KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Union Olimpija lepo napolnila dvorano Poden
slikcaNasprotnik v 8. krog lige UPC TELEMACH je bila Union Olimpija. Večkratni državni prvak, pokalni prvak, zmagovalec evropskega pokala in udeleženec Evrolige. Po nekaj letih se je tokrat, kot trener Union Olimpije vrnil v Škofjo Loko - Gašper Okorn, naš nekdanji trener vseh klubskih selekcij.
TCG - Loka kava : Union Olimpija 62:83 (13:30, 16:16, 21:21, 16:16)
Dvorana Poden, gledalcev 500,
sodniki: Strnad Podlesnik, Jovanovič (oba Ljubljana), Dolinar (Novo mesto).

TCG Loka kava: Ljubenovič 5, Ninič 6, Mezek 6, Finžgar 11 (0:2), Skok 6, Jankovič 10, Troppan 9 (5:8), Kovačevič 7, Eržen 2 (0:2).

Union Olimpija: Duščak 3, Rannikko 5 (2:2), Hohler 2, Markoišvili 15, Jurkovič 7, Lee 11 (2:2), Čebular 14 (3:3), D. Lorbek 13, Zupan 13 (3:5).

Prosti meti: TCG Loka kava 5:12, Union Olimpija 10:12.
Met za tri točke: TCG Loka kava 7:19 (Ninič 2, Jankovič 2, Finžgar, Kovačevič), Union Olimpija 9:29 (Lee 3, Čebular, D. Lorbek, Duščak, Rannikko, Markoišvili, Jurkovič).
Osebne napake: TCG Loka kava 18, Union Olimpija 16.
Pet osebnih: Zupan (33.).

Domači košarkarji so odlično pričeli srečanje in presenetili igralce Olimpije. Žal pa za kaj več ni bilo moči. Igralci Uniona Olimpije so potem iz minute v minuto večali prednost in potem skozi celotno srečanje nadzirali rezultat. So pa igralci TCG Loka kave dobili 2 in 4 četrtino srečanja.

Osrednja figura dvoboja je bil strateg zeleno-belih Gašper Okorn, ki se je prvič v uradni tekmi lige UPC Telemach vrnil v kraj, kjer je začel trenirati in spoznavati vse "sladkosti" košarke. Domači gledalci so ga sprejeli z bučnim aplavzom, podobno prijateljsko je minilo celotno srečanje. Union Olimpija si je že v prvi četrtini priigrala dovolj visoko prednost, da je lahko v nadaljevanju igrala malce bolj ležerno. Sodniki so igralcem dosodili le 34 osebnih napak, ekipi pa sta skupaj 24-krat stopili na kazensko črto prostih metov.

Domači košarkarji so na koncu srečanja za borbenost in prikazano igro prejeli bučen aplavz svojih gledalcev, ki so tokrat dvorano Poden lepo napolnili. Upajmo, da bo dvorana tako polna sedaj tudi na vseh ostalih srečanjih v ligi UPC Telemach.

V torek TCG Loka kava igra v Novem Mestu proti Krki. V prvem delu lige UPC Telemach so bili Ločani boljši od Krke doma in na gostovanju. V ligi za prvaka pa so doma proti Krki izgubili.

Kaj o tekmi menita oba trenerja:

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: »Čestitam Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Pošteno smo se borili in menim, da je bila publika lahko zadovoljna tudi z našo predstavo in ji ni bilo žal, da si je dvoboj prišla ogledat v živo. Naše priložnosti za novo zmago vligi UPC Telemach za prvaka prihajajo v nadaljevanju.«

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: »Zadovoljen sem z zmago, ki smo si jo z resnim pristopom priigrali že po uvodni četrtini. Zatem smo ob številnih menjavah razliko mirno držali v svojih rokah, vse ostalo, kar je povezano z našo igro, pa gre lahko v pozabo. Šteje le nov par točk. Ob koncu bi se škofjeloški publiki zahvalil za izjemno topel sprejem.«
 
 
Gašper Okorn je odnesel zmago v Ljubljano. Med tekmo se je na svoje igralce in kakšno sodniško odločitvijo tudi razburil. VIR: KZS
Simon znova dober.
Grega je bil tokrat med boljšimi v ekipi.

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji