekipe MC Wildcats. Trening podoben našim treningom. Trenirali smo protinapade in sicer naša ekipa proti njihovi. Kdor izgubi, naredi dvajset kazenskih sklec. Prvih 100 sklec je bilo naših, nato pa je bil dogovor, da sta v kazen vključena tudi trenerja. Urošev pogled nam je povedal vse. Leteli smo po igrišču in jim dali vetra. Spet je sledila spoznavna zabava ob bazenu, kjer smo razčistili še vprašanje, kdo je boljši v košarki v vodi.

6.7. – Turnir WINDSOR SUMMER SHOOTOUT
Turnir se je igral na Windsor high school, ki je oddaljena dobro uro iz San Francisca. Igralo se je v dveh dvoranah, žal pa so se že prvo tekmo poškodovali trije člani naše prve peterke. Eden je bil celo odpeljan na urgenco, kjer ga je oskrbel dr. House. Nismo se pustili zmesti in prvi dan eno tekmo dobili, drugo, dobljeno, pa žal izgubili po podaljšku.

7.7. – Turnir WINDSOR SUMMER SHOOTOUT
Drugi dan turnirja smo pričeli z zmago, na katero zaradi nizkega rezultata nismo ravno ponosni (24:21). Še cel dan smo poslušali vprašanje ostalih trenerjev, zakaj smo odigrali samo en polčas. Naslednji dve tekmi pa je zmanjkalo moči in priznali smo premoč nasprotnikom. Vseeno smo bili pohvaljeni za borbenost s strani trenerjev ekip, ki so še sodelovale na turnirju.

8.7. – Ogled znamenitega Alcatraza
Gostitelji so se res potrudili in nam priskrbeli karte za ogled Alcatraza, na katere se čaka tudi po več mesecev. Zjutraj smo krenili s trajektom v San Francisco, kjer smo si ogledali center mesta in znano ulico Lombard. Po ogledu mesta nas je čakala pol ure dolga vožnja do Alcatraza. Z navdušenjem smo si ogledali znameniti zapor in se počasi odpravili nazaj proti mestu. Prečesali smo še zanimivi Pier 39, opravili zadnje nakupe, nato pa se odpravili domov pakirati kovčke. Zgodaj zjutraj nas je namreč že čakal avtobus, ki nas je odpeljal do letališča, s katerega smo po eni strani žalostni, po drugi veseli, odleteli nazaj proti naši Sloveniji.

Nejc, Matic, Jan, Jaka, Denis, Jakob 1 in Jakob 2, Matej, Tilen, Rok, David in Martin bi se iz vsega srca radi zahvalili vsem gostiteljem, svojim staršem, klubu ter sponzorjema AFG in A NET za pomoč pri uresničitvi našega projekta, ki nam bo za vse življenje ostal v spominu.
 
 
Trener Uroš Meden na delu.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji