KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Geoplin Slovan se je dobro "namučil" za zmago
slikcaV 10. krogu lige UPC Telemach je v športni dvorani Poden v Škofji Loki gostoval Geoplin Slovan in bil boljši od TCG Loka kave. Slovan je odpor igralcev TCG Loka kave "strl" šele na sredini tretje četrtine.
TCG Loka kava - Geoplin Slovan 65:89 (17:22, 32:36, 51:68)

Škofja Loka, Dvorana Poden,
gledalcev 400,
Sodniki: Lovšin (Ljubljana), Špendl (Maribor), Dovč (Domžale).
Tehnični delegat: Anton Camplin (Murska Sobota)

TCG Loka kava: Ljubenovič 14, Finžgar 14 (1:3), Skok 2, Jankovič 4 (4:4), Troppan 4, Kovačevič 5 (2:2), Eržen 22 (8:11).
Geoplin Slovan: Nikolič 7 (0:2), Mlakar 5, Marcelič 24 (3:4), Moore 6, Klobučar 11 (3:3), Novak 3 (0:4), Vidmar 25 (7:11), Begič 2, Paravinja 6.
Prosti meti: TCG Loka kava 15:20, Geoplin Slovan 13:24.

Met za tri točke: TCG Loka kava 8:21 (Ljubenovič 4, Eržen 2, Finžgar, Kovačevič), Geoplin Slovan 10:23 (Marcelič 5, Moore 2, Nikolič, Mlakar, Novak).

Osebne napake: TCG Loka kava 24, Geoplin Slovan 26.
Pet osebnih: Jankovič (37.); Begič (32.), Paravinja (36.)

Košarkarji TCG Loka kave so dvoboj s favorizirani košarkarji Geoplin Slovana nekoliko slabše začeli in gostje so povedli z 12:0. Po minuti odmora domačega trenerja Gašperja Potočnika in vstopom Jureta Eržena v igro se je domača vrsta zbrala in nadaljevanje prvega polčasa odigrala veliko bolje. Le po zaslugi odličnega hrvaškega košarkarja Marceliča je prvi polčas pripadel gostom, a je bila razlika minimalna. Upanje domačih gledalcev, da bi »kavarjem« morda uspel celo popolni preobrat in presenečenje, se je po uvodnih minutah, ki so potekale v znamenju domačih košarkarjev, drugega polčasa še dodatno okrepil. Najlepša poteza na srečanju je pripadla domačemu košarkarju Simonu Finžgarju, ko je na začetku tretje četrtine zabil preko rok gostujočega košarkarja. Takrat se je domača ekipa približala le na dve točki zaostanka. Potem je na »sceno« stopil mladi Slovanovec Gašper Vidmar in »kraljeval« v naslednjih 15 minutah drugega polčasa, ter bil poleg Davorja Marcelića najbolj zaslužen za zmago Geoplin Slovana. Edina in odločilna napaka domače ekipe je bila v tretji minuti tretje četrtine, ko so slabo izvajali podajo in je Davor Marcelić zadel met za tri točke in dosegel svojo peto trojko. Takrat so gostje strli odpor domače ekipe. V tretji četrtini so gostje dosegli 32 točk, samo štiri manj kot v celotnih prvi 20 minutah, s čimer so si priigrali tudi visoko prednost, ki so jo do konca tekme le še povečali. Domači gledalci so na koncu ekipi TCG Loka kave, kljub višji razliki za borbenost in prikazano igro namenili bučni aplavz.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: »Čestitke Slovanu za zmago, nekje do 24. minute smo bili zraven, potem popustili v obrambi, v tem delu igre igrali premalo trdno v obrambi. Tu tudi tiči razlog za poraz, ki pa ni kaj strašnega. Z optimizmom gremo naprej, še po kakšno zmago.

Aleksander Sekulič, trener Geoplina Slovana: »Ne glede na rezultat je bila tekma daleč od lahke. Za zmago smo se morali krepko potruditi, čeprav smo ves čas vodil, so se nam nekajkrat nevarno približal, a smo potem uspeli uveljaviti svoje vrline in zasluženo zmagati.«
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji