KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

V dresu LTH Castingsa še naprej tudi Tilen Jugovic
slikcaŠkofjeloški LTH Castings nadaljuje s pospešeno sestavo igralskega kadra za sezono 2022/23, ko se bodo Ulitkarji znova potili na prvoligaškem parketu. Naslednji, ki je izpod Lubnika obljubil nadaljnjo zvestobo, je 20-letni domači košarkar Tilen Jugovic.
Prispeval: Nejc Ziherl

Tilen Jugovic (187 cm, 2002) je ob Mateju Čibeju in Nacetu Frelihu še eden od mladih košarkarjev, ki so pretekli sezoni opozorili nase s predstavami v dresu LTH Castingsa in si s tem prislužili vpoklic v slovensko reprezentanco do 20. leta starosti. Lansko sezono bo poleg lepega rezultatskega uspeha še posebej pomnil po eni stvari. Kemija v ekipi je bila zares izjemna. Verjamem, da lahko enako dobro kemijo ustvarimo tudi v novi sezoni, ki pa bo za nas zagotovo zahtevnejša od lanske, je podpisu nove dveletne pogodbe med drugim povedal Jugovic.

20-letni branilec je v Škofji Loki v mlajših selekcijah nosil kapetanski trak in bil izjemno pomemben člen ekip, ki so nizale vrhunske rezultate. V sezoni 2014/15 je s selekcijo U13 postal državni prvak in pokalni podprvak, štiri leta kasneje je s selekcijo U17 v državnem prvenstvu osvojil naslov viceprvaka, leta 2022 pa v mladinski konkurenci ekipo vodil do končnega 3. mesta.

Jugovic je sicer eden izmed tistih, ki so že dočakali prve minute na prvoligaškem parketu. V dresu članske ekipe LTH Castingsa je namreč debitiral prav v sezoni 2017/18, ko je škofjeloški klub nazadnje nastopal med elito. V naslednji sezoni bo njegova vloga na igrišču precej drugačna kot pred petimi leti. Preskok iz druge v prvo ligo mi pomeni nov izziv, za katerega smo zreli in na katerega bomo, v to sem prepričan, dobro pripravljeni. Z našo hitro in agresivno igro mislim, da lahko predstavljamo nevarnost za nasprotne ekipe.

Pred Jugovicem so nadaljnjo zvestobo LTH Castingsu že obljubili Luka Grum, Dominik Vršnik, Boris Bošnjak, Rade Rodić, Matej Čibej in Nace Frelih, medtem ko je nov član moštva postal 33-letni Siniša Bilić.
 
 

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Bohler Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji