KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Geoplin Slovan boljši od TCG Mercatorja
slikcaEkipa Geoplin Slovana, ki nastopa tudi v NLB ligi je bila boljša od TCG Mercatorja.
TCG Mercator : Geoplin Slovan 65:103 (22:19, 11:31, 24:24, 8:29)
Škofja Loka - Dvorana Poden,
gledalcev 250,
sodniki: Petek (Maribor), Horvat (Ljubljana), Česen (Kranj).

TCG Mercator: Ljubenovič 3, Mezek 4 (2:2), Finžgar 20 (3:3), Hartman, Skok 13 (2:2), Jankovič, Murič 6 (2:2), Julevič 4, Eržen 13 (1:3), Vodončnik 2.

Geoplin Slovan: Clemons 12 (0:1), Vesely 11, Mlakar 7, Dragić 4, Novak 10, Šamadan 12 (2:2), Petrov 15 (2:2), Johnson 21 (1:1), Jokić 11 (1:2).

Košarkarji TCG Mercatorja so se dobro upirali le v prvi četrtini, nato pa popustili in vknjižili osmi poraz v sezoni. Dejstvo, da so do te tekme iztržili kar štiri zmage v zadnjih petih srečanjih, jim tokrat ni pomagalo prav nič. Na drugi strani je Slovan v tekmo prišel z dobro popotnico, saj je na zadnji tekmi slavil zmago.

Uvod in prva četrtina sta nakazovala večji odpor domačih proti okrepljeni slovanovi ekipi v primerjavi s prvo tekmo. Ob koncu prve četrtine in po prvih menjavah v domači vrsti pa je že v uvodnih minutah druge četrtine sledil odločilni preobrat, ko so pri Ljubljančanih dobili priložnost igralci z manjšo minutažo in jo odlično izkoristili. Ob povratku po glavnem odmoru je pri znižanju izida na 47:56 vsaj delno kazalo, da bi domači morda lahko le razmišljalo o preobratu, toda gostje so stvari še enkrat hitro na svoje mesto in zasluženo zmagali.

Slovan je bil od Škofjeločanov boljši že na prvem srečanju, kjer je zmagal s 83:75, tokrat pa je rezultatsko ugoden izid še nadgradil.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Dvoboj je nazadnje odločila razlika v kakovosti obeh ekip. Moštvo Geoplina Slovana je izkoristilo večji izbor igralcev, za odličen nakup pa sta se izkazali najnovejši okrepitvi Ljubljančanov, Simon Petrov in Igor Jokič. S Kodeljevčani smo se enakovredno kosali uvodnih 12 minut, nato pa so ti tako rekoč napad za napadom povečevali prednost. Bili so bolj motivirani od mojih košarkarjev, pokazali so več želje. Še posebej nisem zadovoljen z nekaterimi mojimi košarkarji, ki si želijo igrati več, a so tokrat, žal, pokazali premalo. Poraz se od poraza razlikuje in vztrajal bom, da bomo odslej po vsakem lahko dejali, da smo dali vse od sebe. Še kako je namreč važen način, na kakršnega izgubiš."

Aleksander Sekulič, trener Geoplina Slovana: "Vsi naši igralci so bili tokrat kljub očitni utrujenosti po težkem nedeljskem gostovanju pri beograjskem Partizanu izjemno razpoloženi in motivirani. S prikazano željo, motivacijo in borbenostjo sem izjemno zadovoljen, saj smo s pravim pristopom znali uveljaviti našo kakovost in zasluženo zmagali."
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji