Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Odeja
LTH Casting Ines Peak Obcina S&T Kolektro

Po turnirju v Lloret de Maru...
slikcaPoročila iz tekem, vtisi, predvsem pa dnevnik o poti, dogajanju...
TURNIR V LLORET DE MAR-u

4.4.2007, sreda

Utrip se je povečal že zgodaj zjutraj, ko se je v glavi naselila misel o 18-urni poti do Španije. Priprava kovčkov in vseh »nepotrebnih« stvari in seveda hrana za na pot. Odhod planiran ob 13.00, ki smo ga seveda zamudili, ker smo pred odhodom iz Ljubljane v Škofjo Loko morali opraviti še 1000 stvari…
Ob 13.20 pa res na pot izpred Tehnika. Staršev, ki so nam mahali ob odhodu, se je zbralo kar veliko. Med njimi tudi uprava kluba, kot se za tako odpravo spodobi. Štiri ekipe, štirje trenerji in vodja poti s svojim pomočnikom. Skupaj 56 in z nami oba voznika (Robi in Andrej), ki sta to pot opravila že nekaj krat, ter s tem takoj dobila pri nas nekaj »kredita« in občutek varnosti. Pot po Sloveniji je minila z gledanjem starih filmov, kar smo nekateri izkoristili za malo počitka. Spremljalo nas je lepo, sončno vreme. Do zadnjega postanka pred izhodom iz Slovenije. Potem je vreme skrbelo za čist avtobus…
Pred Benetkami smo po planu doživeli prometni zamašek. Nato pa smo švigali mimo tabel z imeni večjih mest: Vicenza, Verona, Brescia, Piacenza… V Piacenzi, ob postanku, nam je malo zastal dih, saj smo skoraj obstali. Naša voznika sta kar nekaj kapljic znoja porabila v zadnjem delu avtobusa, ob mašini, kjer sta pridno privijala in obnavljala…nekaj! In bila,na srečo, tudi uspešna. Pot nas je vodila zdaj le še ostro do morja. Prvo obmorsko mesto. Pristaniška Genova, osvetljena s številnimi lučkami. Ko se je zunaj stemnilo, je v busu zaživelo kot v mravljišču.
Zdaj smo potovali le še ob morju, čeprav morja prav veliko ni bilo videti. Pot nas je vodila ob San Remu, Monte Carlu, Monacu, Cannesu, Nici in naprej po francoski obali Lionskega zaliva. Montpellier smo že prespali, francosko – španske meje se ne spomnimo. Ob 6.30 zjutraj pa nas je zbudil nežen glas našega voznika Robija, ki je naznanil, da smo prispeli v Lloret de mar.

5.4.2007, četrtek

Lloret de Mar je majhno, obmorsko, turistično mesto, ki se pridno širi. Mesto tisočerih hotelov, polnih že v začetku aprila, mesto zabave, kjer je na vsakih 10 metrov nova diskoteka. Poiskali smo naš hotel, ki od zunaj zgleda boljši od dveh zvezdic. Pred njim bazen. In če ne bi bili na začetku aprila, ko ob morju piha mrzel veter, bi nas najbrž le stežka ustavili pred jutranjim plavanjem. Stacionirali smo se pred dvorano, pomalicali in do 8.15 čakali na italijanskega organizatorja. Organizacija turnirja je bolj ali manj rutinska. Igramo na treh različnih lokacijah. Najbolj oddaljena je v Gironi, 25 km oziroma 40 minut oddaljenem mestu od Lloreta. Najbolj težavno je bilo čakanje na ključe od sob, saj smo morali od 10.00 do 13.00 »igrati košarko« v hotelski kleti. Profesionalna aklimatizacija bi lahko temu rekli! Ko smo končno dobili sobe (pri tem nam je pomagala receptorka iz Bolgarije kar v srbščini, kar še enkrat potrjuje rek – »govori srpski, da te razumije celi svet«) in zasedli kompletno tretje nadtropje, se je začelo rajanje z glasno slovensko glasbo in petjem. Takoj ko smo se uspeli namestiti, smo že hiteli na topli obrok, kar je po 24 urah sendvičev predstavljalo pravo zadovoljstvo. Ugotovitev, da je hrane dovolj, predvsem pa, da je okusna, nas je obogatila z nasmehi. Po obilnem kosilu tuš in seveda počitek do prvih tekem.

Prvenstvo so začele pionirke, ki so igrale otvoritveno tekmo:

PIONIRKE – 1.tekma:
ODEJA: GRANOLLERS (Španija) 61:42
Kreačič 12, Homec 4, Tušek 6, Jereb 4, Stanonik 7, Mlinar 4, Hafner 8, Dumenčič 8, Šmid 5, Bogataj, Bošnjak, Pehadžič 1.

ČLANICE (1.tekma) so tekmo igrale v Gironi, z domačinkami:
GEIEG Girona (Španija): ODEJA 69:78
Rešek 9, Novak 3, Šiberle, Hatič 8, Brdnik 12, Čadež 4, Žakelj 4, Horvat 13, T.Oblak 13, Dolenc 2, Ljubenovič 7, Istenič.

PIONIRJI – 1.tekma:
TCG LOKA KAVA : ARGENTONA (Španija) 67:34
Ni bilo zapisnika

MLADINCI – 1.tekma:
TCG LOKA KAVA: VILNIUS (Litva) 53:81
Ni bilo zaopisnika.

Zvečer je bila še otvoritvena slovesnost, kjer so zaigrali himne vseh sodelujočih. Ob tem smo se imeli priložnost preizkusiti v poznavanju himne. Kar dobro nam je šlo…


6.4.2007, petek

Prvi toplejši dan na tem koncu sveta. Nekateri smo lahko vstali in zajtrkovali malo kasneje, drugi so že igrali tekme.

PIONIRJI – 2.tekma:
TCG LOKA KAVA: SANREMO B (Italija) 76: 71
Alič 28, Bošnjak 27, Kalan 18, Dagarin 8, Benič 2, Jugovic 2, A. Stanonik 2, Čerin, Gorgiev, Berglez.

PIONIRKE – 2.tekma:
ODEJA: POLLENCA MALLORCA (Španija) 52: 43
Kreačič 20, Tušek 7, Jereb 6, Mlinar 6, Bogataj 4, Homec 3, Hafner 2, Šmid 2, Dumenčič 2, Pehadžič, Bošnjak, Stanonik.

Po tekmah naših najmlajših pa na izlet in celodnevni ogled Barcelone. Najprej Sagrada Familia, najznamenitejša stavba Barce, delo znamenitega Gaudija. Nato nam najzanimivejši del, stadion Nou Camp, eno od svetišč svetovnega nogometa, kjer smo si ogledali muzej z veliko zbirko trofej in drugih zanimivosti. Nismo mogli izpustiti obiska »Montjuica« oziroma Jupitrove gore, ogleda olimpijskega stadiona, po spustu do obale pa nekateri po sprehajališču »La Rambla«, drugi pa v Aquarium, kjer so nas navduševali nad nami plavajoči morski psi in ostale oceanske ribe, nagajivi pingvinčki, navihani morski konjički in podobno. Utrujeni, a veseli smo se posedli in polegli po avtobusu in menjavali vtise na poti nazaj do Lloreta.
Po večerji so se pomerili še najstarejši.

MLADINCI – 2. tekma:
TCG LOKA KAVA: ACADEMICO (Portugalska) 49: 72
Čarman 16, Čadež 7, Demšar 7, Šiberle 8, Debeljak 4, Cankar 3, Pišlar 2, A. Stanonik 1, Kokalj 1, Franko, N. Stanonik, Stupar.ČLANICE – 2. tekma:
ODEJA: TIKKURILA A (Finska) 63: 46
Rešek 12, Novak 4, Šiberle, Hatič 3, Brdnik 5, Čadež 10, Žakelj 9, Horvat 3, T. Oblak 14, Istenič, Ljubenovič 3, Dečman, Dolenc, K. Oblak.

Zaenkrat brez večjih težav. Jaka je imel manjše težave s prilagajanjem na novo okolje, pa je zdravnik pomagal ugotoviti, da ni nič hujšega in je zdaj že čisto v redu. Poleg tega pa samo še kakšna manjša športna poškodba (vnete mišice). Ko se nam urniki ne prekrivajo spodbujamo drug drugega in na ta način krepimo naš »klubski duh«, predvsem pa spoznavamo drug drugega, ker je za prihodnost kluba zelo perspektivno.

7.4.2007, sobota


PIONIRJI – 3.tekma:
TCG LOKA KAVA: TOSSA DE MAR (Španija) 68:38
Alič , Bošnjak , Kalan , Dagarin , Benič , Jugovic , A. Stanonik , Čerin, Gorgiev, Berglez.
Pionirji so zmagali še tretjo tekmo.

MLADINCI – 3.tekma:
TCG LOKA KAVA: KLAIPEIDA (Litva) 65: 87
Čarman 1, Čadež , Demšar 1, Šiberle 23, Debeljak 2, Cankar 15, Pišlar 23, A. Stanonik , Kokalj , Franko, N. Stanonik, Stupar.
Mladinci so končno pokazali svoje zobe in znanje, ter proti najmočnejši ekipi na turnirju prikazali odlično igro. Litvanci so pač premočna ekipa za prvo zmago.

PIONIRKE – 3. tekma:
ODEJA: ALICANTE (Španija) 52: 70
Kreačič 6, Tušek 10, Jereb 6, Mlinar 4, Bogataj , Homec 2, Hafner 6, Šmid 5, Dumenčič , Pehadžič 3, Bošnjak 6, Stanonik 6.
Pozen termin je naše pionirke zelo zmedel. Niso odigrale tako kot znajo, pa tudi v popolni zasedbi niso odigrale, saj se nekatere igralke niso počutile najbolje.

ČLANICE – 3. tekma:
ODEJA: TIKKURILA B (Finska) 91: 66
Rešek 10, Novak 4, Šiberle, Hatič, Brdnik 10, Čadež 6, Žakelj 10, Horvat 4, T. Oblak 13, Istenič 4, Ljubenovič 8, Dečman 4, Dolenc 2, K. Oblak 16.
Članice so pred polnimi tribunami in s podporo večine iz naše odprave blestele. Ekipo s katero bodo najbrž igrale tudi finale so deklasirale.

8.4.07, nedelja – VELIKA NOČ

Velikonočnega vzdušja v Španiji nismo doživeli. Očitno ne sovpada s kulturo in običaji. Ali pa je pri nas prevelik rom-pom-pom. No nekateri smo si vzdušje naredili sami. Vendar brez igranja tekem ni šlo. In tudi ne brez odbojke na mivki, ob prijetnem sončku je bila obala namreč polna. Tudi v vodi se je znašlo kar nekaj pogumnežev.

PIONIRJI – 4.tekma:
TCG LOKA KAVA: C.B. Granollers (Španija) 66:48
Alič , Bošnjak , Kalan , Dagarin , Benič , Jugovic , A. Stanonik , Čerin, Gorgiev, Berglez.
Pionirji so se brez poraza uvrstili v finale.

MLADINCI – 4.tekma:
TCG LOKA KAVA: Grugliasco (Italija) 50: 63
Čarman 8, Čadež 2, Demšar 9, Šiberle 5, Debeljak 5, Cankar 8, Pišlar 24, A. Stanonik , Kokalj , Franko, N. Stanonik, Stupar 2.
Mladinci so prišli do svoje prve zmage. Dokaj očitno potrebujejo spodbudo iz tribun. Tokrat so jo imeli.

PIONIRKE – 4. tekma:
ODEJA: Academico (Portugalska) 42: 47
Kreačič, Tušek 6, Jereb, Mlinar 9, Bogataj, Homec 1, Hafner, Šmid 4, Dumenčič 11, Pehadžič 5, Bošnjak, Stanonik 6.
Še drugi poraz je pionirkam malo porezal krila. Vendar tokrat niso nastopile v najboljši postavi, saj je bilo kar nekaj težav z zdravjem v ekipi.

ČLANICE – 4. tekma:
ODEJA: Vedruna (Španija) 96: 55
Rešek 11, Novak 8, Šiberle 4, Hatič 5, Brdnik 4, Čadež 2, Žakelj 10, Horvat 10, T. Oblak 12, Istenič 8, Ljubenovič 2, Dečman, Dolenc 7, K. Oblak 13.
Z najslabšimi nasprotnicami smo igrali s pol moči in razporejeno minutežo. Izkazale so se tudi naše najmlajše, saj so igrale zelo enakovredno.


9.4.07, velikonočni ponedeljek

Zadnji dan turnirja je bil zelo pester in urniki zelo koncentrirani. Pionirke so finale igrale že ob 8.15 zjutraj. No, naj bi igrale. Njihove nasprotnice so zamudile na tekmo kar debelo uro in zato se je ves turnir zavlekel za prav toliko časa.

PIONIRKE – 5. tekma - FINALE:
ODEJA: POLLENCA MALLORCA (Španija) 59: 50
Kreačič 20, Tušek 2, Jereb 8, Mlinar 3, Bogataj 3, Homec, Hafner 7, Šmid 2, Dumenčič 5, Pehadžič, Bošnjak, Stanonik 9.
Z veliko volje in želje so prebrodile vse težave in slavile v finalu. Veselje ob zmagi je bilo veliko.Nadaljevali so pionirji, ki so imeli malo težje delo zadnji dan. Igrati so morali polfinale in finale, pa še to na zunanjem igrišču.

PIONIRJI – 5.tekma - POLFINALE:
TCG LOKA KAVA: POLLENCA MALLORCA (Španija) 46:23
Alič 10, Bošnjak 10, Kalan 10, Dagarin 2, Benič 2, Jugovic 5, A. Stanonik 2, Čerin, Gorgiev, Berglez.
Polfinale so opravili z odliko. Trener je lahko celo odigral del tekme brez nosilcev.

PIONIRJI – 6.tekma – FINALE:
TCG LOKA KAVA: KLAIPEDA (Litva) 23:37
Alič 4, Bošnjak 8, Kalan 4, Dagarin 2, Benič, Jugovic 2, Stanonik 3, Čerin, Gorgiev, Berglez.
Finale proti višjim in močnejšim litvancem so naši pionirji začeli dobro. Polčas celo vodili za 3 točke. Vendar so popustili v nadaljevanju in izgubili. Drugo mesto je bilo zasluženo in vredno vse pohvale.

Čakal nas je še finale članic proti motiviranim in skalpa željnim finkam. Finke so zaradi svoje barve las imele veliko podpore tudi iz tribun.

ČLANICE – 5.tekma – FINALE:
ODEJA: TIKKURILA (Finska) 90:64
T.Oblak 18, Žakelj 16, Rešek 12, Čadež 10, Ljubenovič 9, K.Oblak 8, Dečman 6, Brdnik 4, Novak 3, Horvat 2, Istenič 2, Hatič, Dolenc, Šiberle.
Tekma je bila zelo razburljiva in zanimiva. Do polčasa so finke s consko obrambo držale korak. Ko se začele padati trojke iz vseh strani, so prešle na osebno obrambo, kjer pa so jih naše članice dokončno povozile. Šampionsko.


Takoj po tekmah je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov. Domov prinašamo štiri pokale. Dva šampionska, en je za drugo mesto in mladinci so dobili pokal za tretje mesto.
Utrujeni in polni vtisov smo se posedli na avtobus in pričeli pot proti domu. Pot nazaj je bila bolj mirna, saj smo bolj ali manj od utrujenosti spali. Smo pa imeli možnost videti pot, ki je prej zaradi teme nismo. Čudovita pokrajina in resnično morsko vzdušje vlada.

10.4.07, torek

Okoli 1h zjutraj smo prispeli v Monaco. Tukaj smo planirali postanek za ogled tega mesta, ki je pravi mali fenomen. Kneževina je najmanjša država na svetu. Monako je najgosteje naseljena država na svetu (preko 16.000 prebivalcev na km², sestavlja pa jo predvsem staro mesto Monako in pozneje pozidana območja, kot je igralniški Monte Carlo. V Monaku poteka tudi tradicionalna dirka za Formulo 1. Ob našem obisku so se že začele priprave na ta veliki dogodek. Tudi veliko luksuznih ladij je že parkiranih v marini in lahko smo si napasli oči ob njihovi mogočnosti. Ogled mesta nam je vzel dobri dve uri in veliko energije. Tako smo bili sposobni le še spanca. Ta je tokrat potekal v popolni tišini.

Zgodaj zjutraj smo prispeli pred Gardsko jezero, kjer se razprostira zabaviščni park Gardaland. Takoj smo pozabili na utrujenost in se zapodili na adrenalinske naprave. »Vlak smrti«, »prosti pad«, »kladivo« so nam jemali dih in nas po »čudežnem« preživetju polnili z adrenalinom, umirjali in hladili smo se v vodnih čolnih. Vse skupaj je spremljalo lepo sončno vreme tako, da je naše doživetje ob ogledu predstave delfinov bilo še bolj popolno.
Zvečer smo bili že v Sloveniji. Seveda so začeli brneti telefoni na domačem omrežju. Pot do Ljubljane ni bila še nikoli tako »kratka«. Škofja Loka in končna postaja Žiri.

Vtisi po naši evropski turneji so zelo pozitivni. Misija je popolnoma uspela. Poleg druženja smo bili še rezultatsko uspešni, videli nekaj sveta. Sicer so posledice poti vidne še nakaj dni po vrnitvi, vendar ne dvomim, da bi večina bila pripravljena vso stvar nemudoma ponoviti.

Zdaj pa novim zmagam naproti!!!!

Drago Klemenčič
 
 
Skupinska slika vseh sodelujočih ekip

nazaj na seznam novic