KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Člani TCG Loka kave čez Triglav.
slikcaV soboto so člani v 3.krogu lige UPC TELEMACH v gorenjskem derbiju uspeli premagati kranjski Triglav z rezultatom 63:55 (17:17, 13:18, 15:12, 10:16).
Po dolgem času se nam je zopet obetal pravi gorenjski derbi. Derbi v katerem bi lahko zmagali Ločani ali pa Triglavani. Na koncu so se zmage veselili igralci TCG Loka kave. Že takojšni pogled na tribune v športni dvorani na Planini je pokazal, da bodo Ločani na tej tekmi imeli večjo podporo gledalcev, saj je na derbi iz Škofje Loke prišlo več ljubiteljev košarke kot iz domačega Kranja.

V ekipi TCG Loka kave je, ker nekaj bivših igralcev Triglava, ki so razočarani zapustili Kranj (ali niso dobili prave priložnosti,..ali pa so bile težave pri izplačilu honorarjev) Vsi bivši Triglavani so pokazali veliko želje po tem, da se dokažejo pred "svojimi" v športni dvorani na Planini. V ekipo Triglava pa se je iz tujine vrnil Roman Horvat. Ekipo Triglava pa je pred začetkom okrepilo še nekaj mladih igralcev Slovana.

Začetne minute so pokazale, da je nervoza in napetost prisotna pri obeh ekipah in da bo tekma napeta do zadnjih minut. Tako je tudi bilo, saj je bil derbi v korist Ločanov odločen šele v zadnjih minutah srečanja. Ločani so dokaj dobro odigrali v obrambi, medtem ko so imeli v napadu veliko težav pri organizaciji in realizaciji napada. Ponovno so imeli Ločani veliko izgubljenih žog. (16 izgubljenih žog)

Najboljša pri Ločanih sta bila Simon Finžgar in Jure Eržen. Razočaranje sobotne tekme pri Ločanih pa je bil Zvonimir Kovačević, ki je naredil veliko preveč napak in bil neučinkovit v napadu. Pri Triglavanih pa sta bila najboljša Roman Horvat (20 točk) in Rok Perko (16 točk). Najbolj je pri Triglavu razočaral Jaka Hladnik, ki pa ga je zelo dobro v obrambi pokrival Gregor Jankovič, tako da Hladnih ni prišel do pravih priložnosti za met.

V zadnjih minutah ob vodstvu Ločanov je po dvorani na Planini iz ust "navijačev" odmevalo: Loka-Loka,....Loka-Loka,... Upajmo, da bo tako čimvečkrat in še bolj glasno.

Po sobotni zmagi si Ločani delijo 4 do 6 mesto na prvenstveni lestvici. V soboto 4.11. pa v Škofjo Loko prihaja vedno neugodna ekipa Kraškega zidarja iz Sežane.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: »Moje košarkarje lahko pohvalim za zmago in za prikazano borbenost, za igro pa nikakor ne. Obramba je sicer solidna, v napadu pa nas čaka še veliko dela. Naša največja težava je preveliko število posamičnih akcij.«

Franci Podlipnik, trener Triglava: »Favoriziranim Škofjeločanom smo se dobro upirali in z malce več športne sreče, bi prav lahko tudi zmagali. V obrambi smo pokazali velik napredek, nekatere akcije odlično branili, a v prelomnih trenutkih so do izraza prišle večje izkušnje tekmecev. Tekmecem lahko za zmago tako le čestitam.«

 
 
Jure Eržen, najboljši pri Ločanih. Vir: liga UPC TELEMACH
Roman Horvat, najboljši pri Triglavu. Vir: liga UPC TELEMACH

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji