KK Škofja Loka
KK KK KK KK KK KK KK
Naslov:

Košarkarski klub
Škofja Loka

Podlubnik 1c,
4220 Škofja Loka

Telefon/Faks:
+386 59 935 619

e-pošta:
kk.skloka[a]siol.net

TRR:
03128-1000010043
SKB d.d. - Škofja Loka

DŠ: SI95194606

MŠ: 5093520
 

Facebook   Instagram

Krki v tretje uspelo premagati Ločane
slikcaV 2. krogu lige UPC TELEMACH za prvaka je TCG Loka kava v domači dvorani izgubila proti Krki iz Novega mesta.
TCG Loka kava - Krka 64:74 (47:49, 35:38, 19:25)
Škofja Loka - Športna dvorana Poden. 450 gledalcev. Sodniki: Vučkovič (Maribor), Dovč (Domžale) in Juhart (Maribor).
Tehnični delegat: Andrej Kobilica (Ljubljana)
TCG Loka kava: Ljubenovič 6 (1:1), Ninič, Mezek, Finžgar 12 (1:2), Skok 5 (3:4), Jankovič, Jamnik, Troppan 9 (3:6), Kovačević 10, Eržen 22 (4:6).

Krka: Mihailovič 12, Jokič 25 (3:3), Sebič, Soldo 9 (1:2), Jovanovič 11 (3:4), Cerkovnik, Niparavičius 6 (4:4), Krivec 8 (3:3), Bučar 3, Župevec.

Prosti meti: TCG Loka kava 12:19, Krka 14:16.
Met za tri točke: TCG Loka kava 10:23 (Eržen 4, Finžgar 3, Kovačević 2, Ljubenovič 1), Krka 8:25 (Mihailovič 2, Jokič 2, Jovanovič 2, Krivec, Bučar).
Osebne napake: TCG Loka kava 18, Krka 23.

V letošnjih medsebojnih dvobojih so se nekdanji prvaki in udeleženci Evrolige iz Novega mesta letos prvič veselili zmage nad Ločani. Na srečo Ločanov pa so za njih "prave" zmage dosegli v prvem delu prvenstva, ko so Krko dvakrat premagali. Gostje so bili tokrat precej bolj zanesljivi v svoji nameri in povsem zasluženo iztržili celoten izkupiček. Že uvod v tekmo je dal slutiti, da to ne bo večer, ki bi bil pisan na domače note. Pet zaporednih točk Jovanoviča za uvod so Novomeščani pospremili še z izjemno agresivno obrambo po vsem igrišču, kar jim je že v peti minuti prineslo naskok 15:4. Druga četrtina se je začela s hitrim nabiranjem prekrškov za goste in consko postavitvijo obrambe z domače strani. Skokov koš s prostih metov je v 15. minuti prinesel vodstvo domačih z 28:27, toda kasneje se je izkazalo, da je bila to tudi edina prednost varovancev Gašperja Potočnika na srečanju. Vrnitev na parket po odmoru je prinesla minute Igorja Jokiča, ki je dosegel nekaj uvodnih točk, še naprej bolj obrambno postavljena pristopa obeh trenerjev sta tudi v nadaljevanju puščala veliko odprtega. Na začetku zadnjega dela igre je prvi mož domače vrste Jure Eržen dobil minuto za počitek. Gostje so sicer "zbežali" na zanesljivih osem točk prednosti, vendar je tri minute in pol pred koncem Eržen vse postavili v izhodiščni položaj pri 60:60. Jokič je v pravem trenutku za Krko zadel "noro" trojko z osmih metrov in pričakovati je bilo vnovič prehod domače obrambe v postavitev "mož na moža". Dve trojki zaporedoma za Krko je zadel "bivši" igralec TCG Loka kave Vladimir Mihailović. Odločitve o spremembi z domače klopi ni bilo, gostje so z delnim izidom 11:0 že minuto in pol pred zadnjim piskom sirene stvari postavili na svoje mesto. Zaključni trenutki so bili zgolj še formalnost za letošnje prvo veselje Dolenjcev v tem delu Gorenjske.

Ločani sedaj naslednjo tekmo igrajo v torek na Kodeljevem proti Geoplin Slovanu. V domači dvorani pa bodo v soboto gostili aktualne pokalne prvake iz Domžal. Obetata se torej dve težki tekmi za Ločani. Upajmo, da se bodo igralci po sobotnem porazu proti Krki psihično pobrali in da bodo obe srečanji odigrali sproščeno, a kljub temu odgovorno.

Gašper Potočnik, trener TCG – Loke kave: »Košarkarji Krke so zmagali povsem zasluženo, a mojim fantom ne morem očitati prav ničesar, saj so se borili, kolikor so se lahko, srce pustili na igrišče in vsem dali vedeti, da si bodo s takim pristopom v ligi UPC Telemach za prvaka v prihodnje zagotovo priigrali tudi kakšno zmago. Tokrat vse skupaj pač, žal, ni bilo dovolj za dve točki.«

Predrag Milović, trener Krke: »Dobro smo igrali predvsem v obrambi, nazadnje pa se nam je odprlo tudi v napadu. Škofjeločane smo zasluženo premagali, dve točki pa sta lepa nagrada za moje košarkarje, njihovo trdo delo na treningih in pravo vzdušje, ki ga imamo v moštvu. Čestital bi vsem mojim igralcem, ki so stopili na parket, še posebej pa bi poudaril, da smo se tokrat izognili padcu zbranosti celo v za nas tako rekoč že 'legendarni' tretji četrtini.«
 
 
Jure je bil edini razpoloženi igralec pri domačih....
ex Ločan,...Vlado Mihailović zadel dve trojki v zadnjih minutah
ex Ločan,...Igor Jokič najboljši pri Krki

nazaj na seznam novic

Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji
LTH Casting Domel Polycom Difa Craft Obcina Ines Audax Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji Sponzorji